Speltips

Speltips Olympiakos - MFF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-09 20:45 Spela här

Speltips Olympiakos - MFF
Land: Grekland Liga: CL
Odds: 2.10 Speltips: Olympiakos -1,5
2014-12-09 20:45 Olympiakos - MFF Olympiakos -1,5 2.10 Polsater

För svensk fotbolls del hoppas jag att MFF klarar en seger här och tar sig till Europa League. Men det går inte att komma ifrån Olympiakos hemmastyrka och jag spelar -1,5 på hemmalaget.

1 At Madrid 5 4 0 1 14-3 12
2 Juventus 5 3 0 2 7-4 9
3 Olympiakos 5 2 0 3 6-11 6
4 Malmö FF 5 1 0 4 2-11 3

Ni kan förutsättningarna. Malmöseger innebär Europa League. Olympiakos har chans på andraplatsen men då krävs vinst mot MFF samtidigt som Juventus förlorar hemma mot Atlético Madrid.

Läget i MFF. Erik Johansson avstängd, vilket öppnar upp följande elva:
Olsen,
Tinnerholm, Helander, Halsti, Ricardinho
Kroon, Eriksson, Adu, Forsberg
Rosenberg, Thelin

Jag är inne på att Johanssons frånvaro är ett riktigt tungt avbräck. Det innebär nämligen ommöblering i backlinjen, samtidigt som Halstis bollvinster och klokhet förvinner från centrala fältet. Blir en betydligt offensivare balans på laget och i Europasammanhang kan man ställa sig frågan om det är så bra. Håller dessutom Kroon som klart sämre än Eriksson.

Grekerna har dock också trassel. Durmaz skadad medan centrals fältaren Luka Milivojevic också verkar missa. Men vi talar om en klubb som trots allt har en bred trupp och borde klara det bra.

Trolig Startelva (4-2-3-1):
Roberto;
Omar-Botía-Abidal-Masuaku;
Maniatis-N'Dinga
Fuster-Domínguez-Kasami;
Benitéz

Det har talats om att Olympiakos har tveksam form för att de torskade mot PAOK och kryssade hemma mot PAS Giannina i lördags. Jag är tveksam om vi kan snacka om ett formsvagt lag bara på grund av det. Ligger ändå tvåa i ligan och kan mest troligt se fram emot EL i vår, vilket förmodligen var det man siktade på när man lottades mot Juve och Atlético Madrid.

Det vi kan veta är att det här är ett helt annat lag hemma än borta. Vunnit sju av de senaste hemmamatcherna i CL och då har alltså lag som Atlético, Juventus, Arsenal, Man United och Benfica fått vända hem tomhänta. Även om jag är förtjust i MFFs upplaga så är det ändå de här klubbarna ett snäpp upp. Sen har vi MFF:s Europa-matcher i år:

Sparta - MFF 4-2
Red Bull - MFF 2-1 (seeeeeeeent reduceringsmål)
Juventus - Malmö 2-0
Atlético - MFF 5-0

Att stå upp bra på hemmaplan med publikstödet och allt vad det innebär är en sak. Göra samma sak på bortaplan är något helt annat. Jag var inne på det i MFF:s match mot Juventus, det faktum att laget inte är mitt uppe i säsong och att spelarna snarare är vana vid att vara på semester under den här tiden är till deras nackdel snarare än att det är en fördel att det kan vara totalfokus på CL. Trots att insatsen mot Juventus var bra har jag ändå känt att det inte riktigt är samma energinivå på laget nu som det är för ett par månader sen. Inte samma brutala formtopp på Forsberg, Rosenberg m.fl.

Det här är sista matchen innan spelarna går på semester. Om MFF klarar av att mobilisera och få till ett resultat blir jag ruskigt imponerad. Men min känsla är att om grekerna får ett ledningsmål kan det bli lite proppen ur för hemmalaget. Visst vann MFF hemma, men det fanns ett visst mått av flax i den segern då man fick ledningsmålet till skänks och slapp en straff emot sig (även om MFF senare förtjänat straffar själva, men det är en annan femma). Min poäng är att segern i Malmö inte var självklar.

Erik Johanssons frånvaro innebär rockader som i min värld gör MFF-elvan lite mer sårbar defensivt. Och i Europa är det ju defensiven svenska lag alltid alltid alltid måste sätta till 100 procent om det ska bli något. Grekerna på hemmaplan kontra MFF på bortaplan i Europaspelet. Allt det här är faktorer som gör att jag backar upp grekerna här.

Man får ju inte glömma att det skiljer en klass på pappret. MFF har gjort det bra och vi ska buga och bocka för att de tagit sig in i huvudturneringen och skänkt lite hopp åt svensk klubblagsfotboll igen. Men det är fortfarande så att steget från hedersamma förluster till att få med sig ett resultat är långt.

@nokkan21 på twitter.

Polsater - 08 December, 2014, 22:33

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
LazyLoop - 2014-12-09 17:24:42

ryggas med maxinsats!!!!!!!!!!!!!!!

Julle - 2014-12-09 15:11:40

Gillar detta spelet, blir rygg även från min sida.

Ekenbladen - 2014-12-09 11:14:29

Ryggar... finns till 2,15 hos uni..bet

SammyBammy - 2014-12-09 10:33:29

Att inte detta valdes till dagens rek är ofattbart.

SammyBammy - 2014-12-09 10:32:44

Jag är en inbiten Malmösupporter, men jag kan inte undvika att helt instämma med dig här. Vanligtvis undivker jag att spela på just Malmö, men här skulle det handla om kapitalforstöring att missa chansen. 2,3,4-0 är rimliga resultat. Rygg.