Så här, Robin Haase är inte en spelare jag litar när det vankas inledningsmatch i en turnering. Man kan få lite vad som helst och ofast är det direkt dåligt. Förra veckan var han dålig men snubblade sig förbi de två första omgångarna. Rädde setboll mot Kavcic och var ett tiebreak från att torska mot Jarry innan han skickades ut mot Paire. Ingen drömturnering direkt. Och det är knappast någon dröm att möta en kvalspelare här i Auckland heller.

Nu är inte Casper Ruud någon större hardcourtspelare direkt. Hans framgångar har uteslutande varit på grus men jag tycker att hans spelstil ska kunna överföras till harcourt relativt smärtfritt. Med en så pass fin forehand borde det liksom bara flyta på. Inga jätteskalpar i kvalet, han slog Robert och Sandgren – två spelare han ska slå om han har några som helst topp 100-ambitioner. Ska sägas att det var två tighta matcher också.

Ruud kommer kriga i varenda match nu på våren. Han har en jävla massa poäng att försvara efter succen i Rio förra året och en rush nu under säsongsstarten skulle ge honom lite andrum. Det är också en fin egenskap som han har, Ruud, krigar mycket hårt.

Haase vann 9 av 35 matcher i raka set på hardcourt förra året. Så, visst är han inte bara ojämn generellt utan även under matcherna. Det gäller i högsta grad även för Ruud och just därför tycker jag att setspelet är bättre än games-hcp.
Tar Ruud +1,5 set till 1,87 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip