Speltips

Speltips Atlético Madrid - Levante

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-03 16:00 Spela här

Speltips Atlético Madrid - Levante
Land: Spanien Liga: La Liga
Odds: 1.73 Speltips: Atlético u2,5 mål
2015-01-03 16:00 Atlético Madrid - Levante Atlético u2,5 mål 1.73 Polsater

Atlético Madrid u2,5 mål får bli mitt spel på lördagseftermiddagen.

La Liga återstartar alltså efter ett par veckors vila. Känslan är att det gynnar de mindre lagen när det är den här typen av matcher som alltså är något av en nypremiär. Brukar ofta vara lite smårostigt och en del problem med passningsspel och bolltempo efter en stunds vila.

Bra skadeläge i båda lagen. Torres kommer inte spela för Atlético då han blir klar först på måndag. En sån sak hade annars kunnat lyfta hemmalaget då ett inhopp av Torres förmodligen hade eldat på hemmapubliken rejält, vilket kunnat lyfta hemmalaget. Tänkbar elva:

Moyà
Juanfran – Giménez – Godín – Siqueria
Koke –Tiago – Gabi – Arda
Griezmann - Mandzukic

Den ende som saknas är mittbacken Miranda.

Levante har också ett bra truppläge med nästan inga avbräck:

Poteniell startelva

Diego Mariño
Iván López – Juanfran – Karabelas - Vyntra
Morales - Pape Diop – Simao – Ivanschits
Cassadesús – Martins

Kommentar:
Tre mål är rätt mycket i fotboll. Särskilt som Atlético inte fungerat lika bra som i fjol och att det dessutom inte är ett topplag på samma sätt som Barcelona och Real Madrid, som stundtals gör mål när de vill. Rätt ofta är det tajt och relativt målsnålt när Atlético spelar. I fjol fick de ofta tidig utdelning, men i år har målen ofta dröjt en bit in i matchen. Vill det sig väl kan det löna sig att hålla utkik live efter sisådär 20-25 minuter, då ett spel på ö1,5 för hemmalaget skulle kunna vara en idé för att "säkra upp" och samtidigt jaga 2/2 spel i samma match.

Levante är dessutom ett lag som ofta är väldigt målsnåla. I fjol släppte bara fyra lag in färre mål i La Liga. Ruskigt trasslig start av året, men sedan Lucas Alcaraz tog över tränarrollen i oktober har saker och ting stramat upp sig. Sedan november har de bara släppt in mer än ett mål i en ligamatch. Och nu har de alltså fått ytterligare tid att spela ihop sig. Borta mot Atlético lär man knappast bjuda upp till dans. Kommer försvara sig och göra det tufft för hemmalaget. Prio blir såklart att hålla tätt så länge det går.

Atléticos kommande matcher:

Derby mot Real på onsdag.
Bortamatch mot Barcelona i ligan nästa söndag.

Ett par ögon är nog riktade ditåt. Alltså finns det inget incitament att fortsätta ösa på i 90 minuter. Känslan är att Simeone ser till att laget går in i energisparläge och spelar av matchen om AM går upp i en trygg ledning.

Statistiken:

Atlético har gjort ö2,5 i 4/16 ligamatcher.
Levante har släppt in ö2,5 i 5/16 ligamatcher.

Sammanfattningsvis: Har svårt att se resultatet springa iväg här, Atlético har helt enkelt inte sett SÅ bra ut enligt mig. Levante kan försvara och göra det svårt en bra stund för hemmalaget, som väl till slut kommer vinna det här. U2,5 för hemmalaget känns ändå som en bra startposition, kan mycket väl bli en rätt trög inledning med tanke på uppehållet som varit. Då kan det öppna upp ett fint läge att livespela ö1,5 för hemmalaget, som jag nämnde ovan.

@nokkan21 på Twitter. Kommer med största sannolikhet följa matchen själv, så följ där om du vill haka med på hur jag tänker så ska jag försöka komma ihåg att tittar om jag går in live på ö1,5.

Om inte annat så vill jag passa på och önska samtliga en trevlig helg och en god fortsättning av 2014!

Polsater - 03 Januari, 2015, 02:25

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Polsater - 2015-01-03 13:40:21

rillow//
Avgår :).

rillow - 2015-01-03 10:23:15

Psssst, 2015...
Vettig rek !