Fin leverans av Novara i Serie B i går kväll (4-1). Fortsätter med spel i andraligorna - den här kvällen i Championship. I mina ögon är det klasskillnad mellan Derby County och Bristol Citys trupper. Med ett Derby i bra form och hemmaplansfavör bör det bli tre poäng mot nykomlingen. Speciellt då en seger tar Derby upp på Premier League-plats.

CHAMPIONSHIP
4. Derby 20 10 8 2 28 13 15 38
19. Bristol City 20 4 7 9 20 33 -13 19

Derby hemma
10 5 4 1 17 8 19

Formen
O, O, V, V, F

Senaste match
Derby - Brighton 2-2

Bristol City
10 2 4 4 9 15 10

Formen
V, F, F, O, O

Senaste match
Huddersfield - Bristol City 1-2


Preliminära elvor (Whoscored)

Derby (4-3-3) Carson - Christie, Keogh, Shackell, Warnock - Hendrick, Thorne, Butterfield - Russell, Martin, Weimann

Saknar: Will Hughes, Jake Buxton

Bristol City (3-5-2) Fielding - Moore, Flint, Ayling - Bennett, Smith, Pack, Freeman, Bryan - Kodjia, Wilbraham

Saknar: Derrick Williams osäker.

Håller inte på något speciellt lag i England men en av de klubbar jag gillar bäst är Derby County. Offensiv fotboll, bra fans och någon gång blir det säkerligen en ny sejour i Premier League. Såg ut att bli redan förra året, men en svagare avslutning gjorde att man sumpade direktplats och lyckades inte i playoffen. Fortfarande en stark trupp med gubbar som Tom Ince, Darren Bent, Stephen Warnock, Chris Martin för att nämna några. Är uppe på fjärdeplats med två upp till andraplacerade Middlesbrough och fyra till serieledaren Brighton. Ett lag man spelade 2-2 mot senaste omgången. Brighton ledde två gånger om men Derby tog sig tillbaka och Chris Martin kvitterade i 88:e på straff. Fick inte riktigt spelet att stämma i matchen, men visade karaktär och fick med sig en skön känsla. Bara en hemmatorsk den här säsongen (1-2 mot Leeds) annars har det sett bra ut på iPro Stadium. Derby är obesegrat i 14 av senaste 15 matcherna i Championship och har gjort minst två mål i 5/6 senaste hemmafajterna. Managern Paul Clement har inga nya skador efter krysset mot serieledaren Brighton.

Bristol överraskade med att spöa Huddersfield borta förra omgången. Ett tidigt mål fick hemmafavoriten ur rubbning och skrällen var ett faktum. Skönt efter fyra raka matcher utan seger. Innan tre poäng mot Hudds torskade man 0-2 hemma mot Blackburn och 3-0 borta mot Rotherham. Är trots detta ganska övertygad att Bristol blir kvar i botten (om de inte värvar bra i januari) för truppen är inget att bli skrämd över. Nykomlingen gör det bra efter sina resurser men det ska inte vara tillräckligt för att spelmässigt matcha de allra bästa lagen. Tror Derby kommer ösa på från första minut. Kanske Clement väljer att rotera på något håll för pigga ben, men det är inget nytt i Derby som har en bred trupp.

SPELTIPS
Utgår från Derby -0,75 asian (-0,5 -0,1) vilket ger 1,85 hos bet365 . Det betyder halv vinst om Derby bara vinner med uddamålet (4/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip