Speltips

Speltips Randers - Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-16 18:00 Spela här

Speltips Randers - Elfsborg
Land: Danmark Liga: EL-kval
Odds: 2.0 Speltips: Elfsborg dnb
2015-07-16 18:00 Randers - Elfsborg Elfsborg dnb 2.0 Polsater

Spelar Elfsborg dnb (insatsen tillbaka på x) i deras bortamatch mot Randers.

Randers trupp:

1. Kalle Johnsson, 3. Christian Keller, 4. Johnny Thomsen, 6. Jeppe Tverskov, 8. Mustafa Amini, 9. Jonas Borring, 10. Mikael Ishak, 11. Erik Marxen, 13. Mads Fenger, 15. Mikkel Thygesen, 18. Edgar Babayan, 20. Joel Allansson, 21. Alexander Fischer, 22. Jack Duncan, 38. Nicolai Poulsen, 44. Nicolai Brock-Madsen, 51. Frederik Lauenborg, 58. Mikkel M Pedersen.

Saknar AIK-bekante Viktor Lundberg (en av lagets bäste målskyttar i fjol) då han är avstängd. Även en normalt sett ordinarie mittfältare (Kasper Fisker Jensen) saknas. Lagets näst bäste målskytt i fjol tillhör inte laget längre.

Mycket av offensiven hänger på svenske U21-Ishak. Övriga bekanta namn är Joel Allansson (som aldrig riktigt tog en tröja i Blåvitt) och Kalle Johnsson (gamle HBK-målvakten):

Tycker inte Randers trupp är sådär jättemycket att vara rädd för egentligen. Det fanns en tid när danska ligan var klart bättre än svenska, men så är det nog inte längre, åtminstone om man bortser från den absoluta toppen. Svenskarna som är i Danmark är inte direkt några supernamn som dominerat i allsvenskan.

Dessutom är Randers ännu inte igång med sin säsong. Det man fått i tävlingsmatchväg är ett dubbelmöte med ett lag från Andorra (seger 1-0 borta och 3-0 hemma). Ingen direkt värdemätare precis, så fördel Elfsborg där.

Elfsborg matchas rätt så tajt nu. Spelade i torsdags förra veckan och även i söndags. Båda matcherna var dock hemma, så man slapp resandet. Bör inte vara några större problem med slitna ben, har ändå funnits en viss rotation på spelare. Bra skadesituation i laget. Fortsatt bra form på nyckelspelare offensivt, tänker framför allt på Victor Claesson.

Även om Elfsborg har ett i många delar ungt lag var en hel del spelare med i Europa även i fjol. Klubben har fått en kontinuitet i Europaspelet och vet vad som krävs där. Normalt är det, precis som i allsvenskan, dock hemma man lägger grunden till sin framgång. Nu spelas den här matchen på en nylagd gräsmatta och underlagsmässigt är det fördel danskarna i och med att Elfsborg är ett konstgräslag och ofta rätt mkt bättre på det underlaget.

Jag tror dock att Elfsborg är det bättre laget av de här två. Randers måste fram då det är deras hemmaplan, det kan nog passa Elfsborgs snabba och tekniska offensiva spelare rätt väl då det borde uppstå en hel del fina ytor att kontra på.

Underlaget är just det som talar emot Elfsborg här enligt mig. Tycker Elfsborg har bättre trupp, man har bra form och är mitt uppe i tävlingssäsong. Känns väl som rätt stor risk för ett oavgjort resultat, men om vi räknar bort kryssen ur ekvationen (vilket är precis det vi gör när vi spelar dnb eller insatsen tillbaka vid oavgjort) tycker jag Elfsborg borde vara favoriter. Möjligen 50/50.

@nokkan21

Polsater - 15 Juli, 2015, 21:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!