Jag nämnde challengern i Milan i en tidigare rek. Men det tål att upprepas. Den turneringen spelar man inte om man har några som helst ambitioner att göra något avtryck i Wimbledon.

Marco Cecchinato kom in i huvudturneringen som näst siste man. Han har aldrig tidigare spelat en gräsmatch och ställs i första omgången mot världssjuan Kei Nishikori. Ja men Nishikori gav ju upp sin match mot Khachanov i Halle, säger ni. Ja men det spelar ingen roll, Nishikori slår Cecchinato på gräs om han så skulle vara enbent.

För det är ju så att Cecchinato tar säkert 90% av sina poäng på grus. Eller, jag var tvungen att kolla upp det. Han tar 100% av sina poäng på grus och för en grusspelare som aldrig tidigare spelat gräs blir första matchen ett gigantiskt problem.

I lördags spelade han sin semifinal i Milan, Cecchinato. Han ska alltså ta första bästa flyg till London och spela match på måndag. Återigen, sin första match någonsin på gräs och om jag får gissa så gör han sitt första träningpass på gräs idag... om han orkar. Har faktiskt spelat rätt mycket senaste veckorna och det är knappast till hans fördel heller.

Känner mig ändå hyfsat säker på att Nishikori tar minst ett av seten med 6-0 eller 6-1 och då kommer han garanterat att täcka handikapplinan på -9,5 games. Tycker egentligen inte att det spelar så stor roll vilket spel man väljer men jag går ändå för under 28,5 games. Då klarar vi oss även om Cecchinato skulle få med sig 6-4,6-3,6-3.

Finns till 1,75 hos Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip