Speltips

Speltips Nadal - Gasquet

Sport: Tennis Spelstopp: 2015-10-31 18:00 Spela här

Speltips Nadal - Gasquet
Land: Schweiz Liga: ATP Basel
Odds: 1.50 Speltips: Nadal
2015-10-31 18:00 Nadal - Gasquet Nadal 1.50 Tennistipset

bet365 livestreamar matchen.

Vi är en match ifrån drömfinalen mellan Federer - Nadal. Utan att gå händelserna i förväg, så ställs Nadal emot fransmannen Gasquet i semifinalen utav ATP-turneringen i Basel. Dessa herrar har haft en krokig väg fram till semifinalen & ingen har riktigt imponerat under turneringen.

Jag finner en avgörande faktor som väger till stor fördel för spanjoren. Dessa herrar har möts 14 gånger. Nadal har vunnit 13 raka matcher mot Gasquet. Inte nog med detta, så har han vunnit 21 raka set(!) på alla möjliga underlag. Setsiffrorna är ingen vacker syn för Gasquet, som allt som oftast blir demolerad av Nadal.

Den främsta faktorn till varför Nadal har ett sådant stort övertag på fransmannen har att göra med deras identiska spelstilar. Både Gasquet och Nadal står några meter bakom baslinjen & mottar slag. Nadal har genom historien alltid haft det bekvämt mot "passiva" tennisspelare som spelar en typisk "spansk" tennis. Dvs spelare som använder mycket topspinn & som inte står på baslinjen och tar bollen på uppstuds.

Att Gasquet har en av tourens absolut bästa backhands är det ingen snack om, dock blir den extremt underlägsen mot Nadals forehand. Varför? Gasquet är ingen spelare som står på baslinjen & mottar slag, utan han tar några steg bakom baslinjen. Nackdelen med detta blir att Nadal får tid att förbereda sig inför sina slag. Och att kombinera mycket tid med Nadal är en skräck för motståndarna. Jag har under åren bevittnat deras matcher, och framförallt har Gasquet svårt att kontrollera Nadals toppspinslag med sin backhand.

Jag tror att publiken i Basel kommer få uppleva drömfinalen. Jag synar Nadal som matchvinnare @1,50 på bet365 .

EDITERAD 2015-10-31 12.04:10

Tennistipset - 31 Oktober, 2015, 12:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Luvan14 - 2015-10-31 11:30:52

Känns klockrent, tyvärr slashat så provar 2-0 i set.