Lördagens rek på Atletico -3 hörnor satt bekvämt, detta trots ett tidigt mål av atletico redan i den 3:e minuten. Nu blickar vi framåt...

Sista dagen innan det är dags att vända blad i kalendern till december, En måndag med ett snålt utbud är en tråkig måndag. Men upp med hakorna, fransoserna i Ligue 2 spelar självklart en sen kvällsmatch på en måndag. Dagens match är alltså mellan Klassiska Lens och Bottenlaget Nimes. Vi gör som vi alltid gör, vi tar en titt på statistiken för lagen de senaste matcherna samt tabelläget:

11. Lens med 20 poäng, 4 vinster 8 kryss och 4 förluster på totalt 16 matcher.
20. Nimes med 8 poäng, 3 vinster 7 kryss och 6 förluster på totalt 16 matcher. Anledning till varför är Nimes fått poängavdrag är pga att klubben blivit straffad för matchfixning.

Lens 5 senaste hemmamatcher:
Lens - Niort 1-1
Lens - Nancy 1-0
Lens - Laval 1-1
Lens - Sochaux 1-0
Lens - Tours 1-1

Nimes 5 senaste bortamatcher:
Valenciennes - Nimes 2-2
Frontignan - Nimes 0-0 (0-1 efter straffar)
Creteil - Nimes 1-2
Bourg Peronnas - Nimes 4-2
Metz - Nimes 1-2

3 senaste mötena lagen emellan:
Nimes - Lens 3-3
Lens - Nimes 1-0
Lens - Nimes 1-1

Positiv läsning samtidigt som en del frågetecken kommer upp, hur blir matchbilden egentligen? Tittar vi på hur Lens spelar hemma så har 5/5 matcher slutat med under 2,5 mål, medans Nimes har 1/5 under 2,5 mål på bortaplan. Men som nästan alltid så är det hemmalaget som styr matchen, och då bör Lens få matchbilden dit man vill ha den.

Lens har på 16 ligamatcher endast gjort 15 mål, det har även Nimes bara gjort. Det betyder att lagen i snitt gör 0,93 mål per match. Lens har släppt in 19 mål medan Nimes släppt in 21 mål. Lens har alltså ett snitt på 1,18 insläppta mål per match, samtidigt som Nimes har ett snitt på 1,4 mål i baken.

Statistik är självklart inte allt, men tar du och lägger till faktorer som en måndagskväll i ett regnigt och blåsigt Frankrike och Lens (Enligt prognos regn runt 9 tiden) så bör spelarna inte vara på det allra bästa spelhumöret. Dessutom kan regnet göra spelet ännu svårare, vilket oftast resulterar i felpass och hopplösa inläggsförsök.

Jag spelar Under 2,5 mål i Lens - Nimes hos bet365 , hur spelar ni?

Twitter - davvecohen


This is the stats tab
This is the post tip