Speltips

Speltips Ljungskile - Östersund

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-30 16:00 Spela här

Speltips Ljungskile - Östersund
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,98 Speltips: 2 (+0 asian, dnb)
2015-05-30 16:00 Ljungskile - Östersund 2 (+0 asian, dnb) 1,98 LelleSandahl

Värmdöreken var totalt iskall igår. Tydligt att de är sämre än förra säsongen och det är bara att ta nya tag. Tycker det finns ett jättevärde på Östersunds FK i dag. Inte nog med att de är en nivå bättre än Ljungskile i år - hemmalaget har flera tongivande spelare borta. Det enda som talar för hemmaseger är deras obesegrade svit, men är det något lag som har kvalitet att spräcka den är det Östersund.

2014
Östersund - LSK 1-1
LSK - Östersund 1-0

2013
LSK - Östersund 1-3
Östersund - LSK 2-1

SUPERETTAN
2. Östersund 10 6 4 0 20-9 11 22
6. Ljungskile 9 4 2 3 14-11 3 14

LSK hemma
5 4 1 0 10-3 7 13

Formen
O, O, V, F, V

Senaste match
LSK - Ängelholm 0-0

Östersund borta
5 3 2 0 8-4 4 11

Formen
V, V, O, V, V

Senaste match
ÖFK - Assyriska 3-2

Två raka kryss för LSK som jag - precis som jag tidigare varit inne på - inte håller lika högt den här säsongen. Speciellt när lagets bäste målskytt Gabriel Altemark Vanneryr nu missar hela våren på grund av en ljumskskada. Inför eftermiddagens tuffa hemmamatch mot seriefavoriten Östersund finns det dessutom ännu flera avbräck. Ahmed El-Amrani har varit en positiv överraskning men är borta. Alexander Mellqvist har startat flera matcher på senare men är borta. Hampus Andersson är lårskadad och inte minst viktige mittbacken Steven Old (farlig på fasta!) är avstängd. Det kan även bli så att trotjänaren på mitten Aleksandar Kitic ställs över.
– Han ska bli pappa och åkte in på BB i natt. Vi får se om han kan spela, säger coach Tor-Arne Fredheim till Bohuslänningen.
På plussidan är duktige Markus Gustafsson tillbaka från sjukdom efter att han missat matchen mot Ängelholm sist (0-0). Nja, jag tycker det känns tunt i laget nu när seriens kanske bästa lag kommer på besök.

Östersunds FK är obesegrat efter tio omgångar av superettan. Ju fler matcher desto närmare en förlust, absolut. Men jag tycker trenden är fortsatt positiv i laget. Två raka segrar 2-0 borta mot beskedliga Utsikten och 3-2 senast hemma mot Assyriska. Där blev det lite onödigt spännande mot ett väldigt effektivt Assyriska. Östersund har nog seriens bredaste trupp och klarar av att parera skadorna som finns utan större bekymmer.
Robert Hammarstedt, Grace Tanda och Linus Sjöberg dras med småskavanker och stannar hemma. Borta sedan tidigare är Tomas Peciar, Haraldur Björnsson och Emir Smajic. Bobo Sollander och Douglas Bergqvist var lite av frågetecken men har kunnat gå för fullt de sista träningarna och är spelklara. Enligt Östersundsposten kan vi vänta oss följande elvor:

Ljungskile: Jonatan Johansson – Allan Mohideen, Petter Björlund, Linus Dahl, Niklas Andersen – Ken Sema, Alexsandar Kitic, Markus Gustafsson, Jakob Olsson – Hannes Stiller, Jonas Lindberg.

ÖFK: Aly Keita – Ronald Mukiibi, Bobo Sollander, Douglas Bergqvist – Hosam Aiesh, Fouad Bachirou, Brwa Nouri, Kujtim Bala – Alex Dyer, Jamie Hopcutt – Michael Omoh.

Stämmer detta (att Kitic är med för LSK) så har hemmalaget ett väldigt bra mittfält och ett helt ok anfall, medan jag tror backlinjen och målvakt kan komma att få det svettigt. Jamie Hopcutt och Michael Omoh är i fin form och med ÖFK:s skickliga yttrar kan de lätt bli överbelastade på kanterna.

SPELTIPS
Seriens bästa lag - tillsammans med J-Södra - mot ett LSK som drabbats av tunga avbräck. Även med alla spelare med hade jag backat ÖFK med gott samvete. Nu, med både bästa mittbacken och bästa forwarden borta i hemmalaget, känns det definitivt som spelvärde finns på jämtarna. Plockar ÖFK +0 asian (samma som dnb) hos bet365 till höga, väldigt fina, 1,98 gånger pengarna (4/5 units).

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-05-30 09.16:21

LelleSandahl - 30 Maj, 2015, 09:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!