Speltips

Speltips Midtjylland–Horsens

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-13 17:00 Spela här

Speltips Midtjylland–Horsens
Land: Danmark Liga: Superligan
Odds: 1,95 Speltips: 1
2013-04-13 17:00 Midtjylland–Horsens 1 1,95 BSvensson

Sedan omstarten efter nyår har Midtjylland endast en förlust på sex matcher och då har man ändå mött FC Köpenhamn samt Nordsjälland två gånger. Formen är alltså god, vilket man också visade med en klar vinst över Sönderjyske senast.

Hemma på MCH Arena är åttondeplacerade Midtjylland definitivt pålitligt med bara två förluster på tretton matcher – problemet är förstås att laget är lite för kryssbenäget då man har spelat oavgjort i sju av dessa.

Ipsa, Villafane och Petter Andersson återfinns på skadelistan där den målfarlige svenske mittfältaren är den som är mest saknad. Ersättare saknas dock inte i en stor trupp. Mittbacken Afriye är tillbaka nu liksom Ojuola och mittfältaren Olsen.

På lördagen tar man emot ett klart lämpligt motstånd i form av nästjumbon och elfteplacerade Horsens. Gästernas resultatrad är dyster med fyra inspelade poäng på de sex ligamatcherna efter uppehållet och därtill en förlust i det första cupsemifinalmötet med Randers i veckan. På onsdag har man returen på hemmaplan, vilket säkert kan stjäla en del fokus redan nu då en cupfinal på Parken trots allt smäller ganska högt i Danmark.

Midtjylland är dessvärre också en skräckmotståndare för Horsens, som de senaste 13 inbördes kamperna endast har vunnit en gång och i just Herning vittnar resultatraden 7–2–1 om en klar dominans för hemmalaget i dessa möten.

Senast man alls tog poäng på bortaplan var i början av november och ett mål framåt på sex matcher sedan dess är inget imponerande facit.

På skadefronten har laget det minst sagt besvärligt för dagen med kaptenen och nyckelspelaren Retov borta liksom mittbacken Agesen och kantspringarna Kortegaard och Kryger. Kvicke Nworuh på topp saknas också. I ett utsatt läge och i en svår match är det här avbräck man hade klarat sig utan.

Med skador betraktat och stundande cupretur på onsdag ser en hemmavinst högst sannolik ut. Midtjylland är inte alltid ett lag att lita på men när man dessutom brukar ha väldigt lätt för just Horsens är ettan till 1,95 hos bet365 intressant.

BSvensson - 13 April, 2013, 01:46

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!