Hörnspelet på Fiorentina kändes ju sådär när Sevilla gick upp drog två stycken per omgående. Sedan var det lugna puckar. 16-4 och 1,86 in. Satsar på exakt samma odds när topptippade IFK Haninge/Brandbergen tar emot talangutvecklande Älvsjö AIK i division 3 södra svealand.

DIV 3 SÖDRA SVEALAND
5. IFK Haninge/Brandbergen 4 2 2 0 8-6 2 8
6. Älvsjö AIK 4 2 1 1 9-8 1 7

H/B hemma
2 1 1 0 5-4 1 4

Senaste match
Järna SK - IFK Haninge/Brandbergen 3-2

Älvsjö borta
2 1 0 1 3-2 1 3

Senaste match
Älvsjö AIK - IK Viljan Strängnäs 4-0 (tidigt rött kort för IK Viljan)

Fredagsfeeling på Torvalla IP i Haninge. I fjol var Haninge/Brandbergen ytterst nära att gå upp i division 2 men föll på målsnöret den gången (tre poäng från både förstaplats och kval trots bäst målskillnad i serien 61-23 på 22 matcher). Laget är ute efter revansch och på pappret har de ett väldigt bra div 3-lag i år också. Starten har dock varit sisådär. Två segrar, ett kryss och en torsk. Laget har inte hittat rätt i defensiven och när de väl gör det kommer trepoängarna börja rulla in på löpande. Mötte själv laget på försäsongen med mitt Karlbergs BK (div 3 östra svealand). Blev 1-1 då och var en riktigt bra fotbollsmatch. Alla Hammarbyfans känner säkert igen trion Sebastian Senatore, Valentino Pidre och Sebastian Bojassén. Det är bara tre av de mer erfarna spelarna som finns i laget. Förutsättningar finns definitivt för att spela division 2 både om man ser till truppen och till klubben. Haninge/Brandbergen har en väldigt fin ungdomsverksamhet som blivit allt skarpare genom åren och de kommer kunna försörja sitt eget a-lag på ett bra sätt framöver.

En annan klubb som värnar om talangutveckling är definitivt kvällens motståndare Älvsjö AIK. Truppen består av 90-talister med väldigt många spelare födda 95-96. Duktiga, kvicka och konditionsstarka. Men inte speciellt erfarna och jag har svårt att se laget utmana om uppfyttning. Älvsjö tog en mittenplacering förra säsongen, då i div 3 östra svealand, och jag kan tänka mig något liknande i år. Ett bra lag absolut, men mot Brandbergen/Haninge bör det skilja ganska många poäng när vi summerar säsongen.

SPELTIPS
Betydligt mer erfaret hemmalag med flera spelare som spelat högre upp. De är topptippade och kommer garanterat slåss om uppflyttning. Offensiven verkar redan vara på plats, nu gäller det att laget börjar tajta till bakåt också. Tror IFK kommer ut med väldigt mycket vilja efter torsken senast och då kommer det bli svettigt för unga Älvsjö. Spelar rak etta till 1,86 hos Betsson (3/5 units). Även bet365 och Unibet mfl har spelet.

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter


EDITERAD 2015-05-15 10.07:39

This is the stats tab
This is the post tip