Speltips

Speltips Aalesund-Sarpsborg 08

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-13 18:00 Spela här

Speltips Aalesund-Sarpsborg 08
Land: Norge Liga: Tippeligan
Odds: 2,05 m.m Speltips: 1 m.m
2015-05-13 18:00 Aalesund-Sarpsborg 08 1 m.m 2,05 m.m rekarconny

Femte Fajten i Tippeligan ikväll och mötet på konstgräs planen med det lite häftigare namnet Color Line stadion. Där vi finner Aalesund som hemmalag emot ett Sarpsborg som övertygat inledningsvis.

Aalesund som började säsongen förskräckligt och på de inledande Fyra omgångarna så stod man utan vinst och bara en pinne man hade en målskillnad på 2-13 vilket var bedrövligt matcherna var borta mot Rosenborg 5-0, hemma mot Lilleström 1-1, borta mot Molde 5-1, hemma mot Tromsö 0-2 och tränare och klubben gjorde drastiska metoder för att vända detta och har nu tre rakar segrar i ligan efter vinster borta mot Vålerenga 1-2, hemma mot jumbon Bodö 2-0 och sen nu senast borta mot Sandefjord 1-3. För att kolla lagets hemma matcher man har spelat så har ju inte det var mot något av de tuffare lagen utan man har haft en nykomling på besök, tabelljumbon och sedan kryss glada Lilleström. Mot Lilleström i den första matchen här hemma var det en jämn batalj som kunde sluta hur som och det blev 1-1 ett rättvist resultat sen inför andra hemmamatchen så kom Nykomlingen Tromsö på besök och bokstavligen stal eller rånade Aalesund på tre poäng som var det bättre laget matchen igenom men fick se sig besegrade med 2-0 chock resultat. Sen i sin senaste hemma match emot Bodö går man ut och vinner med trygga 2-0 och här är det Bodö som har matchen så som vi ser så är fotboll inte alltid rättvis bollen är rund och 90 minuters spel med full fokus är det som gäller i verje fajt vilket man nu har haft i sina tre senaste som resulterat i vinster i två jämna borta matcher emot Vålerenga och Sandefjord sen även hemmavinsten då senast det begav sig här på Color Line arena. Man har nu då alltså lyckas få ihop 10poäng och ligger på en 9:onde plats i tabell.

Dagens motståndare femte placerade Sarpsborg som med sina 12 poäng ligger då alltså 2 poäng före dagens motstånd. Sarpsborg som har öppnat säsongen bra med imponerande 3 vinster 3 oavgjorda och bara en förlust förlusten kom i omgång 3 i borta mötet emot Sandefjord med 1-0. Annars har man besegrat Tromsö borta 0-1, Odd hemma 2-0 och nu senast Haugesund hemma 3-0. Kryss matcherna har man 1-1 hemma emot Vålerenga samma resultat mot Strömsgodset borta och sen 2-2 hemma emot Bodö, Bodös enda poäng så här långt. Men i Borta matcherna har man varit klart det sämre laget och inte förtjänat poäng man ligger på kontringar och försöker kontra motståndarna i dessa inledande tre borta fajterna mot Tromsö, Sandfjord och Strömsgodset där alla tre har varit bättre än Sarpsborg. Ett Sarpsborg som inte alls kommer upp i samma nivå på bortaplan som man gör när man spelar hemma.

Kan tyvärr inte hitta någon skadeinfo om dessa två lagen inför denna drabbningen.

Lite historik igen då mellan lagen som har haft 9 möten sedan 2006 och dessa har slutat 5-2-2 till favör åt Aalesund. I detta mötet där Aaelsund står som hemmalag har laget 4-1-0 sen 2006 och kryss matchen kom ifjol här efter en mycket chansartad match så blev ändå resultat 0-0 Sarpsborg vann sen hemma mötet med 3-2 så ifjol var det jämna kamper lagen emellan. Aalesund slutade sjua ifjol med 41p medans Sarpsborg var 1 poäng sämre och slutade 8 på 40p. 6-5-4 spelade man här hemma på Color Line Arena Sarpsborgs borta facit ifjol skrevs 3-4-8. Där vinsterna togs mot 13:onde placerade Bodö, 14:onde placerade Brann och Jumbon Sandnes. Så borta plan hade man det svårt ifjol även i år tycker jag och tycker Aalesund har en bra chans till vinsten här.

Huvudspel Aaelsund rak 1 2,05 3/5 Units
Sidospel Aalesund hcp -1,5 3,9 2/5 Units lite chansning tänker om Aalesund tar ledningen och sen att Sarpsborg ligger på för kvittering så kontrar man in tvåan.

Lycka till vid rygg även på denna

rekarconny - 13 Maj, 2015, 16:55

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!