Den andra semifinalen i WTA Franska Öppna spelas på Philippe Chatrier banan där rumänskan Simona Halep, rankad fyra i världen, tar emot tjeckiskan Karolina Pliskova, rankad trea i världen. Marknaden har rasat på Halep, som fick en riktigt trög start i förra mötet mot Svitolina, men vann viktiga poäng i andra set tie-break och därefter matchen också. Även om jag är enig om att Halep ska vara favorit i matchen så har Pliskova spelat fantastiskt under hela säsongen och även i Roland Garros. Därmed finner jag det intressant i att kika på ett spel på att Pliskova åtminstone tar ett set i matchen - till över dubbla pengarna.

Pliskova har gått från klarhet till klarhet. I Franska Öppna har hon hittills endast förlorat två set på fem matcher och spelat riktigt stabilt. Eftersom hon har hållit i en hög nivå talar siffrorna sitt tydliga språk:

Zheng - Pliskova (5-7, 2-6)
Alexandrova - Pliskova (2-6, 6-4, 3-6)
Witthöft - Pliskova (5-7, 1-6)
Cepede Royg - Pliskova (6-2, 3-6, 4-6)
Garcia - Pliskova (6-7, 4-6)

Även om Garcia i den senaste matcher bjöd på hårt motstånd så hade Pliskova matchen i sina egna händer från start. Första set tie-break var det ingen spänning i. Andra setet kontrollerade hon också och visade prov på några snygga slag och en stor variation, som kommer att komma till stor nytta mot Halep.

Fram tills det senaste mötet såg det riktigt enkelt ut för Halep. Här är hennes väg till semifinal:

Čepelova - Halep (2-6, 3-6)
Maria - Halep (4-6, 3-6)
Kasatkina - Halep (0-6, 5-7)
Suárez Navarro - Halep (1-6, 1-6)
Svitolina - Halep (6-3, 6-7, 0-6)

Anmärkningsvärt är att Halep har spelat två finaler innan Franska Öppna. Båda dessa gick till tre set där Halep vann ena mot Mladenovic (Madrid Open) och förlorade den senaste mot Svitolina (Italian Open). Hon är i en bra form oavsett. Dock så börjar det tuffa schemat synas på banan. Första setet mot Svitolina var oroande då ställningen var 0-5. I andra setet vann hon tiebreak med 8-6, vilket innebär att Svitolina faktiskt hade en matchboll. Där vände matchen helt för Svitolina som tappade spelet mentalt och förlorade tredje set utan att ta ett game. Mot en högre seedad Pliskova blir det betydligt svårare.

Det senaste inbördes mötet vanns av Halep och mötet innan dess vanns av Pliskova med 6-7, 6-4, 6-2. Jag är övertygad om att vi kommer att få en tuff kamp mellan två spelare som är i hög form, där Pliskova är stabil nog till att kunna utmana på allvar. Att hon tar åtminstone ett set lockar mest, i mitt tycke, oddsmässigt, då det erbjuds 2.04 i odds på Pliskova +1.5 Set hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip