Min första rek på ett bra tag, motivationsbrist och fullt upp i "riktiga" livet på sistone. Men nu är det dags igen och blickarna vänds till andra sidan Atlanten där pingvinerna tar emot Islanders.

Penguins:

Besitter en fruktansvärd offensiv, alla känner till Crosby, Malkin ,Letang och Kunitz, Finns även flera bra offensiva spelare som tex Dupuis, P Martin , O Maatta samt vår egen Patrik Hörnqvist. Man går alltid ut med full fart och vinner hellre matcher med 6-3 än 3-0 tex.

Islanders

Skulle egentligen kunna skriva samma sak här, detta är ett lag där kvaliteten framförallt finns i de offensiva spelarna, vi nämner några namn här med: Tavares, Okposo, Nelson och Boychuck på backen för att nämna några. Även här prioriteras offensiven.

Båda lagen har mängder med snabba spelare på forwardssidan och båda lagen har även lite stabbiga backar, perfekt kombination för många utvisningar.

Vilka målvakter som startar är ännu inte klart, men även om lagen kör med sina förstamålvakter Fleury för Pens och Halak för Islanders så påverkar inte det mina tongångar, skulle något av lagen starta med sin reservmålvakt blir det bara bonus.

PP statistik för lagen:

46.2 % för Pittsburgh
42.9 % för Islanders

Med andra ord ettan och tvåan totalt i hela NHL.

BP statistik för lagen:

60 % för Pittsburgh
61.5 % för Islanders

Med andra ord lag 29 och 30 totalt i hela NHL

Det är de bästa PP mot de sämsta BP.

Skadekollen så är det frågetecken för Dupuis i Pens som fick en puck i nacken senast, annars saknas inga större namn i något av lagen.

Vi hoppas på full fart och mycket utvisningar och mål, kliver in med 5/6 units på detta spel. Lycka till vid rygg.








This is the stats tab
This is the post tip