Sevilla att vinna hemma mot Malaga känns som ett klart bra spel här.


Formtoppade Sevilla har åtta raka hemmasegrar och ligger strax före Malaga i tabellen:

7. Sevilla 19 8 5 6 26:21 29
10. Malaga 19 6 6 7 14:15 24

Men i verkligheten skiljer det, enligt mig i alla fall, mer mellan lagen. Sevilla hade en tuff start på säsongen, inte minst på grund av en del skador. Bortaspelet är fortfarande uselt (ännu utan seger där), men hemma på Estadio Ramà³n Sánchez Pizjuán är man riktigt vassa, vilket åtta raka segrar visar.

Tänkbart lag:

Rico
Coke, Rami, Carrico, Tremoulinas
Kristoforo, Krychowiak
Vitolo, Banega, Konoplyanka
Gameiro

Finns dessutom en hel del vassa alternativ på bänken.

Malaga har gått bra på slutet, men känslan är att man mött lag i rätt lägen och haft bra utdelning. vann exempelvis strax före jul hemma mot Atlético Madrid efter att Simeones gäng fått ett rött kort. Trots en man mindre skapade AM flera lägen, men i stället kunde Malaga avgöra sent. Efter det korta uppehållet fick man vinna mot jumbon Levante, därefter ett formsvagt Celta. Senast hade man lite flax som fick med sig en relativt sen kvittering mot Las Palmas. Därmed har man sju raka utan förlust i ligan, men efter att ha sett Malaga i ett par av de här matcherna vill jag ändå hävda att de har överpresterat.

För mig är det ett stabilt, men rätt ospännande lag. Sevillas kapacitet är högre, det finns fler matchvinnare i laget och hemma tror jag man bara vinner. Ska ju upp och hugga om EL-platsena och med tanke på det usla bortaspelet får man se till att fortsätta den fina hemmaformen.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip