Speltips

Speltips Falkenberg vs BK Häcken

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-05-15 17:30 Spela här

Speltips Falkenberg vs BK Häcken
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.75 Speltips: Häcken -1
2016-05-15 17:30 Falkenberg vs BK Häcken Häcken -1 2.75 Polsater

Dags för Häcken att börja lyfta från sin bottenplacering. Testar Häcken -1 mot Falkenberg. Blir pengarna tillbaka om Häcken vinner med uddamålet, förlust om Falken tar poäng.

Reken skrivs på fredagskvällen.

Tabellen:

14. Häcken 8 2 0 6 12:14 6
15. Gefle 8 1 2 5 7:19 5
16. Falkenberg 8 1 1 6 7:18 4

Skiljer bara två poäng mellan de här lagen i nuläget, men det skiljer desto mer i kvalitét. Och när vi summerar säsongen i november lär det skilja betydligt mer än två poäng. Häcken är visserligen ett lag som ofta överhajpas, men bör ha bra chans mot Falkenberg som är seriens klart sämsta lag.

Händelserik vecka för Häcken häromsistens. Hämtade in 2-0 till 2-2 borta mot MFF i cupfinalen och vann på straffar. Även om MFF fick ett rött kort i matchen är det ruskigt starkt. Vann sedan på straffar. Bara två dygn senare drabbade Häcken samman med AIK i allsvenskan. Även då hamnade Gerhardssons gäng i underläge med 2-0. Men återigen kom man tillbaka till 2-2. Hade bud på 3-2 innan AIK lite turligt fick in 3-2 efter en slumpmässig rensning. Det var against the run of play just då. Men en ok prestation av Häcken trots allt.

En stor impact i bägge prestationerna ovan kom från Paulinho. Brassen har gått skadad, men är nu tillbaka igen. Med ännu en träningsvecka i benen lär han kunna starta här. Jätteplus. Även Martin Ericsson lär kunna starta här.

Falkenberg har Gustaf Nilsson skadad sedan tidigare. Ett avbräck då han var/är deras bästa anfallare. Senast fick laget ännu en anfallsskada, då Ofosuhene gick sönder. Så det blir trötte Araba och lite för gamla Rodevåg ansvaret vilar på. Med risk för att jinxa matchen helt, men det är inte direkt Bergkamp/Henry.

Även om Falken avslutade starkt borta mot GIF Sundsvall senast, så ser jag inte hur den här säsongen ska sluta väl för Eklunds gäng. Finns inte tillräckligt med kvalitet i truppen i nuläget, alla spelare måste ligga nära maxprestation för att det ska bli poäng.

Visserligen har Falkenberg "bara" förlorat tre av sex matcher med 2+ mål. Men jag har sett laget i flera matcher när man legat under med uddamålet i slutet. Brukar gamblas rätt friskt i de lägena. Häcken har ett gäng duktiga kontringsspelare och borde mycket väl kunna utnyttja ytorna som uppstår i sådana lägen. Om nu inte Häcken löst en trygg tvåmålsledning innan dess.

Rak Häckenseger fungerar också, men jag har en känsla av att Häcken rullar bort Falken och tar en klar seger här. Show av Paulinho igen tack!

1-3?

Polsater - 13 Maj, 2016, 22:20

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!