Torsdagens viktigaste match i bottenstriden i Spanien spelas i Granada där Levante från Valencia kommer på besök för att kriga om poäng. Båda lagen är duktiga på att både göra mål och släppa in en hel del så linan 2.5 känns helt rätt samt också helt öppet. Varken över eller under bör vara favorit, rent statistikmässigt.

Med fem matcher kvar att spela i ligan ser bottenstriden-tabellen så här ut:

17 Granada - 30 poäng
18 Sporting Gijon - 30 poäng
19 Levante - 28 poäng
20 Getafe - 28 poäng

Här finns det allt att vinna. Det blir full fart framåt för båda lagen, med massor av chanser så jag räknar med en hel del mål. De senaste två inbördesmöterna har slutat med resultatet 2-1, en gång för Granada och en gång för Levante. Hittills, denna säsong, har båda lagen spelat exakt 33 matcher, där fler än hälften av dem har slutat över 2.5 mål för båda lagen. Hela 17 gånger för Granada och 18 gånger för Levante. De spelar alltså i princip nästan lika många matcher som slutar med över 2.5 mål som under 2.5 mål. Lite fler över matcher då.

Jag ser ingen som helst anledning att under ska vara så stor favorit i detta möte. I mitt tycke är det hela 20 punkters värde och därmed finner jag attraktivt spel på över 2.5 mål i matchen till just 2.20 i odds hos Expekt .

This is the stats tab
This is the post tip