Kevin Anderson mosar Jan-Lennard Struff, allt annat vore helt orimligt. Alltså, Struff är klart sämre utomhusspelare än inomhusspelare och hade det inte varit för att Mischa Zverev skadat sig i slutet på andra set hade Struff förlorat med 6-3,6-3 i första omgången. Istället gav alltså Zverev upp.

Kevin å andra sidan mosade formstarka Mannarino och ser ut att vara tillbaka i gammal god US Open-form. Det är egentligen inte så konstigt att Kevin fick en dipp i Tokyo direkt efter US Open. Rätt väntat faktiskt.

Det här extremt snabba underlaget är utan tvekan till fördel för Kevin som har en av världens bästa servar. Struff gillar också när det går snabbt, men den här hettan och solen stör honom något enormt. Han har inte spelat bra någon gång i likanande förhållanden.

H2H:en leder Kevin med 1-0 efter 7-6,6-1 i Auckland, inte fullt lika tuffa förhållanden i Nya Zeeland som här i Shanghai. Tror just ovanan och oviljan att vilja spela under den här typen av förhållanden gör att Struff tappar enormt. Det här är hans första år i Asien, normalt brukar han spela inomhusturneringar i Europa, men är man direktkvalificerad till Mastersturneringar tackar man inte nej.

Med det sagt, -3,5 games på Kevin Anderson är spelat.

This is the stats tab
This is the post tip