Philadelphia Flyers - Dallas Stars

Goalies: Mason (probable) vs Lehtonen (probable)

Ett Philadelphia Flyers som inte släppt in mål på 2 raka matcher tar i natt emot offensivt starka Dallas Stars hemma i Wells Fargo Center.

Philadelphia Flyers har inlett säsongen på ett övertygande sett där man är 2/2 hemma i Wells Fargo. Michal Neuvirth har fått vakta kassen då Steve Mason haft en lättare skada och gjort en heroisk insats då han hållit nollan i två raka matcher (vs Hawks & vs Panthers). Flyers har inte spelat på ett par dagar och senast slog man alltså SC-mästarna Chicago Blackhawks med 3-0 där man återigen gjorde ett starkt defensivt jobb. I natt ställs man mot ett av NHLs tyngsta offensiva lag som verkligen levererat framåt med Benn, Seguin och Spezza som är glödheta och det blir intressant hur att se hur laget tar den offensiven.

Dallas Stars har inlett med 4-1-0 hittills in på säsongen och lagets matcher ser ut lite som man kunde räkna med. På papperet är det just offensiven som sticker ut men man är lite tunn på backsidan och har två jämnbra målvakter där ingen riktigt är utpräglad förstakeeper. Laget har spelat 4 raka matcher som gått över linan 5.5 mål vilket inte förvånar mig och jag tror vi kommer få se många liknande siffror från Stars i år. Powerplay har fungerat riktigt bra och man är 33.3% hittills i år och är med det rankad 3:a i ligan.

Dessa lag brukar inte möta varandra speciellt ofta, men i grunden är båda lagen två offensivt starka lag. Flyers har övertygad och på hemmais bör man kanske pekas ut som favoriter, men jag tror Stars med deras fina offensiv kommer göra det hårt för Flyers D och Mason/Neuvirth som kommer vakta kassen i natt. Mason förväntas starta men inget är bekräftat för tillfället.

Då dessa lag ställs mot varandra väldigt sällan är det svårt att dra nån statistisk slutsats men på de 5 senaste mötena har lagen gått över linan 5.5 mål 3/5 gånger.

2015-03-10 22:05 Philadelphia Flyers - Dallas Stars 1-2
2014-10-19 00:00 Dallas Stars - Philadelphia Flyers 5-6 sd
2014-03-20 22:05 Philadelphia Flyers - Dallas Stars 4-2
2013-12-07 18:05 Dallas Stars - Philadelphia Flyers 5-1
2011-12-21 23:30 Dallas Stars - Philadelphia Flyers 1-4

Jag tycker Flyers får stå som favoriter i natt, men jag som sagt att Stars med sin fina offensiv kommer skapa en del farliga lägen och även sätta dit ett par puckar. Vågar inte på Flyers utan väljer därför att spela

Över 5.5 mål @ 1.917 med 3/7 units hos Pinnacle Sports

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip