Speltips

Speltips Malmö v Leksand

Sport: Ishockey Spelstopp: 2015-03-18 19:00 Spela här

Speltips Malmö v Leksand
Land: Sverige Liga: SHL-kval
Odds: 1,85 Speltips: Malmö ML
2015-03-18 19:00 Malmö v Leksand Malmö ML 1,85 holms

Dubbelchansen 1X betalar 1,46.
Malmö ML betalar 1,85, och eftersom att jag, just idag, anser att det är samma spel så finns det inte så mycket ett tveka på.
Malmö är knappa favoriter här. Vilket jag tycker är befogat.
Och till det finurliga. Skulle det här gå till ett kryss efter tre perioder (det var ytterst nära senast), då har jag ju väldigt svårt att se hur bortaspelarna med betong i handlederna, klumpar i magarna och deg i hjärnan ska hitta ett sätt att vinna mot ett ursinnigt Malmö.
Man såg lång lång väg senast att Leksand inte alls är bekvämt med den här situationen.
Och jag kan ju lova att Leksand-fans att det knappast känns bättre nu efter den där hysteriskt dråpliga självmålet precis i slutet utav matchen - som betydde förlust. Förlust och 0-1 i matchserien. Efter att ha dribblat bort hemmafördelen. Direkt.
Att i säsongens, dittills, viktigaste period, att släppa in ett sådant mål Leksand gjorde. Det går väl knappt att föreställa sig hur en vind som redan innan blåste iskallt rätt i ansiktet blev ännu mer påtaglig.
Och för att vända på det. Malmö som var uträknat. Där man inte ens trodde att de skulle få den här kvalchansen, nu hastigt och lustigt krånglade sig förbi kvalserien och nu har 1-0 i matcher.
DEN motvinden som de nu vänt om till en hejdundrande medvind, de kontrasterna mot Leksands dito, det är som skilda världar.

I den första matchen så tryckte Leksand på i den första perioden som den favorit man var som SHL-lag.
Men i den andra när Malmös respekt hade släppt så måste jag säga att skillnaderna raderades ut helt.
Att skåningarna gjort sin läxa och visste hur Leksand stabbiga backar agerar och att Johan Ryno är den ende att egentligen behöva ha koll, det blev klart synligt.
Att Leksand däremot trodde att deras forne anställde, Eric Himmelfarb, hade gjort sitt för den här säsongen, det blev väl kostsamt.

Att åka ur SHL den här säsongen är en ren mardröm. Det vet ALLA i Leksand om. Spelare, ledare, supportrar, kommungubbar och kärringar, gymnasieskolor och trottoarkanter.
Att åka ned till Malmö när initiativet är överlämnat, jag är inte alls säker på att någon där kan hantera det.
Och skulle det som sagt gå till en nervös förlängning, ja då är jag helt säker på att Malmö är laget med psyket på rätt sida av skallen.

Malmö ML till 1,85 är i min bok ett 1X-lir.

holms - 17 Mars, 2015, 23:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Bjursell - 2015-03-18 11:49:45

"Och skulle det som sagt gå till en nervös förlängning, ja då är jag helt säker på att Malmö är laget med psyket på rätt sida av skallen."

Det kan vara den mest felaktiga meningen år 2015.