Speltips

Speltips Groningen–Az Alkmaar

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-09-20 17:00 Spela här

Speltips Groningen–Az Alkmaar
Land: Holland Liga: Eredivisie
Odds: 2.10 Speltips: 1
2015-09-20 17:00 Groningen–Az Alkmaar 1 2.10 RalleArvid

Två liknande föreningar och vad som bör vara två slagkraftigt liknande lag som kommer att ställas på banan. Men maktobalans råder ändå. Vad får det att väga över enligt mig?

Framförallt det faktum att AZ var borta och reste i Europa i torsdags och föll mot Partizan och bortamatch i Europa dagar före match i ligan är statistiskt dokumenterat väldigt negativt betydelsefull. I synnerhet om det är bortamatch i ligan dagarna efter. AZ kommer från en tung förlust där man trodde att man hade chans på poäng och även var nära poäng men fick se sig besegrade i sista stund. Annat är det för Groningen som visserligen spelade Europa likväl, MEN man gjorde det hemma och man föll mycket mer väntat. Egentligen en match man inte kan säga någonting om, ingen besvikelse, inga konstigheter och framförallt ingen jobbig resa hem utan bara som förväntat omgående börja ladda och se fram emot helgens match helt utan resor eller andra tankar.

AZ:s enda seger i den svaga inledningen kommer mot tokjumbon som inte har ett enda poäng hittills under säsongen. I övrigt har de spelat oavgjort mot bottenlaget Excelsior på bortaplan. Jag vill alltså hävda att AZ:s fyra poäng på två matcher borta är mindre en godkänt - det är så enkelt schema de haft inledningsvis. Hemma har de bara en ynka poäng på tre matcher.

Groningen vann senast mot Herenveen med 3–1 och har så när som på 1–1 mot Twente i premiären gått rent på hemmaplan med två segrar i rad.

Min absoluta känsla här är att hemmalaget ska ha stora chanser till en trepoängare. Oddset är för fint för att förbise.

2.10 hos bet365 i skrivande stund. Jag bokar upp det innan det sjunker.

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 20 September, 2015, 00:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
thomas88 - 2015-09-20 09:58:59

Gröningen med Rasmus Lindgren och Simon Tibbling, som kommer att springa sönder AZ har börjat säsongen bra . I matchen mot Marseille 0-3 avlöjades skillnaden mot elitlagen i Europa men resultatet tyder på en stark optimism trots allt!.
Kolla fler lag i dagens utbud som spelade i veckan