Maribors 1X i paus mot Schalke satt extra fint när tyskarna sedan gick och vann matchen i andra halvlek. Hoppas avsluta Europacupspelet fint med seger för svensklaget Mönchengladbach mot FC Zürich. Schweizarna måste ta alla tre poäng (då åker förmodligen Wendts grabbar ut) Gladbach behöver tre poäng för att säkra gruppseger.

Förra mötet
Zürich-Mönchengladbach 1-1 (1-1)

GRUPP A
1 Mönchengladbach 5 2 3 0 11 4 7 9
2 CF Villarreal CF 5 2 2 1 13 7 6 8
3 FC Zürich 5 2 1 2 10 11 -1 7
4 Apollon Limassol 5 1 0 4 4 16 -12 3

Gladbach hemma
5-0 mot Apollon
1-1 mot Villarreal

Zürich borta
3-2-torsk mot Apollon
4-1-torsk mot Villarreal

Helgens matcher
Gladbach-Hertha Berlin 3-2
Thun-Zürich 2-1 (andra raka torsken i ligan och chansen att komma ikapp serieledaren Basel är nu mycket liten)

Spännande avgörande i grupp A att se fram emot i kväll. Mönchengladbach har allt i egna händer och en seger gör att de säkrar gruppsegern och ett förmodat lättare motstånd i sextondelen. Det tror jag att man är väldigt angelägna om, och att gå för kryss kommer inte finnas på kartan - då en förlust mot kvällens motståndare med största sannolikhet betyder att tyskarna åker ut. Villarreal lär göra sitt mot usla Apollon. Mönchengladbach form har sviktat en del på slutet men i helgen tog man en skön seger mot Hertha Berlin. Positiv känsla inför kvällens match. Zürich åkte och förlorade mot FC Thun och har dessutom floppat i bortaspelet hittills i gruppen. 3-2 mot Apollon och 4-1-torsk mot Villarreal tyder på att Zürich trivs bra mycket bättre på hemmaplan. Det är ett i grunden offensivt lag (10-11 i målskillnad) och att ligga organiserat är inte deras största styrka.


Possible line-up (Bundesliga.com)

Gladbach: Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Dominguez - Kramer, Xhaka - Herrmann, Hazard - Raffael, Hrgota

Avbräck: Martin Stranzl och Max Kruse är osäkra och testas sent. Hrgota kan starta om Kruse inte kommer till spel.

Zürich: da Costa - Nef, Kecojevic, Alesevic - P. Koch, Elvedi, Kajevic, Buff - Chiumiento - Etoundi, Chikhaoui

Avbräck: Anfallaren Mario Gavranovic är knäskadad och missar liksom Gilles Yapi, Berat Djimsiti. Alla tre har gjort mål i årets EL-upplaga. Försvararen Raphael Koch är tveksam.

SPELTIPS
Tror att Mönchengladbach kommer hitta luckorna som krävs för att ta tre poäng, och halkar en boll in riskerar det att rinna iväg eftersom Zürich måste vinna för att kunna avancera. Unibet betalar 2,18 för handicap -1,5 på Mönchengladbach-seger. Förhoppningsvis kan Hrgota stänka dit en boll för oss också!

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2014-12-11 11.03:56

This is the stats tab
This is the post tip