Tycker att Lucas Pouille är överskattad i Davis Cup-matchen mot Dusan Lajovic, det betyder dock inte att jag tror att serben skrällen, men det lär bli jämnare än vad oddsen indikerar.

De har mötts tre gånger genom åren där Pouille vann grusmatchen med 6-3,6-4 som dock var jämnare än vad siffrorna visar, de andra två vann Lajovic efter tre respektive fyra set. Detta var dock innan Pouille breakat ordentligt.
Man fr ändå ge Lajovic att han är en kämpe och skulle aldrig skämma ut sig i landslaget. Det vill säga, vi kan förutsätta att han kommer ge allt i alla set. Pouille ska naturligtvis vara favorit men det är knappast så att hans nivå motsvarat hans ranking senaste halvåret.

Den här är alltså första rubbern i Davis Cup och spelas i bäst av fem set. Då kan det vara av intresse att se hur många matcher Pouille vunnit i raka set i Grand Slams det senaste året och hur många som gått över 3,5 set.
Av sammanlagt 11 matcher har 9 gått över 3,5 set och 2 har han vunnit i raka set. Han vann även en extremt tight 3-setare mot Kyle Edmund mot England i DC.

Tittar vi bara på senaste veckorna så får man ge Lajovic klart godkänt som så när knep första set mot Nadal i US-Open, samtidigt gjorde Pouille ett par släta figurer och täckte bara sin handikapplina i en av fyra matcher.

Matchen spelas på grus i Nice som är tourens kanske långsammaste underlag. Jag vet inte riktigt hur det påverkar den här matchen, men vad man kan säga är att Lajovic utan tvekan förerar grus medan Pouille inte har ett sådant spetsunderlag, men visst, han hanterar också grus på ett bra sätt.

Tycker att väldigt mycket pekar på att detta blir minst fyra set och trycker in polletterna på över 3,5 set till 1,82 hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip