Franska Ligue 2 levererade igen och Nimes undvek förlust (X2) tämligen enkelt borta mot jumbon Arles (1-0). Galet bra spelutbud i dag på sajten och mitt bidrag blir från Championship. Bolton åkte på en riktig käftsmäll i veckan när de tappade ledning till förlust och uttåg i FA-cupen mot Liverpool. Tror inte att de hunnit skaka av sig den smällen till en av de tuffaste bortamatcherna i den här ligan.

Senaste möte
2014-09-27 Bolton-Derby 0-2

CHAMPIONSHIP
2. Derby 28 16 6 6 52 25 27 54
14. Bolton 28 9 7 12 33 39 -6 34

Derby hemma
14 8 4 2 30 12 28

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
Cardiff-Derby 0-2

Bolton borta
14 3 2 9 11 23 11

Formen
F, O, F, O, V

Senaste match
FA-cupen
Bolton-Liverpool 1-2

Derby är i delad serieledning och ångar på mot Premier Leagu. I min värld vore det rättvist om de fixade det. Högstanivån är snudd på PL-klass redan nu även om de naturligtvis skulle behöva värva en hel del inför nästa år. Hur som haver är formkurvan positiv igen. 5/6 matcher efter årsskiftet har vunnits och nu har Derby tre raka 2-0-segrar. Chesterfield i FA-cupen följt av Blackburn hemma och Cardiff borta. Starka resultat mot lag jag bedömer hålla liknande klass som eftermiddagens motståndare Bolton. Ett Bolton som haft lite jobbigt efter jul. Tätt matchande och skador har inte varit någon underbar kombination. Seger 1-0 mot Wigan i FA-cupen, 1-1 mot Leeds, Seger 2-1 mot Sheffield Wed, 0-0 mot Liverpool, 2-4-torsk mot Rotherham, 2-2 mot Wolves och 1-2 mot Liverpool. Bolton-fansen ska inte behöva oroa sig för nedflyttning men något mer än en mittenplacering orkar nog laget inte med i vår.

Sist Bolton spelade veckomatch mot Liverpool på Anfield (0-0) åkte de sedan till Rotherham och åkte på dyngtorsk med 2-4. Ett par dagar efter Liverpool-returen (1-2) väntar alltså ett hemmastarkt och utvilat Derby County. Lär inte bli lättare än mot Rotherham? Bolton har dessutom en del problem i laget.
mittfältaren Darren Pratley, Max Clayton, målvakten Adam Bogdan och Emile Heskey missar matchen. Craig Davies och Mark Davies är osäkra samtidigt som rutinerade mittfältaren Neil Danns är avstängd efter sitt röda mot Liverpool. På plussidan kan nyförvärven Barry Bannan och Adam le Fondre komma till användning.
I hemmalaget ser det betydligt mindre stökigt ut där Steve McClaren kan välja sin elva med omsorg.
Darren Bent har fått en smakstart i sin nya klubb och inlånade Thomas Ince (Hull) och Jesse Lingard (Man Utd) slåss båda om en plats i startelvan. "The Rams" förstärkte truppen med hela sju spelare under fönstret och går verkligen för uppflyttning. Raul Albentosa, Stephen Warnock och svenske Isak Ssewankambo några av dessa.

SPELTIPS
The Rams är storfavorit i min bok. De har bra form, slog Bolton i höstas och har värvat starkt i januari. Dessutom mer utvilat jämfört med Bolton som har en hel del problem i laget. Arenan väntas bli utsåld och jag kan inte tro annat än att Derby tar det här. -1 asian (pengarna tillbaka vid uddamålsseger) finns till 2,02 hos bet365 och spelas med 4/5 units. Lycka till!

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-02-07 12.30:17

This is the stats tab
This is the post tip