Hej rekar vänner ännu en rek ifrån Norge. Där resultatet av mina tidigare rekar har slutat men 2 vinster 1 förlust och 1 void. Så ger jag mig ännu en gång på vårat grannland i väst. Och ännu en gång rekar jag Vålerenga som två gånger tidigare i år eftersom vi fortsätter får överodds på detta lag enligt mig då. För som jag sagt innan topp fem kommer dom hamna i år.

Dagens match spelas mot start har ingen större koll på skador i hemmalaget där jag inte lyckats få fram så mycket inför matchen men har hittat vålerengas trupp som ska åka denna fredags kväll och göra livet surt för hemmalaget start.

Följande är uttagna:
Michael Langer, Lars Hirschfeld, Niklas Gunnarsson, Kjetil Wà¦hler, Simon Larsen, Markus Nakkim, Ruben Kristiansen, Sivert Heltne Nilsen, Herman Stengel, Christian Grindheim, Morten Berre, Ghayas Zahid, Daniel Fredheim Holm, Deshorn Brown, Rasmus Lindkvist, Moussa Njie, Daniel Braaten, Elias Mar Omarsson

Som vi ser i truppen så är samtliga som rekdal har startat med dom inledande 3 matcherna i serien uttagna i truppen.

Man även en cupmatch här i veckan då bara Simon Larsen spelade från start som hade startat i samtliga liga matcher resten vilades ifrån denna match utav startspelarna då. Han byttes av efter första halvlek och sen kom visserligen även zahid in men först i 82 minuten så utvilade spelare i vålerengas lag. man vann matchen förövrigt med 8-0 borta mot lokomotiv Oslo inget att skryta om då det ska vara stor klasskillnad lagen emellan.

Har inte lika bra koll på start men i sina ligamatcher har man haft 3 olika vänsterbackar från start och sen har man växlat lite på dom tre innermittfältarna där en är offensiv eller släppande forward beror på hur man vill se på det hela. Man spelade också cupmatch i veckan och vann med 5-0 borta mot vigor, ska även här vara klasskillnad. roterade även detta laget i cupen.

Matcherna i ligan:
omg 1
Vålerenga-Strömsgodset 3-1 Stabil insats av Vålerenga
Lilleström-Start 1-1 Lilleström en hel halvlek med en man mindre då frode åkte ut för dom men lyckades kvittera på övertid ändå till 1-1 i 94 minuten

omg 2
Sarpsborg 08-Vålerenga 1-1 Sarpsborg var det bättre laget är dock
Start-Sandefjord 2-1 Sen vändning av Start med mål i 83 och 90 genom Espen Hoff.

omg 3
Vålerenga-Haugesund 2-0 Stabilt försvar spel fick jag höra från en vän
Mjondalen-Start 1-1 även här ett sent kvitteringsmål av start i 88 min

Som vi ser har Start i sina inledande matcher mött två utav årets nykomlingar i serien och gjorde sena mål på dom. Start har inte imponerat så långt på mig därför tycker jag att vålerenga till oddset 1,98med pengarna tillbaka vid oavgjort är riktigt intressant.

Ifjol slutade mötena lagen emellan 1-0 hemma för vålerenga och sen 2-2 i detta mötet. efter ett sent straff mål av Vålerenga i 90 min

Ska man kolla inbördes i detta mötet så har det inte slutat väl för vålerenga 1 vinst 1 oavgjord och 3 förluster på de fem senaste borta mötet mot Start.

Så här var lite mina tankar om dagens drabbning Även intresserad av att testa den raka till 2,7 i denna match på 2:an, eftersom jag tror Vålerenga vinner detta möte ikväll.