Speltips

Speltips Blackpool–Peterborough

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-03-16 16:00 Spela här

Speltips Blackpool–Peterborough
Land: England Liga: Championship
Odds: 4,50 Speltips: 2
2013-03-16 16:00 Blackpool–Peterborough 2 4,50 BSvensson

Med förra helgens skrällseger över Watford inkasserade Paul Ince sin första vinst som manager för Blackpool. Laget har onekligen varit svårt att besegra de senaste matcherna men resultaten har inte riktigt speglat händelserna på planen. I sviten om fyra matcher utan förlust har faktiskt motståndarna enligt samstämmiga rapporter varit det lag som har skapat mest och bäst chanser. Turkontot är med andra ord på god väg att övertrasseras.

Framgång föder ofta framgång och med tanke på tabelläget – 13: plats och betryggande marginal nu till nedflyttningsstrecket – så ska förstås semesterortslaget vara favoriter hemma mot Peterborough, som huserar nedanför nämnda streck på plats 22 i tabellen. Det finns dock anledning att syna förutsättningarna lite närmare.

Endast 5 vinster har det blivit hittills på säsongens 18 matcher hemmamatcher – inte helt otänkbart att den omvittnat dåliga planen på Bloomfield Road har skuld i det då det spelförande laget som bekant brukar lida mest av glesa tuvor. Lördagens motståndare Peterborough är ett lag som också normalt trivs bäst med mycket boll men med vindsnabbe succélånet Gayle på topp har man de senaste månaderna lyckats väl så bra, om inte bättre, med de större ytorna på bortaplan.

På skadelistan märks anfallaren Taylor-Fletcher men framför allt hårt arbetande mittfältaren Basham, som har saknats i några veckor.

Gästerna har, trots sin inte särskilt smickrande tabellposition, faktiskt alldeles utmärkt form. På de senaste tio matcherna hittar vi bara ett spelmässigt bottennapp (Birmingham). Resultatraden 3–5–2 ger en fingervisning om att man är med och fightas i alla matcher och i flertalet har man onödigt tappat poäng då man borde ha förvaltat sina chanser bättre. Att man i februari släppte spelskicklige yttern/anfallaren Boyd till Hull tycks inte ha haft så negativ inverkan på spelet som man kunde tro.

Skadeläget hos Fergusons manskap är oförändrat – frånvarande trion Petrucci, Pritchard och Wootton är framtidsnamn man inte direkt står och faller med.

I en öppen match där slumpen lär ha mycket att säga till om, finns spelvärdet hos Peterborough och en allt annat än överraskande bortavinst. DNB eller X2 kan vara rätt väg att gå. Jag känner dock att turen den här gången borde kunna vara på gästernas sida och lägger ett spel på raka tvåan hos bet365 till friska 4,50.

BSvensson - 15 Mars, 2013, 18:07

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!