Speltips

Speltips Atlanta Hawks @ Miami Heat

Sport: Basket Spelstopp: 2014-12-04 01:30 Spela här

Speltips Atlanta Hawks @ Miami Heat
Land: USA Liga: Liga
Odds: 1.90 Speltips: Hawks +4.5
2014-12-04 01:30 Atlanta Hawks @ Miami Heat Hawks +4.5 1.90 ruckablaow

Alltid skoj med lite premier league mitt i veckan tycker jag! Mer kul än det? Att NBA liras i princip varje dag! Dagens fynd (av de linor som släppts i skrivande stund) hittar jag i Miami vs Atlanta-matchen.

Hawks ser denna säsongen bara bättre och bättre ut i och med att säsongen rullar vidare, och hemma dominerar man de flesta och sitter med ett av dom bästa hemmafaciten i ligan (8-2). Snittpoäng framåt under de 5 sista matcherna har varit 107p/g (över 50% FG senaste 4) vilket är ett tecken på en fungerande offensiv.

Matchen igårkväll som jag följde så smått visade även prov på den mentalitet och det djup man besitter, då man kom tillbaka från ett 22-poängsunderläge för att ta hem matchen med några poängs marginal. Prov på att man visst kan vara ett av topplagen i öst i år, speciellt om man får hemmafördel i playoffsen. Absolut kan det alltid vara lite småriskabelt att spela på ett lag som kommer från en back-to-back, men under omständigheterna ska det inte ha för stor betydning.

För Miami däremot, dem klickar inte som veteranen Dwayne Wade skulle vilja. Han talade ut till media efter deras förlust mot det väldigt lovnde Washington (107-86);

"I don't think we've gotten to the defense we've wanted all year," Wade said. "We're still fairly new; a lot of the guys are still confused with a lot of things we're trying to do."

Alla som är någorlunda insatta i sport vet ju att Lebron lämnade South Beach i free agent marketen i år, och det har varit svårt att fylla tomrummet. Kanske inte bara det tomrummet som världens bästa spelare lämnade efter sig, men det hålet som gjorde D-wade, Chris Bosh och LBJ till kanske den farligaste trion i NBA. Bosh och Wade har som förväntat fått ta väldigt mycket mer ansvar, och har till stunder gjort det väldigt bra. Dock så var inte lebron den enda som lämnade Miami. T.ex Reggie Miller-kopian Ray Allen drog sin väg, och likaså Birdman, två ganska så schyssta klossar i Miamis lagbygge från tidigare framgångsrika år. Vi kör lite statistik för att få grepp på dagsläget:


Orlando Magic 92 - 99 Miami Heat
Miami Heat 94 - 93 Charlotte Hornets
Miami Heat 97 - 114 Golden State Warriors
New York Knicks 79 - 86 Miami Heat
Washington Wizards 107 - 86 Miami Heat

Wade missade första 3 matcherna. Återkom för 27p mot Knicks. Senaste matchen mot Wizards gav Wades uttalande om laget, och resultatet bevisar att de kanske inte är redo för de lite större lagen, utan kniper endast vinster med relativt små marginaler mot lag som har trubbel just nu. Heat inte klarat över 100p sen senaste matchen mot Hawks.Washington Wizards 102 - 106 Atlanta Hawks
Atlanta Hawks 115 - 126 Toronto Raptors
Atlanta Hawks 100 - 91 New Orleans Pelicans
Atlanta Hawks 105 - 75 Charlotte Hornets
Atlanta Hawks 109 - 105 Boston Celtics

Hawks bemötte wizards på hemmaplan lite annorlunda, och fick med sig vinsten. Visst betyder egentligen sådana anekdoter inte speciellt mycket, men det är ganska klart för mig att kvalitén är väldigt olika lagen emellan denna säsongen.


Gällande hemmafördelar som Atlanta nyligen dragit nytta av är absolut en faktor, då dem spelar borta ikväll. Tidigare mötet i höst slutade i en komfortabel 114-103 seger för Atlanta. Historisk jämförelse lagen emellan de senaste säsongerna ser jag som ganska irrelevant med tanke på LBJs avsaknad för heat.

Scenariot jag ser framför mig är ett Atlanta som kommer hänga med väldigt bra med en del ledningsbyten under matchens gång, och att Hawks har en hyffsad chans till vinst. Ser +4.5 som en perfekt marginal att säkra detta spel.

Atlanta Hawks + 4.5p @ 1.90

ruckablaow - 03 December, 2014, 17:34

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!