Speltips

Speltips Crewe–Walsall

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-27 16:00 Spela här

Speltips Crewe–Walsall
Land: England Liga: League One
Odds: 1,90 Speltips: Crewe +1
2013-04-27 16:00 Crewe–Walsall Crewe +1 1,90 BSvensson

Vårens cupresa och vinsten i Football League Trophy tog på krafterna för Crewe som förlorade de nästkommande fyra matcherna i ligan efter finalvinsten i början av april. Alla dessa har dock kommit mot ligans topplag, vilket förlåter en del. Vinst senast dock över playoff-laget Sheffield United och nu parkerar laget på 13:e plats i tabellen.

Till säsongens avslutande match hemma på Gresty Road har managern Steve Davis aviserat en startelva enbart bestående av produkter från den egna akademin. Oddsen på vinst för gästande Walsall har med hänsyn till detta spelats ned under veckan och frågan är om det inte har gått lite långt så att värdet på ettan har börjat bli intressant istället.

Crewe har som en av landets mest beryktade akademier en tradition av att släppa fram sina talanger tidigt. Merparten av A-truppen består redan av egna produkter och av den förmodade startelvan är det bara tredjemålvakten Garrett som gör debut. Alla utom två av utespelarna är att betrakta som mer eller mindre ordinarie – där finns dock en hel del inhopp att falla tillbaka på. Av de ”egna” är också flera framträdande i laget såsom anfallstalangen Clayton och kaptenen Murphy. Det finns alltså totalt sett en hel del rutin trots en ung trupp och så har det ofta sett ut genom åren. Den spelare som saknas för att göra Crewe fullt slagkraftigt är anfallaren Pogba, som dock har varit borta i snart en månad på grund av skada.

Ligaåttan Walsall kommer till match tyngda av att förra helgen definitivt ha missat chansen till playoff. Man har en imponerande svit av matcher (15 st) utan förlust men den senaste tidens många oavgjorda har kostat laget dyrt och det måste vara frågetecken för formen när man inte klarar att besegra Bury hemma i förra omgångens måstematch.

Kaptenen och mittbacken Butler saknas igen medan det är ett frågetecken för vänsterbacken Taylor. I övrigt deklarerar managern Dean Smith att även han kanske passar på och släpper fram några av sina yngre förmågor.

Matchen gäller inte något och ett lir här handlar förstås bara om spekulationer och ett spel på värdet. Oddsen har som jag ser det kommit att bli ordentligt snedvridna med tanke på Crewe-managern Davis utspel. Jag nöjer mig dock i det här fallet med ett försiktigt spel på Crewe +1 hos Betsafe till 1,90.

BSvensson - 27 April, 2013, 08:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!