Speltips

Speltips Utsikten - Östersunds FK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-20 19:00 Spela här

Speltips Utsikten - Östersunds FK
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,73 Speltips: 2 (-0,5)
2015-05-20 19:00 Utsikten - Östersunds FK 2 (-0,5) 1,73 LelleSandahl

GAIS tog en efterlängtad trepoängare genom att vända borta mot Ängelholm. Klart rättvist - X2 in till 1,67 och det ska bli intressant att se om Makrillarna kan bygga vidare på segern. Fullt av mycket bra superettanrekar på sajten - love it! - men jag ser utrymme för en till. Utsikten vs Östersunds FK ska vara klasskillnad och då är 1,73 på jämtarna bra i min bok.

SUPERETTAN
3. Östersund 8 4 4 0 15-7 8 16
11. Utsikten 8 3 1 4 8-10 -2 10

Utsikten hemma
4 2 1 1 6-3 3 7

Formen
V, V, F, O, F

Senaste match
Mjällby - Utsikten 1-2

Östersund borta
4 2 2 0 6-4 2 8

Formen
O, V, V, O, O

Senaste match
Östersund - Jönköping Södra 1-1

Obesegrade Östersund tar sig till Göteborg för att möta lilleputten Utsikten på Ruddalens slitna konstgräsmatta. Här har hemmalaget lyckats grisa till sig tre poäng mot Degerfors och juniorlaget Brommapojkarna. Torsk mot Assyriska och oavgjort mot Varberg. Av dessa matcher är det väl Assyriska som liknar Östersunds spelstil mest, men utan att vara i närheten av lika skickliga. Östersund kommer att dominera spelet helt och hållet och jag har svårt att se Utsikten kunna stå emot. De kommer få förlita sig på chansbollar och fasta situationer, för när till och med Jönköping Södra (1-1) får jaga boll i (typ) 90 minuter kommer Utsikten inte få det lättare. Jämför vi trupper är det klasskillnad. Nykomlingen har skrapat ihop vad man kunnat från närområdet medan Östersund har spetsat till en redan vass trupp. Av flera klasspelare är det spelregissören Fouad Bachirou och ytterspelaren Michael Omoh (grym en-mot-en och målfarlig på det) som främst sticker ut. Definitivt allsvensk klass på vissa spelare i ÖFK, framförallt Bachirou. Om det är något som blir Östersunds fall i år så är det den naiva spelstilen. De ska lira sig ur varje situation. Långbollar är bannlysta, och ibland kan det straffa sig. Tror dock inte att Utsikten har kvalitet nog för att göra det.

Preliminära startelvor (Östersundsposten)

Troligt lag, Utsikten: Axel Wibrån – Daniel Forsell, Olof Svensson, Robin Jonsson, David Johansson – Jonas Hellgren, Niklas Olsson – Niklas Tidstrand, Anders Mogren, Jesper Jonasson Westermark – Luka Mijaljevic.

Frånvarande: Mittbacken Mirza Mujcic är avstängd på grund av för många gula kort. Johannes Tisell och Alexander Angelin är långtidsskadade och Joakim Edström, som missade matchen mot Mjällby på grund av sjukdom, är fortfarande ett osäkert kort. – Han kommer att testas i kväll (läs tisdag), säger Janne Carlsson, tränare i Utsikten.

Troligt lag, ÖFK: Aly Keita – Ronald Mukiibi, Bobo Sollander, Douglas Bergqvist – Alex Dyer, Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Kujtim Bala – Hosam Aiesh, Dragan Kapcevic, Seon-Min Moon.

Frånvarande: Jamie Hopcutt är hemma i England av familjeskäl. I övrigt inget nytt; andremålvakten Haraldur Björnsson är fortfarande inte frisk i sin fot. Tomas Peciar och Emir Smajic är inte aktuella och Monday Samuel är någon veckas träning från att på allvar konkurrera om en plats i elvan.

SPELTIPS
Även om Utsikten vunnit två raka så blir det här en helt annan match. Östersund är inte BP eller ett Mjällby utan självförtroende. De har ett spel de tror på. De har spelare med individuell skicklighet att avgöra matcher på egen hand. De är förmodligen ett topp 3-lag när vi summerar säsongen. Då tror jag man slår en nykomling från division 1 även på bortaplan. Spelar raka tvåan (-0,5) till 1,73 hos bet365 . Tycker den är någon tiondel för hög och matar in 3/5 units.

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 20 Maj, 2015, 11:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
bolltrollare - 2015-05-20 16:59:51

Matchbilden är glasklar...det blir spel på en planhalva med några strökontringar från Utsiktens sida. Får hoppas att Utsikten inte har allt för snabba där framme, då det är halvtröga ben i mittförsvaret hos ÖFK.... men jag är på!