Speltips

Speltips Östersunds FK - Ängeholm

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-14 19:00 Spela här

Speltips Östersunds FK - Ängeholm
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 2,10 Speltips: ÖFK håller nollan
2015-04-14 19:00 Östersunds FK - Ängeholm ÖFK håller nollan 2,10 LelleSandahl

IK Frej krigade med sig en pinne (0-0) i derbyt mot AFC United och 1,80 hittade hem på X2:an. Fortsätter reka superettan och matchen mellan Östersunds FK - Ängelholms FF.

Förra säsongen
2014-11-02 Ängelholm - Östersund 2-2
2014-06-25 Östersund - Ängelholm 2-2

Premiären 2015
Brommapojkarna - Östersunds FK 0-1
Ängeholms FF - Assyriska 0-2

Stora skillnader mellan kvällens motståndare. Hemmalaget Östersund kommer vara en kandidat till uppflyttning, har gott om deg och började säsongen med att ta tre poäng på Grimsta IP. Ängelholm höll på att konka förra säsongen, räddades och har fått bygga om efter förutsättningarna. Premiären var inget större glädjeämne då Assyriska kom till Skåne och plockade tre pinnar med sig i bussen till Södertälje. ÄFF var uddlöst och hade svårt att komma till chanser. För Östersunds del var det i mina ögon klasskillnad mot BP. Sättet som ÖFK kan kontrollera matcher på, med stort mod i passningsspelet och övertag på mitten, finns det inget annat lag i SE som klarar av. Hemma på Jämtkraft arenas plast är de dessutom väldigt bekväma, för alltid spelet, och blir bättre och bättre på att inte släppa till livsfarliga kontringar tycker jag. Mot BP var det främst effektiviteten som var det stora problemet. Om det är något jag är tveksam till i laget så är det just målskyttet. Centertanken Dragan Kapcevic har näsa för det, men är rätt långsam och såg ganska obekväm ut med bollen sist. Eftersom Emir Smajic är skadad så finns heller inget riktigt alternativ som spjutspets om han inte levererar. Och andra sidan känns Michael Omoh som att han kan bli ett ruggigt tillskott på offensivt mittfält. Sevärd spelare som kan avgöra på egen hand. Fantastiskt roligt att Östersund även vågar ge 96:an Sebastian Lundbäck förtroendet på defensivt mittfält. Han kan det gå fort för!

Preliminära startelvor (Östersundsposten)

ÖFK: Aly Keita – Jonathan Azulay, Bobo Sollander, Dennis Widgren – James Sinclair, Fouad Bachirou, Sebastian Lundbäck, Kujtim Bala – Seon-Min Moon, Michael Omoh – Dragan Kapcevic.

ÄFF: Oscar Berglund – Martin Rudolfsson, Fredrik Lundgren, Björn Westerblad, Zeyn Alabidyn S-Latef – Vladica Zlojutro, Marcus Bergholtz, Rebin Asaad, Albin Nilsson, Piotr Johansson – Fredrik Karlsson.

Avbräck: ÖFK: Emir Smajic (långvarig knäskada), Tomas Peciar (spricka i foten – borta en stor del av våren). Ronald Mukiibi är avstängd och frågetecken för Grace Tanda och Jamie Hopcutt med mindre skavanker.

ÄFF: Inga större problem och inga spelare som blivit skadade sedan premiären. Michael Baggner stannar dock hemma och han ersätts av Johan Eiswohld som därmed gör debut i superettan. Målvakten Oscar Berglund har haft ryggbesvär, men är kurant igen.

SPELTIPS
Östersunds försvarade sig väl mot BP och hemma mot Ängelholm kommer de återigen få föra spelet. Det gäller att se upp för kontringar men ÄFF tror jag inte särskilt högt om i år - och premiären mot Assyriska visade inte någon anledning till att byta uppfattning. ÖFK bör ha goda chanser att vinna matchen, där jag dock sätter ett frågetecken för effektiviteten, och även att hålla nollan. Mitt huvudspel blir ÖFK att hålla nollan till 2,10 hos bet365 (3/5 units). Lägger även en peng på ÖFK vinna + hålla nollan till 2,50 hos samma bolag. Finns under "specialare".

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 14 April, 2015, 09:15

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!