Speltips

Speltips Sacramento@Philadelphia

Sport: Basket Spelstopp: 2015-03-14 00:00 Spela här

Speltips Sacramento@Philadelphia
Land: USA Liga: NBA
Odds: 1.83 Speltips: SAC -3,5
2015-03-14 00:00 Sacramento@Philadelphia SAC -3,5 1.83 NBA

Igår: 0-0
Säsongen: 161-130-2
Spreadsheet: http://spreadsheet.se/simonle

-------

Dagens speltips blir Sacramento Kings -3,5 (borta mot Philadelphia 76ers) till oddset 1.83 på bet365 .

Sacramento vann borta mot Charlotte i onsdags med 113-106. Dessförinnan hade de fyra raka förluster. Offensivt har det sett bra ut, Sacramento har gjort 105 poäng eller fler i fyra raka matcher. Defensivt har det dock inte sett alls bra ut. De har släppt in 119, 114, 130 och 106 i de fyra senaste.

Nu ställs de mot ett av ligans allra sämsta offensiva lag. Inget annat lag gör färre poäng än Philadelphia 76ers. Philadelphia har, precis som Sacramento, en seger på sina fem senaste matcher. Den kom i lördags mot Atlanta (en superskräll). Senast mot Chicago i onsdags blev det dock förlust. Formen är alltså inte direkt bättre än Sacramentos.

Mot Chicago såg Philadelphia inte särskilt effektiva ut framåt. De satte 11 av 41 trepoängare och 12 av 25 straffkast. Sacramentos ganska svaga försvar får alltså en något lättare uppgift nu, vilket jag tycker talar för en bortaseger här.

En viktig faktor för Sacramento är givetvis storstjärnan DeMarcus Cousins som har gjort minst tio poäng i samtliga sina spelade matcher den här säsongen. Han kan definitivt vara skillnaden mellan lagen inatt. Philadelphia har ingen klasspelare att förlita sig på.

Båda lagen har gett upp säsongen, vilket givetvis känns lite lurigt. Men jag tänker att Sacramento har tillräckligt med duktiga spelare för att besegra ett svagt Philadelphia ganska enkelt.

Philadelphia har överpresterat en aning den senaste tiden. De överraskade stort när de besegrade Atlanta. Och de var också överraskande bra mot Chicago där de tog matchen till förlängning. Jag tänker att Philadelphia, som inte har haft något att spela för under hela säsongen, tänder till mer mot topplagen. Där har de chans att visa upp sig och göra något avtryck. Men i de här matcherna mot de sämre lagen kan motivationen vara lägre. Att ställas mot Sacramento är inte alls lika spännande som att möta topplaget Atlanta.

Det handlar alltså om två lag med väldigt lite att spela för. Båda lagen provar sig fram och har inget emot att förlora någon match då och då. Philadelphia är dock det laget som aktivt försöker vara dåliga i långa loppet. De vill hamna i botten för att få välja tidigt i draften. Sacramento å andra sidan är det laget som faktiskt har kvalitetsspelare. Därför tror jag att de vinner den här matchen med 5-8 poäng.

Spelar alltså: Sacramento -3,5 till oddset 1.83 på bet365 .
Units: 2/5

NBA - 13 Mars, 2015, 21:49

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!