Stryktipset Tips - Gratis Förslag & Analys

Stryktipset Tips - Gratis Förslag & Analys

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Gratis Stryktipset tips

Spänningen är stor hemma i stugorna varje lördag inför starten av Sveriges största spel för fotboll. Har man valt rätt halvgarderingar, helgarderade man i rätt match och spikade man rätt favorit. Funderingarna är många. Det är därför det är skönt och till stor hjälp att besöka vår sajt och läsa våra Stryktipset tips och låta experterna göra jobbet. Allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och ta del av alla analyser systemförslag. Dessutom gratis och helt utan kostnad oavsett om du är registrerad eller ej.

Bäst Stryktipset tips i Sverige

Här på Rekatochklart hittar du de bästa spelen varje vecka året runt. Våra rekare vilar aldrig och vi erbjuder analyser för poolspel och speltips på sport och fotboll varje dag. Varje vecka, normalt lördagar, erbjuder vi såklart flera olika förslag i jakten på stora pengar och 13 rätt på ett av Sveriges mest populära spel Stryktipset. Våra bloggar går igenom match för match och rekommenderar vilka matcher som ska spikas, vilka som ska garderas och om det ska vara hel- eller halvgardering. Experterna har full på lagen i Premier League och Championship men det är inte allt. De lägger även ner väldigt mycket tid på att hitta info gällande engelska League One, League Two och då det behövs FA-cupen, ligacupen och National League. Allt helt gratis för dig som läsare.

Stryktipset tips med analys och förslag

Det är otroligt viktigt att göra sin hemläxa innan man lämnar in sin rad. Och det finns väldigt mycket att ta ställning till. Allt från den senaste tabellplaceringen, inbördes möten, statistik och om lagen har haft ett enkelt eller tufft spelprogram så här långt i ligan. Skador och avstängningar är självfallet viktigt precis som laguppställningar, avbytare och de preliminära och bekräftade startelvorna. På vår sida och i våra rekar hittar du vassa, välskrivna och utförliga Stryktipset tips match för match för samtliga 13 matcher per omgång. Vi lämnar inget åt slumpen och har full koll på engelska Premier League och övriga ligor som ingår på kupongen.

Rekatochklarts tips på Stryktipset

Rekatochklart, eller rekat och klart, som vissa kallar oss erbjuder speltips på Stryktipset varje omgång året runt. Dessa rekommendationer hittas på vår startsida, i våra bloggar eller på vår sida för tips och poolspel och de senaste analyserna. Det är bara att klicka på den analys du är intresserad av och sedan läsa den helt utan kostnad. Du behöver inte vara inloggad eller betala något för att ta del av materialet som inkluderar speltips för samtliga 13 matcher per kupong.

TV-analyser varje vecka

Under första halvåret av år 2021 så startade Rekatochklart.com upp sin kanal på Youtube där vi under varje vecka spelar in analyser och tips inför Stryktipset. Programmen är drygt 15 minuter långa och innehåller fyra spikar samt två halvgarderingar som våra experter har valt ut. Vi har valt att fokusera på ett mindre antal matcher där vi antingen hittar spik eller skrällvärde för att inte programmet skall bli för långt.

Fasta medarbetare i programmet för Stryktipset är vår mångåriga expert Ulrik Sandebäck och Oliver Bergman som till vardags spelar elitfotboll i Sverige som målvakt. Enstaka gånger har vi också gästbesök i form av experter eller profiler, en person som varit med ett flertal tillfällen är det tidigare fotbollsproffset Marcus Allbäck. Såväl våra fasta medarbetare som våra gäster spenderar mycket tid inför programmet med att läsa på om matcherna för att hitta det bästa spelvärdet.

Programmet passar dig som hellre ser rörligt material framför att läsa långa texter. Om du inte har tid eller möjlighet att se programmet så kan du också följa det likt en podcast, kanske på väg till eller hem från arbetet.

Vad är poolspel

Till skillnad mot bettingen hos de flesta bolag där du spelar mot "huset" eller mot bettingsidan så innebär poolspel att du bettar mot alla andra som deltager i samma spel. Även om exempelvis vårt stora statliga spelbolag tillhandahåller betting på "Stryket" så tjänar de inga pengar på att du förlorar. Det tar bara en viss andel av de totala insatserna. Insatserna från alla spelare samlas i en pott där bettingsidan tar sin andel innan vinsterna fördelas och de som spelar får sedan dela på de pengar som återstår. Några fördelar med poolspel är att bolagen inte riskerar att förlora några pengar, i alla fall inte på de enskilda spelformerna, och att det ibland kan bli enorma potter med fantastiska vinstbelopp för ex 13 rätt. Det här är extra populärt bland dem som jagar stora vinster med blygsamma insatser. Det är dock inte hela sanningen då det även är populärt bland highrollers att satsa sina pengar i de stora potterna. Det finns många olika typer av poolspel men det som liknar Stryktipset mest är Europatipset. Även här gäller det att tippa 13 fotbollsmatcher och hos Rekatochklart hittar du självfallet tips inför Europatipset som såväl Stryktipset tips och analyser för övriga poolspel.

Hur fungerar Stryktipset?

Stryktipset är Sveriges bästa och mest populära poolspel för fotboll och sportspel och äger normalt rum på lördagar. Endast V75 på trav omsätter mer pengar på den svenska marknaden. "Stryket" går ut på att 1X2-tippa 13 olika fotbollsmatcher, oftast från engelska Premier League eller The Championship, och vinster betalas ut på 13, 12, 11 eller 10 rätt. Hur hög vinsten blir beror på hur många skrällar och lågprocentare som vinner. Ju fler skrällar desto högre utdelning och ju färre skrällar och ju fler favoriter desto lägre utdelning. Hur hög din insats och hur stort ditt system blir beror på hur mycket du garderar. Att spika eller spela en rak vinnare kostar inget extra. Det finns två typer av garderingar. Halvgarderingar, exempelvis 1X, eller helgarderingar, 1X2, där du inte kan förlora på den enskilda matchen. Att ha många helgarderingar leder dock till att insatsen blir väldigt hög. 

Spelstopp är normalt kl 15.59 på lördagar. Kuponger kan annulleras fram till en minut efter spelstopp. Insatsen är 1 krona per rad. Bettar du hos ett ombud är minsta antalet rader 2 stycken. De senaste åren har man haft ett allt större fokus på svensk fotboll och framförallt allsvenska matcher på kupongen. Av naturliga skäl under sommartid då de engelska ligorna har uppehåll men numera även under ordinarie säsong på lördagar.

Matematiska eller reducerade system

Det finns två olika typer av system. Matematiska system, även kallat M-system, är både det vanligaste och enklaste systemspelet. Här har du det system som du spelat och får du alla rätt så vinner du på 13 rätt. Inga konstigheter! Här betalar du dubbelt för en halvgardering och tredubbelt för en helgardering. Man multiplicerar varje match med 1 (spik), 2 (halvgardering) eller 3 (helgardering) och får på så vis fram kostnaden. Vid den här formen av system är det väldigt enkelt att räkna ut totalkostnaden för din kupong och ditt system förslag.

Reducerade system är oftast för de spelare som vill ha råd att gardera mer utan att höja insatsen. Eller i alla fall hålla sig till en rimlig insats. För att motivera den lägre kostnaden jämfört med ett matematiskt system så finns det dock ett visst slumpmoment för reducerade system. Du kan ha 13 rätt inom ramen men ändå inte få utdelning på 13 rätt. Förenklat kan man säga att systemet delvis förvandlas till en form av lotto. Det här beror på att antalet rader reduceras ur ett M-system. Det finns hela 29 olika reducerade system att välja bland. Alla dessa har olika garantier men de har en sak gemensamt. Inget av dem garanterar 13 även om man har alla rätt på ramen. Det finns 29 olika typer av reducerade system. Här är ett exempel.

R 3-3-24 (12)

R står för Reducerat. Den första siffran är antalet helgarderingar, den andra siffran är antalet halvgarderingar och den tredje siffran är kostnaden för systemet. Siffran inom parantes visar hur många garanterade rätt som det här systemet erbjuder. En annan typ av R-system är något som kallas för ett U-system. Det är ett reducerat system med en utgångsrad där du kan lägga till matematiska garderingar. Högsta tillåtna radantal för något typ av system är 41 472 rader.

Sveriges bästa Stryktipset tips och rekar

Rekar är en förkortning av rekommendationer och något som vi specialiserat oss på sedan sajten lanserades. Därav namnet.  Vi rekar massor av sporter med huvudfokus på fotboll där engelska Premier League och Championship är två av de mest omtyckta ligorna. Dessa ligor står även för merparten av matcherna för detta populära poolspel vilket är ytterligare en anledning till att vi fokuserar extra på dessa serier för att ge dig som läsare bästa tänkbara information och vassa Stryktipset tips för de senaste matcherna.

Andelsspel och Spela Tillsammans på Stryktipset

Andelsspel är något som växer kraftigt i popularitet och anledningen till det stavas online och internet. Tidigare gick det bara att spela tillsammans i spelbutikerna men numera kan man göra det lätt och smidigt via sitt konto online. Betta tillsammans med dina arbetskamrater, kollegor och vänner och öka era vinstchanser. Ju fler personer som delar på kostnaderna och desto större system och bättre chans att vinna. En av fördelarna med andelsspel är att du som spelare kan ta del av andras kunskaper och inte behöver lägga ner något större jobb på att ta ut din rad om du inte vill. Du köper in dig i ett färdigt system.

Hur fungerar Tips-SM 2021?

Tips-SM är en tävling som avgörs varje år och som är omåttligt populär bland många spel-entusiaster. Kvalet avgörs i oktober och november innan den stora finalen avgörs i december. SM anordnas av Svenska Spel och det gäller att tippa ett 64-raders system under sex veckor. Du får räkna bort din sämsta omgång och det är de fem bästa omgångarna som räknas. De tretton bästa samt de bästa lagen går till final. Prisbordet är väl tilltaget och det är fantastiska priser både i den individuella tävlingen och lagtävlingen. Då det bara kostar 64 kronor att deltaga per omgång så är intresset och prestigen väldigt stor.

Stryktipset och dess historia

Den här spelformen har en väldigt lång och anrik historia och hade premiär så tidigt som den 20 oktober 1934. På den tiden gällde det att tippa 12 matcher och kostnaden per rad var 23 öre. 1948 höjdes radpriset till 30 öre följt av ytterligare 5 öre 1951 och 1959. 1969 utökades antalet matcher på kupongen till 13 stycken. Namnet på högsta vinsten och 13 rätt byttes då från tolvan till trettan. Ett namn som senare har tonats ned och försvunnit. 1975 höjdes radpriset till 50 öre. Tre år senaste höjdes det med ytterligare 10 öre och 1985 gjorde man en riktigt stor förändring då man höjde från 60 öre till 1 krona. Än idag är radpriset 1 krona.

Var kan man lämna in sin tipsrad

I och med den snabba teknologiska utvecklingen går det idag att lämna in ditt systemförslag när och var som helst så länge du har tillgång till internet. Det har hänt en del sedan man var tvungen att skicka in sin rad via posten senast onsdagen före. Nu är spelstopp 15.59 på lördagar och det går att spela via mobilen, datorer/laptops, surfplattor och via ombud och butiker. Idag hinner man kolla upp den senaste infon vad gäller skador och avstängningar, startelvor mm för de flesta matcher innan man lämnar in sin kupong.

Betting på engelsk fotboll och Premier League

Ända sedan starten för vad som är snart 100 år sedan har tips på fotboll, och då framförallt engelsk fotboll, varit själva ryggraden för Stryktipset. Allt från den berömda Tipsextra-tiden med klassiska lag som Wolverhampton, Sunderland och Stoke till idag då Premier League och The Championship dominerar kupongen. Ligor som haft olika namn under åren. Premier League är högstadivisionen i England och världens enskilt mest populära fotbollsliga. Här finns några av världens bästa och mest kända lag och många svenska fans har storklubbar som Liverpool, Manchester United, Chelsea, Arsenal och Tottenham som sina favoriter. The Championship är andraligan i England och på de brittiska öarna och den högsta divisionen i EFL. Championship består idag av 24 klubbar där de tre bästa tar steget upp till Premier League och där de tre sämsta relegeras varje säsong. Andra populära ligor inom det engelska fotbollssystemet och som ibland också inkluderas på kupongen är League One, League Two, FA-cupen och ligacupen, numera EFL Cup.

System och systemförslag för Stryktipset

Det finns flera olika system. Dels raka system, M-system, U-system och reducerade system. Allt handlar om vilken strategi du vill använda dig om och hur hög risk du vill ta och till vilken kostnad. I våra Stryktipset tips här på Rekatochklart använder vi oss av M-system vilket står för matematiska system. De är de lättaste att förstå och kräver inga dataprogram eller liknande för att räkna ut och kalkylera hur hög insatsen blir. Vid dessa system är du exempelvis garanterad ett rätt vid en helgardering.

Sveriges bästa tipsexperter

Vi är stolta över att ha några av Sveriges absolut bästa experter knutna till vår sajt. "Tipsexperten" är ett annat välkänt alias i bettingkretsar och har mångårig erfarenhet från media och de största tidningarna. Under hela sitt liv har han ägnat sig åt att betta och analysera de mest populära poolspelen. Tipsexperten rekar och bloggar regelbundet hos Rekatochklart med stor framgång. Våra övriga tipsexperter bjuder även de på djupgående och vassa analyser varje vecka. Våra experter lämnar inget åt slumpen och det bästa av allt är att alla analyser är helt gratis för våra läsare.

Tio Tidningars Tips för Stryktipset

Tio Tidningars Tips är något som de flesta som älskar Stryktipset och Måltipset känner till. Det är en tävling där tio av Sveriges största dagstidningar, speltidningar och lokala tidningar tävlar mot varandra. Flest rätt på en enkelrad över en säsong vinner. Det här är en bra grund att stå på när du ska lämna in din kupong och man får ta del av vilka favoriter och skrällar experterna tror på. Den tidning som vinner tävlingen får ett belopp att skänka till valfri idrottsförening. Det här konceptet har funnits sedan 60-talet och de tidningar som deltager är för att nämna några Aftonbladets Stryktipsredaktion, Dagens Nyheter, Expressen, TT, Skånska Dagbladet och Vi Tippa. 

Jackpot och Joker

Jackpottar är något som marknadsförs hårt i media men vad är egentligen en jackpot? Det finns två svar på den frågan. Den vanligaste jackpoten är den när ingen vinnare klarar av att få 13 rätt eller att utbetalning uteblir på andra vinstnivåer. Exempelvis om det är extremt svårt och ingen ens lyckas få 12 rätt. Eller om det är väldigt lätt och utdelning på 10 eller 11 rätt uteblir. Dessa pengar överförs då till en senare omgång. Vanligtvis veckan efter då potten bli ännu större än normalt. En annan typ av jackpot är planerade och på förhand bestämda jackpottar där ett visst belopp garanteras i vinstsumma. Om inte omsättningen är tillräckligt hög i dessa fall tas mellanskillnaden och de pengar som fattas från en garantifond som kallas Regleringsfonden. 8 procent av insatserna varje omgång går till den här fonden.

Joker är ett typ av lotteri som du kan välja att spela och lägga till på din kupong. Varje omgång får du valet att kryssa i rutan för Joker. Det kostar 10 kronor och du kan vinna upp till 30 miljoner kronor.

13 rätt är respekt

"13 rätt är respekt" är den slogan som används vid marknadsföringen av Sveriges mest populära poolspel för fotboll. Kampanjen har blivit en stor framgång och man har även tagit fram t-shirtar med siffran 13 som blivit mycket eftertraktade. Dessa skickas ut till de vinnare som får alla rätt. I undersökningar har det framkommit att tröjan gått från att vara ett inslag i reklamen till att vara ett av incitamenten till varför många lämnar in sin tipsrad överhuvudtaget. Alla vill ha den!

De största vinsterna på Stryktipset

Det här är ett fantastiskt spel som gjort många fotbollsnördar rika genom åren. Den största vinsten togs 2011 och lämnades in på Hemköp Triangeln i Malmö. Vinnaren fick då över 20 miljoner kronor. Vinstkupongen kostade bara 64 kronor att lämna in och är tidernas största vinst för poolspel på fotboll i Sverige. Vinnaren har valt att vara anonym. Utöver den största vinsten så finns det många vinnare som hämtat ut över 10 miljoner kronor. En av de mest kända och spektakulära vinsterna var då en spelare satte 13 rätt genom två mål på övertid. Dessa sena mål gjorde en skillnad på över 10 miljoner kronor. Ibland är marginalerna väldigt små.

Återbetalningsprocent och vinstfördelning

Återbetalningen till spelarkollektivet på Stryktipset är 65 procent. Vad gäller vinstfördelningen så är den uppdelad på 13, 12, 11, 10 rätt och en del som går till en garantifond för jackpottar och liknande. Chansen att få 13 rätt är 1 på 1 594 323 medan vinstchansen att få 10 rätt är 1 på 1 697.  Så här ser vinstfördelningen ut och så delas pengarna mellan de olika vinstpotterna.

13 rätt - 40%
12 rätt - 15%
11 rätt - 12%
10 rätt - 25%
Garantifonden - 8%

Stryktipset tips - Resultat & Utdelning

Varje lördagskväll, oftast efter sena lördagsmatchen i Premier League med start kl 18.30, är alla matcher på kupongen färdigspelade och det går att rätta våra Stryktipset tips, din egen rad och se resultaten och utdelningen för de olika vinstgrupperna mm. Du kan då rätta 1, X eller 2 på samtliga matcher. Vi rekommenderar Svenska Spel egen hemsida för att rätta din kupong och hitta resultatet för alla 13 matcher. Det är den säkraste källan och där hittar du även den exakta utdelningen. Här kan du även rätta övriga poolspel som exempelvis Europatipset, populära Topptipset med mera. Bortsett från de vanliga livescore och liveresultatsajterna finns det nu även sajter där du kan liverätta din kupong. Följa utdelningen live då matcherna pågår mm.

Rätta dina Stryktipset tips med en rättningsmall

Vare sig du spelat enkelrader eller system så kan du rätta din rad och kolla facit för våra Stryktipset tips genom att använda en av många rättningsmallar. Det finns flera olika typer av mallar. De flesta är baserade på excel och där kan du rätta dina system helt automatiskt utan att behöva beräkna något själv. Det här gör det både lättare att Snabbare att få reda på hur mycket du vunnit eller om ditt bet resulterade i förlust.

Svenska Spel och övriga poolspel

Det statliga spelbolaget Svenska Spel Sport & Casino AB är det bolag som erbjuder betting på Stryktipset och de andra poolspelen för fotboll som exempelvis Europatipset, Topptipset och Powerplay för hockey. Sedan omregleringen av den svenska marknaden 2019 är verksamheten uppdelad i tre delar. Affärsområdet Sport & Casino där du kan betta på sport, hästar, nätcasino, nätbingo och nätpoker. Affärsområdet Tur inkluderar nummerspel och lotter och affärsområdet Casino Cosmopol sköter värdeautomaterna och den landbaserade casinodelen i de fyra svenska städerna Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Bolaget är en sammanslagning av Tipstjänst och Svenska Penninglotteriet och har huvudkontoret i Visby. Varje år levererar statens eget bettingbolag ca 5 miljarder kronor i avkastning till staten.