Juldagen är en stor NBA-dag. Den första matchen börjar redan vid 18, svensk tid. Sedan fortsätter det med ”toppmatcher” hela kvällen och natten.

Den första matchen spelas mellan Washington och New York, i New York. Här väljer jag först och främst ett underspel. Jag kör under 194 poäng till oddset 1.71 på bet365 .

Över 70 procent av New Yorks hemmamatcher har den här säsongen blivit under. Washington är ungefär 50/50 över/under på bortaplan.

Men dessa tidiga eftermiddagsmatcher, som det ju bli amerikansk tid, har en tendens att bli ganska poängfattiga. Ofta slutar de under. Statistiken och trenderna talar alltså för att underspelet ska kunna sitta fint.

Washington är på plats 17 när det kommer till poäng per match. New York är 27:a. Washington är desto bättre defensivt än offensivt. New York är också något starkare bakåt än framåt. Ofta är det hemmalaget som lyckas sätta tempot och jag räknar med en lite långsammare match. Jag tror egentligen inte att något av lagen gör 100 poäng.

Spelar alltså: Washington-New York under 194 poäng till oddset 1.71 på bet365 .
Units: 4/5.

------

Fler spel:

I samma match spelar jag Washington -5.0 till oddset 1.86 på bet365 . Det känns som att det är något ”lurigt” med den här linan. Washington borde vara lite större favoriter mot svaga New York. Men det är en stor TV-match och kanske är det därför oddssättarna räknar med att New York kommer bjuda upp. Men jag kan hur som helst inte låta bli Washington-spelet här. Det enda rimliga är att tro att de vinner med mer än fem poäng här. Så jag kör -5.0 med 3/5 units.

Kör också Bradley Beal över 16 poäng till oddset 1.85 på Unibet .

-------

Jag kommer förmodligen att spela på någon eller ett par av de senare matcherna också. De spelen postar jag på Twitter (@SimonLeppamaki) samt på sajten (planket eller här i reken).

Jag har inte bestämt mig än men jag gillar Cleveland -5,5 borta mot Miami Heat (den linan känns också lurig, men Heat har trots allt stora skadeproblem).


EDITERAD 2014-12-25 16.16:07

This is the stats tab
This is the post tip