Speltips

Speltips Everton–Man City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-01-06 21:00 Spela här

Speltips Everton–Man City
Land: England Liga: Ligacupen
Odds: 1.90 Speltips: 1X
2016-01-06 21:00 Everton–Man City 1X 1.90 RalleArvid

Ligacupsemifinaler har börjat rulla igång och när Everton tar emot Manchester City är det två lag med lite olika ingång till första mötet vi har att ta hänsyn till.

Jag tycker Everton ser mer intressanta ut än på många år. Förutom Martinez mer appellerande anfallsfotboll och bolltrygghet så börjar de även i år visa upp lite av vad som kan anses vara den jämnhet som David Modyes försåg laget med (fast då givetvis utan samma flärd och kreativitet som nu är fallet). Sakta men säkert, säsong för säsong har laget blivit stabilare och stabilare i takt med att även nyckelspelare har velat och kunnat bli erbjudna att stanna.

Manchester City har problem, främst med målskyttet. De har drabbats lite av samma syndrom som Chelsea drabbades av under början av säsongen och framförallt drabbats av det som sir Alex Ferguson aldrig såg till att hans lag drabbades av. Att bli mätta på inhemska framgångar och att se ner på vissa uppgifter för att bara bry sig om högre status och mer putsade och skinande pokaler och medaljer.

Watford borta senast var den första matchen som City vann på bortaplan i England sedan i september då Sunderland slogs tillbaka komfortabelt.

Everton har en förmåga att gnistra på Goodison park, i synnerhet på kvällsmatcher mitt i veckan då arenan vaknar till liv på ett sätt som i det närmaste är att betrakta som en anomali nu för tiden. Tyvärr. Inte en enda åskådare kommer ha problem med motivationen då de ställer sig upp för att skrika ner Manchester City. Inte en enda spelare kommer ha problem att springa en extra mil eller två för att nå ett bra resultat i denna match.

Om inte City passar sig här kan de få stora problem att nå ett önskvärt resultat i Liverpool. Hur de än kommer in till match tror jag att de kommer få problem att vinna. Dessutom tror jag att de kommer vara mer än nöjda med ett oavgjort resultat om de bara får in ett bortamål. Ytterligare en faktor som talar för att 1X:et bör ses som ett vettigt spel.

Kompany och Nasri borta för City vilket givetvis är ett stort bekymmer som vi sett prov på flera gånger tidigare under senhösten. Om någon kan eliminera Lukaku så är det kanske Kompany, den enda i ligan som kan mäta sig med belgarens fysiska attribut.

Jag ser fram emot en trevlig match och tror till skillnad från oddssättarna att bortaseger är det minst troliga resultatet.

1.90 är bjudet för 1X i asian-form hos bet365 .

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 05 Januari, 2016, 13:11

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!