Speltips

Speltips Scunthorpe – Carlisle

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-02-12 20:45 Spela här

Speltips Scunthorpe – Carlisle
Land: England Liga: League One
Odds: 1.72 Speltips: BLGM
2013-02-12 20:45 Scunthorpe – Carlisle BLGM 1.72 BSvensson

BLGM = Båda lagen gör mål.

Två lag som ser ut att hitta formen igen efter att båda har underpresterat så här långt under säsongen. Tolv poäng och endast en förlust på de sju senaste efter nyår för Scunthorpe samt tre vinster på fyra matcher för Carlisle innebär att båda är på väg mot tryggare mark i tabellen, där de nog egentligen hör hemma.

Ytterligare gemensamt för lagen är att de har några av League Ones mest generösa försvar med 51 insläppta mål. Bara avhakade jumboduon Hartlepool och Portsmouth är värre.

Sedan september har hemmalaget exempelvis hållit nollan endast vid ett tillfälle – tuffa förutsättningar för laget som ju tvingas göra minst två mål för att ta tre poäng, vilket måste vara anledningen till att man nu har förstärkt anfallet med Sodje från Preston. Att klubben har återtagit kontraktslöse vänsterbacken Nolan känns däremot inte som en jätteförstärkning för defensiven.

Carlisle har faktiskt under sin nyfunna form undvikit påhälsning i blott 20-årige målvakten Gillespies bur två gånger de senaste fyra matcherna men tidig utvisning och en mängd sumpade chanser av motståndarna ska nog inte dras några förhastade slutsatser av – i övrigt är ”nollorna” faktiskt lika svårfunna i resultatraden som hos hemmalaget. Vänsterbacken Chantler är skadad och yttern Robson lär få fortsätta vikariera säsongen ut. Tidigare långtidsskadade anfallaren Loys comeback och utdelning i målprotokollet sammanfaller med lagets uppryckning. I övrigt inga skadebekymmer.

Senast lagen möttes blev det oväntat mycket ställningskrig men med stigande formkurvor tror jag på en öppnare tillställning nu. Väljer dock ändå att vara lite försiktig och lirar BLGM till 1,72 hos bet365 som rimligtvis bör kunna gå hem.

BSvensson - 12 Februari, 2013, 08:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!