Speltips

Speltips Angers - Dijon

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-11-07 20:00 Spela här

Speltips Angers - Dijon
Land: Frankrike Liga: Ligue 2
Odds: 2,10 Speltips: 1 asian (0.0,-0,5)
2014-11-07 20:00 Angers - Dijon 1 asian (0.0,-0,5) 2,10 Ouest

Fredagkväll och vi vänder blickarna mot Frankrike, närmare bestämt mot Angers där åttondeplacerade Angers SCO tar emot tabellettan Dijon.

Angers parkerade på uppflyttningsplats i stort sett hela förra säsongen för att lagom till vårkanten totalt kollapsa och sluta på en niondeplats. Man har annars inte lyckats något vidare de senaste åren, men skillnaden i år jämfört med tidigare år är att man har en mycket bredare trupp, vilket får mig att tro att man absolut kan vara med och konkurrera om uppflyttning.

Angers har som sagt en solid trupp och är inte beroende av någon enskild spelare. MEN ska det bli någon topplacering måste man även börja vinna på resande fot. Senast i måndags förlorade man 0-1 mot Valenciennes i en match som man mycket väl kunde ha vunnit. I bortamatchen innan det blev det 1-2 mot Niort efter att man radat upp chanser för ett ledningsmål bara för att tappa in ett minst sagt onödigt mål i 86e minuten. Hittills har man endast lyckats vinna borta mot urusla Tours.

Vad är då det fina med detta? Jo, Angers resultatrad har precis som deras svartvitrandiga tröjor varit som natt och dag om man jämför borta- och hemmaresultaten. Man har replikerat varenda snöplig bortaförlust med en stark insats på hemmaplan. 4-2-0 med grymma målskillnaden 11-1 har man hemma medan man har 1-1-5 (7-11) på bortaplan. Siffror som jag visserligen är övertygad om att man kommer snygga till de kommande omgångarna.

Dagens antagonister Dijon som var uppe i Ligue 1 för ett par säsonger sedan slutade på sjätteplats förra säsongen och man har de senaste säsongerna tillhört toppskiktet i Ligue 2. Jag vill inte säga att det är någon chock då de absolut ska vara ett topp 10-lag, men smått överraskad är jag över att de toppar tabellen efter 13 spelade omgångar med tanke på deras halvknackiga försäsong. Man är ett utpräglat hemmalag och vinsterna på bortaplan brukar vara lätträknade, vilket även tabellraden i år som lyder 6-0-0 hemma och 2-2-3 på resande fot pekar på.

Värt att uppmärksamma på frånvarolistan är att avstängde försvararen William Remy saknas hos gästerna sedan han fick syna tomaten senast i 3-0 vinsten mot AC Ajaccio. Remy som faktiskt stått för hela 3 av lagets 16 mål den här säsongen. Man dominerade förövrigt rätt stort i mötet med korsikanerna, men å andra sidan mötte man ett bedrövligt bortalag.

Dijon bör gå ut och prioritera defensiven och jag tror att Angers kommer att lyckas mala ner dem tillslut.

Känslan säger något i stil med 1-0 till hemmalaget, men nöjer mig med spelet på hemmavinst men en liten säkring för ett oavgjort resultat.

Spelet på en etta med ett asian hcp 0.0,-0.5 (Dvs halva instasen tillbaka vid ett oavgjort resultat) till finfina 2,10 känns ruggigt bra på förhand.
Värdering: 4/5.

Ouest - 07 November, 2014, 00:27

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!