Tycker mig hittat ett fint långtidsspel här nu när SHL återigen drar igång.

Det handlar om vilken målvakt som kommer avsluta grundserien med bäst räddningsprocent.

Förra året hade han med sina 92.79% knipit andraplatsen i detta spel då endast Julius Hudacek kom före med sina 92.99%.

Med den procenten, samt endast 1.88 mål insläppta per match tog han hem Honken Trophy, priset som ligans bästa målvakt. Mannen jag talar om är så klart Luleås numer givna val i målet - Joel Lassinantti.

Har klurat på detta spel då det finns många bra målvakter i serien denna säsong. Inte nog med det så brukar året efter en sådan succé vara något knepigare då det är mer att leva upp till.
Trots detta väljer jag att lägga en liten slant på Lassinantti då jag tror han kommer vara med i toppen på dessa listor då säsongen summeras.

Luleås stenhårda jobb med defensiven i första hand är något alla känner till. Till denna säsong har man värvat ruggigt starkt, inte främst till den främre delen av banan.

Inom laget gäller dock fortfarande först och främst att hålla tätt bakåt, då man vet att den offensiva spets man har får sina chanser förr eller senare.

Att Luleå kommer åt en bättre placering än den 8:e plats man tog sist är det inget snack om. Och den sen många år tillbaks starka defensiven har definitivt inte blivit sämre, så att Lassinantti får en ännu bättre procent än i fjol ser jag som mycket troligt.

Vi testar till fina 5.50 gånger pengarna!

This is the stats tab
This is the post tip