Colorado stod och sov i inledningen av matchen mot Oilers och fick betala ett dyrt pris när Oilers gjorde 3 mål på 7 skott bakom en för dagens väldigt svagt spelade Varlamov. Colorado gick in i pausvila med ett pinsamt 0-3 underläge och coach Roy måste skällt ut laget rejält i periodpausen. Avalanche kom ut i andra perioden som det lag vi förväntar oss se de och reducerade matchen till 2-3 och dessutom kvittade till 3-3 i tredje. En fantastisk upphämtning men tyvärr skulle en utvisning sent i tredje perioden kosta Avs en OT då man släppte in 4-3 i PP med några min kvar av matchen. Avalanche lyckades inte kvittera och föll alltså med 4-3 och därmed gick även gårdagens rek förlorad. Nya tag.

Winnipeg Jets - Montreal Canadiens

Goalies: Pavelec (coinfirmed) vs Tokariski (confirmed)

I natt vänder vi oss mot Winnipeg där NHL:s ledande lag Montreal Canadiens gästar Jets.

Winnipeg Jets har i år gjort en väldigt stark säsong och laget ligger just nu 7:a i Western Conference vilket innebär en slutspelsplats för tillfället. Man har lag som Calgary Flames, LA Kings hack i häl och varje match kommer bli oerhört viktig för det kanadensiska laget. Senast föll man snöpligt mot Vancouver Canucks efter att inlett matchen på ett strålande sätt. Nyförvärvet J.Tlusty gav gästerna ledningen och B.Wheeler kunde utöka Jets ledning tidigt i andra perioden. Canucks såg pressade ut men efter att C.Higgins och Y.Weber reducerat och kvitterat matchen tog Canucks över matchen totals och kunde tillslut vinna matchen med 5-2 efter 2 mål i empty net. Positivt för Jets är att man kommer få tillbaka D.Byfuglien i lineup i natt efter att han varit borta de 9 senaste matcherna. Dock saknas fortfarande lagets poängkung Bryan Little samt Mathieu Perreault vilket är två tunga avbräck offensivt sett.

Montreal Canadiens har imponerat hela säsongen även fast det inte varje match sätt fläckfritt ut. Canadiens hittar dock vägar till att komma tillbaka och vinna matcher trots att spelet inte stämmer 100% dag in och dag ut och det är enligt mig en styrka i sig. Senast föll man dock mot Nashville Predators som länge var NHLs klart hetaste lag. Det ska tilläggast att förlusten kom lie oturligt då Nashvilles kvittering till 2-2 kom genom en turlig studs som hittade in bakom Carey Price. Price som varit Canadiens klart viktigaste spelare den här säsongen vilas i natt och Dustin Tokariski kommer vakta målet i natt. Intressant och se hans form då det brukar vara lite lurigt för målvakter som inte spelar regelbundet att kliva in. Tokariski som i vanliga fall är en stabil målvakt, men det så såklart ett minus jämfört med Carey Price.

Historia

Montreal Canadiens brukar trivas väldigt bra mot Winnipeg och när dessa lag möttes i höstas höll Price nollan i Habs 3-0 vinst. Sett till lagens 10 senaste möten har Montreal vunnit hela 8/10 möten och löst Ö2.5 mål i 8/10 senaste.

Winnipeg: P.Postma (day-to-day), B.Little, B.Chiarot, M.Perreault, G.Clitsome
Montreal: T.Gilbert (day-to-day), B.Flynn (day-to-day)

Jag tror Montreal har goda chanser till ny vinst i natt och jag gillar att man får Montreal som underdogs till lite över 2 gånger pengarna. Jag är dock lite fundersam till Tokarskis form och väljer stället att gå på Montreal Ö 2.5 mål då jag tror kommer behövas minst 3 mål för att vinna nattens match. Nattens spel blir alltså