Speltips

Speltips AIK vs MFF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-10-04 17:30 Spela här

Speltips AIK vs MFF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: Ö2,5
2015-10-04 17:30 AIK vs MFF Ö2,5 1.80 Polsater

Över 2,5 baljor mellan AIK och Malmö spelas.

Tabell:

3. AIK 26 16 6 4 49:30 54

5. Malmö 26 13 9 4 49:30 48

Statistiskt har båda lagen gått ö2,5 i 17/26 matcher.
AIK har gått ö 2,5 i 10/13 hemma.
MFF har gått ö2,5 i 8/13 borta.

AIK har Ofori och Pavey avstängda. Viktige mittbacken Jos Hooiveld är skadad.

MFF har Adu avstängd.

Kommentar:
Förutsättningarna för den här matchen är rätt enkla: båda lagen måste vinna. AIK måste vinna för att haka på guldracet, MFF måste vinna för att ha chans på fjärdeplatsen (och i viss mån tredjeplatsen). Kommer skåningarna fyra ökar chanserna att få spela i Europa betydligt i och med att man står först på tur att få göra det om någon av topp 3 vinner Svenska Cupen.

Ingen Champions League i veckan heller, så räknar med att Åge Hareide inte roterar mer än nödvändigt. Och gör man inte det är offensiven sylvass, enligt mig det lag med högst högstanivå i allsvenskan. Anledningen till att man inte krigar om guldet är onödiga poängtapp mot bottenlagen. Mot topplagen har man levererat - sex pinnar mot IFK Göteborg är starkt. Skulle haft MINST 4 av Elfsborg också sett till spel samt chanser. Bara Peking man förlorat mot.

AIK har varit mer stabila med Hooiveld i laget, men nu saknas han. MFF borde knna göra minst ett mål på AIK under de här förutsättningarna - det är ju ytterst sällan MFF går mållösa från en match i allsvensakn - gjort mål i 22/26.

AIK saknar Ofori, vilket är ett massivt avbräck då han tillsammans med Goitom, i mina ögon, är deras bäste spelare. På hemmaplan har man dock öst in mål och eventuellt är Ishizaki tillbaka här. Gotiom kommer fortsatt till mycket lägen. Hemma har man gjort mål i SAMTLIGA matcher (endast två gånger har man gjort färre än 2).

AIK lär vara ruskigt tända efter historien i fjol, då MFF säkrade guldet på Friends och Rosenberg gjorde sin hysch-gest.

I våras spelade de här lagen 0-0 efter att AIK uppträtt ganska defensivt - man vaktade den poäng man hade när matchen började. Räknar med ett betydligt mer offensivt Gnaget denna gång - vilket bör leda till fler chanser och öppnare spel.

Stora möjligheter för båda lagen att näta känns det som. Och med tanke på att matchen måste vinnas av någon...överspelet lockar.

@nokkan21

Polsater - 02 Oktober, 2015, 16:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!