Nästintill klockren analys igår när Tampa Bay kopplade grepp om Eastern Conference Finals då man skaffade sig matchboll efter att ha nollat Henrik Lundqvist NY Rangers i 2-0 vinsten igår. Tampa var över 60 min det klart bättre laget och förtjänade vinsten. Rangers U2.5 mål @ 2.02 hittade därmed hem utan problem!

Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks

Goalies: Andersen (confirmed) vs Crawford (confirmed)

Game 5 i natt i Western Conference Finals och den är precis som Eastern Conference Finals var, i ett lika läge där lagen står på 2 vinster var. Nattens match är med andra ord en oerhört viktig match och måste spås vara nyckelmatchen i hela serien!

Under Game 5 hade jag räknat med ett tajt spel och målsnål match och visst var det så under 2.5 perioder då Hawks dominerade spelet och tycktes ha kontroll på matchen. Ducks visade återigen att man aldrig ger upp och man lyckades hitta en väg att inte bara komma tillbaka i matchen utan ta ledningen då man gjord osannolika 3 mål på sjuka 37 sekunder. Näst snabbaste 3 målen i NHLs historia. Det gav ett 4-3 läge för Ducks och matchen hade helt plötsligt blivit ett målkalas. Hawks visade dock prov på vinnarmentalitet då man inte bröt ihop efter att ha tappat en 2 målsledning och Patrick Kane kunde kvitter minuten senare i PP till 4-4 vilket även blev slutresultatet efter FT. Matchen till OT, något som varit Blackhawks specialitet under Coach Q då man vunnit enormt många OT matcher och så blev även fallet den här gången. Efter en mållöst första OT-period klev den bänkade veteranen Antione Vermette fram och gjorde sitt första slutspelsmål när han rakade in sin egna retur i början av 2OT. Hawks vann därmed med sjuka resultatet 5-4!

I natt återvänder Ducks hem till Honda Center och pressen måste jag säga är på Ducks att leverera. Många tror på ankorna här, men jag gillar som ni vet statistisk och den talar verkligen för Blackhawks i natt. Varför undrar ni?

Jo Chicago Blackhawks har under Toews/Kane eran med Coach Quenneville spelat 7 slutspelesserier där ställningen stått 2-2 efter 4 matcher. Man har under Game 5 och 6 vunnit samtliga 14 matcher som varit vilket är en otrolig siffra. Den statistiken kan jag helt enkelt inte gå emot och jag gillar verkligen Blackhawks som har övertaget mot Ducks om matchen skulle gå till OT.

Trycker därför på lite extra och nattens spel blir därför

Chicago Blackhawks ML @ 2.23 med 5/6 units hos Pinnacle Sports

Tänker över här i natt så Hawks Ö2.5 mål @ 2.02 samt Ö1.5 mål i P1 är intressant också.