U1 mål asian i första halvlek spelar jag i "El Västico", HBK vs Falkenberg. Spelet innebär pengarna tillbaka om det blir ett mål i första halvlek, vinst om det står 0-0. Förlust vid 2+ antal mål.

Riktigt tung bottenmatch har vi att göra med här:

14. Falkenberg 23 5 4 14 24:42 19

15. Halmstad 23 3 7 13 17:36 16

Som ni ser av tabellen ovan så är det o-er-hört mycket på spel. HBK MÅSTE ha med sig poäng här. Just matchens dignitet gör att jag tror vi kommer få se en oerhört försiktig inledning då poängen är så viktigal. För Falkenbergs del är kryss ett okej resultat medan HBK måste vinna. Men eftersom HBK måste vinna undviker jag underspelet - det skulle kunna bli hela havet stormar i andra halvlek om HBK måste gambla vid eventuellt underläge. Men inledningsvis tror jag lagen kommer känna på varandra och ta få risker.

Rent statistikt kan vi konstatera följande:

Falkenberg har gått ö1,5 i första halvlek i endast 7/23 matcher hittills i år.
Halmstad har gått ö1,5 i första halvlek i 4/23 matcher hittills i år.

HBK snittar 2,2 mål/hemmamatch. Laget är det målsnålaste i hela serien - 17 mål framåt imponerar inte. Bakåt är man inte heller något vidare, men hemma brukar det se bättre ut än borta åtm.

Falkenberg har inte heller någon vidare offensiv. Bara fyra lag har gjort färre mål. Blivit nollade framåt i 5/9 senaste matcherna. Bara i en av de 9 senaste har man gjort mer än ett mål. 9 mål på 11 bortamatcher är inte särskilt imponerande heller. Innan segern i senaste bortamatchen nollades man i 4 raka bortamatcher.

Kort och gott - två lag vars offensiv inte imponerar särskilt. Matchen är väldigt viktig. Kan lätt se framför mig ett ställningskrig i första halvlek. Dubbelt betalt på u1 mål känns som en bra startposition. Tittar man dessutom på matchen (vad fan skulle man annars göra en fredagkväll?) så lär man ganska snabbt sitta i en bra position för att spela ö0,5 i första halvlek (om nu spelet är öppet och det pekar åt det hållet) och på så sätt sitta väldigt bra till.

Jag har hursomhelst svårt att se hur det här ska bli något målkalas inledningsvis, undern i första halvlek känns därmed rimlig.