Speltips: Hammarby asian 0 (draw no bet) till 1.93 hos Pinnacle

___________________________________________________________


Härligt offensivt möte under måndagskvällen mellan två lag som fortsätter leta lite efter sin identitet under årets säsong, det har varit mycket nytt hos båda där det är svårt att sia om var lagen kommer att befinna sig i slutet av året. Rubrikerna hos gästerna har handlat mycket om den nya tränarduon som väntas ansluta i och med att Jimmy Thelin ryktas vara klar för Aberdeen och flyttar i juni. Ersättarna väntas bli unge Oscar Hiljemark och den mer erfarna Petter Wettergren vilket får ses som en spännande duo och något som Elfsborg behöver med en lite nytändning. Hemmalaget har redan påbörjat sin nya satsning med Kim Hellberg där det hittills varit blandade prestationer och resultat men där det finns mycket kvalitet att jobba med även om truppen får ses som felbalanserad.


Hammarby
Senaste match: Malmö FF - Hammarby 2-0
xG: 2.62 - 0.22 (fs)
Skott/skott på mål: 19/9 - 5/3
Possession(%): 55 - 45
Hörnor: 7 - 1
MFF inledde starkt med högt tempo och dominerade bollinnehavet. Lät inte gästerna andas med boll utan det var ständig återerövring. Hammarby försvarade sig dock väl men hade svårt att skapa farliga chanser och få fast bollen, då blir det tillslut för jobbigt mot tunga Malmö FF på bortaplan. Tycker på det stora hela att det var något bättre i andra halvlek även om det aldrig var riktigt spännande.


Elfsborg
Senaste match: Västerås SK - Elfsborg
xG: 1.44 - 0.58 (fs)
Skott/skott på mål: 7/3 - 8/5
Possession(%): 56 - 44
Hörnor: 3 - 1
VSK mot Elfsborg var en match där Elfsborg fick med sig resultatet, men insatsen lämnade mycket att önska. Elfsborgs spel var långsammare än vanligt och VSK kunde återervöra bollen efter panikrensningar. Västerås dominerade hemmaplanen och visade upp sig från sin bästa sida. Trots en förbättring i andra halvlek var Elfsborg fortfarande långt ifrån sin normala nivå. Målet av Söderberg och en straffräddning av Bundgaard var ljuspunkterna i Elfsborgs spel, men det kommer att krävas mer än så här i längden på bortaplan.

Hammarby är alltid att räkna med på hemmaplan

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin betonade vikten av att åtgärda lagets problem omedelbart inför kommande matcher mot topplagen i ligan. Frågan är bara hur snabbt man hinner att göra det nu när Hammarby väntar härnäst. Ett Bajen som också försöker hitta någon sorts stabilitet, bättre blev det inte när fina nyförvärvet Winther blev skadad senast och väntas missa en hel del matcher. Nu ställs hoppet återigen till en centrerad Pinas där han åtminstone presterar bättre och så lär vi få se Simon Strand mot sitt gamla lag på vänsterbacken. På det stora hela tycker jag Hammarby alltid är att räkna med på hemmaplan och det är inte ofta som laget går därifrån förlorande, tycker 0-bollen ska vara lite mer favorit på Bajensidan som befinner sig på ungefär samma nivå som Elfsborg under årets säsong. Hotet blir det klassiska omställningsspelet men detta är givetvis något Kim Hellberg har i beaktning och vi har sett en del man/man i Hellbergs press också som gästande Elfsborg kan få problem med som VSK straffade gästerna. Massivt publiktryck och påkopplade spelare gör att Bajen drar längsta strået här?

Speltips: Hammarby asian 0 (draw no bet) till 1.93 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip