Speltips Slask Wroclaw - Helsingborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-08-01 20:45
Land: Europa
Liga: CL-kval
Odds: 1.70
Speltips: under 2,5 mål
Spela på Speltips Slask Wroclaw - Helsingborg
Bonus på 1000 Kr +250kr gratisspel
Spela på under 2,5 mål
Då var vi där igen. Slutet av sommaren (ja, det låter tragiskt. Men tyvärr sant), vilket innebär att vi är nära ligastarter i Europa och främst spännande CL-kval för svenska lag.

Eftersom vi i princip aldrig kvalar oss in till huvudturneringen så får man njuta av spänningen att nästan lyckas...

Förra året var MFF sjuuukt nära att vända ett underläge 1-4 från bortaplan till 3-0 på hemmaplan, men det stannade vid 2-0. Trots en fantastisk slutforcering och ett par riktigt fina chanser för MFF så lyckades man inte trycka dit den sista och avgörande bollen.

Och så har det tyvärr varit alldeles för länge nu. Flera lag har nästan nått CL, men nu var det faktiskt hela 12 år sen som just HIF var där. Den gången efter miraklet på San Siro där Sven räddade en straff från Alvaro Recoba mot slutet av matchen och HIF lyckades hålla 0-0 matchen ut (HIF hade då 1-0 att gå på från hemmamatchen).

Nu står HIF inför ett nytt kval och även om vi inte kan få storlag som Inter längre, tack vare det nya kval-systemet, så känns CL ganska avlägset. Först ställs man mot Slask Wroclaw (uttalas ungefär "Schlonsk Wrotzwahw" med alla polska svansar och apostrofer) där Slask ska vara knappa favoiter i ett dubbelmöte. Skulle HIF lyckas ta sig vidare från den här matchen så väntar fortfarande ytterligare ett kval där man måste avancera totalt för att ta sig till CL. Däremot gäller den här kvalomgången ganska mycket ändå eftersom vinnande lag har säkrat en EL-biljett till nästa säsong.

Personligen tycker jag att det är väldigt kul att HIF ställs mot Slask Wroclaw. För detta är ett av de lag som jag har följt väldigt hårt de senaste åren. Jag har haft en förkärlek för vissa ligor som jag tycker har intressanta mönster/trender utifrån ett tipp-perspektiv och Polska ligan har varit en utav dessa. Så Wisla Krawow, L Warzawa, Slask Wroclaw m.fl har jag tittat väldigt mycket på.

Det som är symptomatiskt och genomgående för Polska lag är att de sällan bjuder för mycket på sig själva hemma. De spelar en kompakt och försvarsstark fotboll och kommer ofta runt väldigt mycket på kanten. Oftast ser man i CL/EL-kval att de nöjer sig med 1-0 hemma, och då ofta sena mål. I alla fal mot något mer kvalificerat motstånd som HIF får räknas till i det här sammanhanget.

HIF kommer inte heller att bjuda till allt för mycket. Får de med sig 0-0 så lär de vara ganska nöjda även om det är ett ganska farligt resultat i en bortamatch där bortamål räknas tyngre.

Jag T R O R att den här matchen kommer att stå 0-0 väldigt länge. Definitivt i halvtid och även en bit in i andra. Sen kommer nog Polackerna öka takten lite och HIF kommer att bli mer tillbakapressade. Drömmen utifrån ett Svenskt perspektiv är om HIF kan vinna med 0-1, men den är långsökt. Istället hoppas jag på 0-0 eller 1-1 men tror att 1-0 till Slask är det mest troliga resultatet i den här matchen.

Men det spel som smäller fint på alla dessa scenaroin är att det inte blir fler än 2 mål i matchen vilket jag har väldigt stark feeling för här. 1.70 på under 2,5 mål på nordicbet känns klart spelvärt.

Ett annat spel som är värt att testa är just 0-0 i halvtid, eller under 0.5 mål i första hl som det heter på vissa sidor.

Kämpa HIF, Kämpa Svensk fotboll!!

//Amrish
Spela på Slask Wroclaw - Helsingborg hos Nordicbet
Amrish - 1 Augusti 2012 - 12:06
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: