Speltips GAIS - IFK Göteborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-05-21 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.15
Speltips: 2
Spela på Speltips GAIS - IFK Göteborg
Börja spela här
Spela på 2
Derbydags i Göteborg och det är två krislag som ställs på varsin sida i detta ödesderby.

De flesta hade räknat med att IFK Göteborg skulle vara med och slåss i toppen av allsvenskan efter alla nya spelare som laget investerade i medan GAIS förväntades ligga med i mitten av tabellen.

Istället har IFK hamnat i mitten av tabellen och GAIS i bottenstriden efter exakt 1/3 av serien.

Nu ställs dessa två lag mot varan i en match där det inte bara handlar om att ta tre viktiga poäng i ett hett derby, utan lagen står även inför ett vägval för resten av säsongen. Om två matcher är det sommaruppehåll i Allsvenskan och vid eventuell förlust ikväll så är jag redo att plocka bort IFK Göteborg helt från en toppstrid. Och för GAIS del handlar det om att skapa sig lite andrum inför uppehållet.

IFK Göteborg har varit märkliga i år. Stundtals har de spelat riktigt bra fotboll, men sen har de även haft en förmåga att klappa ihop. Och det i samma match oftast.

Det som talar för blåvitt idag är att GAIS knappt har gjort det bra i en halvlek ens, utan varit under isen allt som oftast (i alla fall sett till förväntningarna).

Idag sägs det att IFK Göteborg kommer att spela med en 4-4-2 uppställning, något som jag tror är positivt. Selakovic och Allansson sägs ta varsin kant medan Gerzic antagligen tar innermittfältet ihop med Farnerud då Haglund saknas idag.

Hysén bör vara given på topp och där slänger jag min slant på att Söder får starta om laget ser ut som jag gissar i övrigt. Det innebär också att det finns sparkapital hos blåvitt både i form av kraft och styrka (Stiller) men främst i David Moberg Karlsson som jag tror mycket på i framtiden. Moberg Karlsson har startat två matcher i rad för IFK Göteborg och han är bara drygt 18 år gammal. Ändå tycker jag att man kan se att han agerar väldigt moget och klokt och har en härlig speluppfattning.

IFK Göteborg är det bättre laget både på pappret och spelmässigt hittills och även om ett derby alltid är ett derby så lockar oddset på "bortasegern" idag.

Dessutom talar även statistiken för IFK som har vunnit 7 av 12 derbyn sen GAIS gick upp 2006. 3 matcher har slutat oavgjort och 2 segrar för GAIS (som dock tog en seger i det senaste mötet).

IFK betalar bra och det oddset klipper jag idag!

//Amrish
Spela på GAIS - IFK Göteborg hos Bwin
Amrish - 21 Maj 2012 - 17:26
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: