Speltips

Speltips Norrköping vinner allsvenskan

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-10-25 17:30 Spela här

Speltips Norrköping vinner allsvenskan
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.75 Speltips: Vinnare
2015-10-25 17:30 Norrköping vinner allsvenskan Vinnare 2.75 mr_england

Tycker mig ha hittat ett värdespel på IFK Norrköping i den allsvenska guldstriden. Jag blev förvånad då jag såg att oddset på Norrköping att vinna guld är så högt som 2.75 och att Norrköping inte ens är favorit. Spelbolagen ger alltså bara Norrköping 36% chans att vinna allsvenskan trots att de leder med två omgångar kvar att spela. Jag tror att Norrköping har mycket större chans än så och jag ser därför ett värde i vinnaroddset på Norrköping.

Tre saker talar för att Norrköping vinner allsvenskan. Tabell-läget, spelschemat och lagets kvalité.

Tabell-läget:
Norrköping leder allsvenskan med två matcher kvar att spela. Man har dessutom bättre målskillnad än AIK, spelbolagens oddsfavorit att vinna guld. Norrköping har även i nuläget fler gjorda mål än AIK vilket kan spela roll om det blir riktigt tajt. Just nu är man i praktiken tre mål före AIK vad gäller målskillnad om vi räknar in antal gjorda mål.

Det är dock värt att notera att IFK Göteborg är det lag som har bäst målskillnad av de tre lagen i guldstriden. Göteborg är dock en poäng bakom både Norrköping och AIK i tabellen.

Spelschemat:
Norrköping har Halmstad hemma och Malmö FF borta kvar att möta. Då Halmstad redan åkt ur och den matchen spelas på hemmaplan så går det knappast att få bättre förutsättningar vad gäller den matchen.

Malmö FF borta är naturligtvis en väldigt svår match på papperet. Det återstår att se om den är lika svår i verkligheten. Matchen mot Malmö och övriga matcher i den sista omgången av guldstriden spelas lördag 31 oktober. Bara tre dagar senare, tisdag 3 november, spelar Malmö FF en extremt viktig bortamatch i Champions League mot Shakhtar Donetsk. En match som med största sannolikhet avgör vilket lag som blir trea i Malmös Champions League-grupp och därmed kvalar in till slutspelet av Europa League. Något som skulle vara en extrem framgång för Malmö. Både ekonomiskt och sportsligt.

Naturligtvis kommer representanter från Malmö säga alla de rätta sakerna i officiella sammanhang. Att man kommer göra allt för att bli fyra i allsvenskan och försöka nå en Europaplats nästa år om ”rätt” lag vinner Svenska Cupen. Det är enklast så för att för att undvika mediastormar och kritik från AIK och IFK Göteborg. Sedan får vi se om det gäller i verkligheten, jag är tveksam! För oss som gillar konspirationsteorier kan vi även fortsatt spekulera i om det kanske är bättre för Malmö FF långsiktigt att den mindre klubben IFK Norrköping vinner allsvenskan än de större klubbarna och konkurrenterna AIK eller IFK Göteborg. Det är intressant att spekulera i alla fall :) Jag är inte övertygad om att Malmö kommer ge allt mot Norrköping…

Då det är två omgångar kvar av allsvenskan och Malmö i nuläget är en poäng bakom Elfsborg finns det även en bonuschans för detta spel att Malmö är borta från striden om fjärdeplatsen inför den sista omgången. Då har man inget alls att spela för i den sista omgången mot Norrköping med bara tre dagar kvar till en av klubbens viktigaste matcher på flera år. Räck upp handen den som tror att Malmö kommer ge allt då!

Vad gäller spelschemat är det även viktigt att notera, om nu någon missat det!, att AIK och IFK Göteborg möts i den kommande omgången. Så oavsett kommer guldstriden på något sätt leva in i den sista omgången. AIKs bortamatch mot Örebro i den sista omgången känns inte heller helt given och Göteborg tappade nyligen poäng hemma mot Halmstad så deras sista hemmamatch mot Kalmar kanske inte helt given, även om det ser bra ut på papperet.

Lagets kvalité:
Mycket i media handlar om AIK och IFK Göteborg då de är större klubbar än Norrköping. Ibland kan man tro att Norrköping bara haft tur och hamnat i guldstriden av en slump då man ser mediabevakningen. Så är det naturligtvis inte och laget har kvalité och är i mitt tycke minst lika bra som AIK och IFK Göteborg i nuläget.

Spel: IFK Norrköping vinner allsvenskan – odds 2.75 bet365

Tabell
IFK Norrköping - 60 poäng 55-32 målskillnad
AIK - 60 poäng 52-31 målskillnad
IFK Göteborg - 59 poäng 48-19 målskillnad

Kvarvarande matcher
IFK Norrköping – Halmstad
AIK – IFK Göteborg
Malmö FF – IFK Norrköping
Örebro – AIK
IFK Göteborg – Kalmar FF

Guldodds från bet365
AIK 2.00
IFK Norrköping 2.75
IFK Göteborg 5.00

mr_england - 24 Oktober, 2015, 12:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!