West Ham jobbade in hörnspelet 90+2 och ska inte sticka under stol med att vi hade en del flyt där. Skönt med stolpe in för en gångs skull och det var tredje raka in från mig. Kan Villarreal lösa fjärde? Bortaplan i returmötet mot David Moyes grabbar i Sociedad i cupen.

Cupmötet för en vecka sedan:
Villarreal-Real Sociedad 1-0

La Liga
6. Villarreal 18 9 5 4 30 17 13 32
12. Real Sociedad 18 4 7 7 19 23 -4 19

Real Sociedad hemma
9 4 2 3 14 10 14

Formen
O, F, V, O, V

Senaste match
Granada-Sociedad 1-1

Villarreal borta
10 4 5 1 14 8 17

Formen
O, V, O, V, V

Senaste match
Malaga-Villarreal 1-1

Dags för retur i Copa del Rey. Den första matchen mellan lagen såg jag på en trasslig stream och backade där Villarreal -1 asian. Villarreal vann bara med 1-0 (push) men de som såg matchen var nog alla överens om att ett mer rättvist resultat snarare hade varit 3-0. Effektiviteten var bedrövlig och visst kan det bero på att ordinarie anfallsparet Uche-Vietto vilades. Villarreal är dock i förarsätet här och går vidare på oavgjort. Real Sociedad måste alltså vinna med minst 1-0 för att ta det hela till förlängning. På hemmaplan är man ganska så bra och har tagit TUNGA skalper mot både Real Madrid och Barcelona. Då har laget dock kunnat ligga på försvar och kontra. Här är det Sociedad som måste gå för det. Helt andra förutsättningar än i skrällmatcherna.

Villarreal är dessutom ett riktigt bra bortalag och har bara förlorat en match den här säsongen. Kommer från en fin poäng borta i Malaga och har därmed 13 raka matcher utan förlust i alla tävlingar. Då Villarreal spelar Europa League är laget vant att rotera och till kvällens match vilas anfallaren Uche och försvararen Victor Ruiz från truppen. De spelade heller inte på El Madrigal så vi kan vänta oss ett snarlikt och starkt lag precis som förra onsdagen.

Truppen
Porteros: Juan Carlos y Asenjo.
Defensas: Mario, Rukavina, Jaume Costa, Musacchio, Dorado y Gabriel.
Centrocampistas: Pina, Bruno, Jonathan dos Santos, Trigueros, Moi Gà³mez, Cheryshev y Nahuel.
Delanteros: Vietto, Gerard Moreno, Giovani

David Moyes Sociedad har ett gott skadeläge och kan välja sina kort väl. Men 1-1 borta mot jumbon Granada imponerade inte direkt i helgen - och när de här måste gå ut och föra spelet mot ett vasst Villarreal blir jag tveksam.

SPELTIPS
Villarreal kan lugnt ligga och vänta på rätt lägen. Kommer dessa vet vi att de är ruskigt vassa. Hade effektiviteten varit vad den borde skulle det här dubbelmötet redan vara avgjort. Men jag tror inte Sociedad kommer lyckas straffa Villarreal för det. Tror coach Marcelino fortsätter på de inslagna framgångarna i cupspelen och testar Villarreal +0 asian (pengarna tillbaka på kryss) till 1,78 hos Ladbrokes (3/5 units). Gör Villarreal första målet måste Sociedad alltså göra tre. Risk att det då spårar ur och testar även en lillpeng på Villarreal att vinna -1,5 till underbara 5,00 hos bet365 .

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-01-14 02.58:58

This is the stats tab
This is the post tip