Ingen vidare succé på hörnmarknaden i Rom. Bottennapp, men sådant hör till och upp på sadeln igen. Har väldigt svårt att se Akropolis - som ju är nykomling i div1 - kvala sig förbi IK Frej som har betydligt mer erfaret lag än grekerna från norrort. Tacksamma odds!

2. Akropolis IF (Div1 norra) 26 13 9 4 41-21 20 48

Akropolis hemma
13 7 4 2 20-8 12 25

Formen
O, V, O, O, V

Senaste match
Brage - Akropolis 1-1

14. IK Frej 30 7 8 15 22-44 -22 29

Frej borta
15 2 3 10 12-29 -17 9

Formen
V, F, F, F, V

Senaste match
Frej - Värnamo 1-0

Ja, att Akropolis skulle kunna bli ett Superettanlag var det garanterat ingen normalt funtad som trodde inför säsongen. Nykomling i division 1 med en stabil trupp spetsat med ett fåtal. Men med stark defensiv kan man komma långt, i alla fall i årets upplaga av Norrettan som jag upplever är den sämsta på många år. Dalkurd höll verkligen SE-klass, men bakom har det egentligen inte varit något lag som varit nära att spela på den nivån. Akropolis är här nu för att man är otroligt solida bakåt och fått självförtreonde av allt vinnande. Men i mina ögon är kvaliteten långt ifrån den som Frej har - på pappret. Frej har ändå flertalet spelare med meriter från landets högsta serier: Theorin, Runnemo, Lallet, Spong med flera. Tog en tung seger i sista omgången mot Värnamo och säkrade därmed kval i stället för direktnedflyttning. Över två matcher ska Frejpan vara det klart bättre laget. Ändå proffs mot amatörer det här och sen är Akropolis organisation långt ifrån SE-klass. Frågan är om ens klubben vill upp med tanke på allt som krävs av dem. Frej ska komma med i stort sett ordinarie lag.

SPELTIPS
För mig är det inget att fundera på att spela Frej +0 till fina 1,85 hos bet365 (4/5 units). Örgryte har nog en bra mycket bättre chans än Akropolis att spöa sitt SE-motstånd Mjällby. Stor skillnad på erfarenhet och möjlighet till fotboll som heltidsarbete mellan Akro och Frej. Svårt att se dem förlora.

This is the stats tab
This is the post tip