Spelbloggar

USandeback

VM: Sverige öser på!

21 Januari 2019 - 08:54

Ny vecka igen.
Tiden rusar verkligen fram.
***
Rekatochklart.com har rivstartat året.
Massor av bra rekar/speltips – till exempel har sajten endast missat en Dagens Bästa Spel på de senaste 8 dagarna.
Det här märker vi av.
Allt fler söker sig till Rekatochklart och vi går mot januarirekord i antal besök.
Kul!
Snittiden för varje besökare på sajten är drygt 8 minuter!
***
Även vårt forum Klotterplanket – det finns ständigt massor av bra spel och bra diskussioner där – kokar. Kliv gärna in dit du med, vill du inte skriva själv så går det så klart bra att bara ta del av speldebatten.
***
Mer glädjande? Att vår guide över nya licenserade bolag – våra licensbonusar – har varit så uppskattat nu när så väl "gamla" som nya spelare får full bonus.
Här hittar du den kompletta guiden.
***
Nog tjatat om det.
Handbolls-VM har som vanligt varit kul att följa och vi har haft många bra spel här på sajten.
Nu har jag själv hittat ett fint spel!
***
18:00
Sverige–Norge.
***
Nu börjar mästerskapet på riktigt...
***
Sverige har haft lite av en "räkmacka" det här mästerskapet.
I kväll får vi syna laget helt och hållet.
Och jag tror vi klarar den synen.
För Sverige är en enorm lagmaskin, med bredden som gör att det kan ta oss hela vägen.
Och att vi dessutom är "utvilat" är så klart en stor fördel.
***
Nu har Sverige ett avbräck i starke Jim Gottfridsson, men även där här vi ersättare.
Vilket vi nästan har på varenda position; Andreas Palicka (Mikael Appelgren), Ekberg (Zackrisson), Lagergren (Kim Andersson), Lukas Nilsson (Simon Jeppsson) osv.
Alltså en enorm bredd, och vi har inte tvingats gå på hörntänderna innan.
Och vid seger i dag så är Sverige i princip klart för VM-semifinal.
***
Motståndet är som sagt tufft nu; Norge med en viss Sander Sagosen.
Men Norge imponerade inte i går mot Egypten.
Försvarspelet var svajigt, precis som målvaktsspelet.
Egypterna hotade länge Norge och det var så klart Sander Sagosen, 10 mål, som var den stora skillnaden mellan lagen.
Till slut blev det 32–28 (16–14), Norge hade svårt mot uppställt försvar, utan kontrade in de flesta målen, eller kom kom i "andrafas".
Sander Sagosen fick massor av speltid och nu ska Norge bara "knappa" dygnet senare alltså upp mot Sverige.
***
Sverige är fräschare, mer utvilat, avfärdade enkelt Tunisien i lördags (35–23) och jag tror svenskarna har stor fördel av det.
En dags mer vila, inte det minsta slitet mot ett Norge som stångade sig blodiga i går...
Det ska märkas!
***
Kunde Egypten göra 28 bollar mot det här ganska bleka norska försvarsslaget så ska väl Sverige också fixa att göra över 27.5 mål?
Det bli i alla fall mitt spel.
Sverige över 27.5 mål till 1.75 hos bet365.
Raka ettan ger 2.05. Jag nöjer mig dock med överspelet på Sverige.
***
Obs!
Hos bet365 får såväl nya som gamal kunder nu 1000 :- i bonus!
Passa på att nyp den bonusen!
***
Minuset den här veckan.
Det är FA-cupen i helgen.
Alltså ingen Premier League...
***
Dagens Bästa Spel då?
Det valet föll i dag på Juventus!
Givetvis hoppas jag att dagens bästa går bra även den här veckan!
***
Ha en fin måndag med Sverige!
///Ulrik.

0 Kommentarer
DrTrav

GS75 söndag 20/01

20 Januari 2019 - 10:55

Det är Grand Slam 75 tävlingar ifrån Örebro i eftermiddag med Jackpot och här följer min lösning av omgången. Jag spikar endast i GS75-2 på nummer 14 Lima Mermaid som står för klassen i gänget och har varit mycket bra i tre raka starter och senast vann hon ett V75 lopp på Romme när hon enkelt plockade ner ledande Whataboutyou Zaz via 13,5 sista 800 meterna och trots spåret här så tror jag hon rundar det här motståndet.

GS75-1 2,3,5
GS75-2 14 Lima Mermaid
GS75-3 4,7,9
GS75-4 5,9
GS75-5 1,7,8,10,11
GS75-6 6,11,12
GS75-7 2,6,7,9

1080 rader x 1 = 1080 kr

Dagens Dubbel
DD1: 6 Sato
DD2: 6 Dream Lane
1 rad x 200 kr

Här kan du spela på fasta odds på trav:
Unibet , 888sport , MrGreen, LeoVegas, bet365

GS75-1
Vi inleder GS75 med ett lopp över 1609 meter och jag har streckat tre hästar, 3 Icanhearyou fastnade med sparade krafter senast men hon är snabb ut och jag tror att Oskar J Andersson vill köra i ledningen här men hon går bra även i ryggar och från ett fint utgångsläge så ska hon räknas tidigt, 5 Aha fick tryck i ledningen under mellanvarvet senast och orkade inte hela vägen utan fick nöja sig med en femteplats men han är van vid tuffare motstånd än det här och om Jorma Kontio är offensiv så kan han nå spets här och skulle han lyckas med det är mycket vunnet men det är inte säkert att det går men han kan vinna loppet även med en tyngre löpning, 2 Carmencita Majo är startsnabb och kan få ett bra lopp och kan vara mycket intressant till en låg procent på spelet.

Min Vinnare: 3 Icanhearyou
Spets efter 500m: 3 Icanhearyou
Skrällen: 2 Carmencita Majo
Ranking: A 3,5 B 2,7,4,12,6 C 8,10,1,11,9
Spela på loppet hos Unibet

GS75-2
Ett Stolopp - Spårtrappa över 2100 meter och jag har spikat nummer 14 Lima Mermaid som står för klassen i gänget och har varit mycket bra i tre raka starter och senast vann hon ett V75 lopp på Romme när hon enkelt plockade ner ledande Whataboutyou Zaz via 13,5 sista 800 meterna och trots spåret här så tror jag hon rundar det här motståndet, vid gardering kan 8 Kiara Sånna som har tre vinster från spets vara tänkbar om Kim Eriksson kan köra sig till ledningen utan att det kostar alltför mycket kraft, 4 Honey Bunny har tre lopp i kroppen efter vila och kan vara förbättrad nu och eventuellt första gången med rycktussar kan vara intressant men hon får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 14 Lima Mermaid
Spets efter 500m: 8 Kiara Sånna
Skrällen: 4 Honey Bunny
Ranking: A 14 B 8,4,6,2,11 C 12,15,13,9,3,7,1,10
5000 kr startbonus hos Unibet

GS75-3
Ett Stolopp över 2100 meter och jag har streckat tre hästar, 4 Centanary var sjuk i sverigedebuten senast men rapporteras nu träna bra och jag tror att Thorsten Tietz kör sig till ledningen i ett tidigt skede och från den positionen kan hon bli svår att plocka ner för övriga ekipage, 7 Piece Of Cake D.E. kommer från en seger när hon gick en rejäl slutrunda till knapp seger via 13,5 sista 800 meterna senast och skulle Dennis Spangenberg bli släppt till tät kan hon bli svårfångad men hon kan vinna loppet även från andra positioner också, 9 Camana har gjort jämna och bra prestationer men har ännu ingen seger men med ett fint smygläge och ny kusk i Kim Eriksson här så kan det vara läge för den första vinsten om det blir lite tempo på tillställningen.

Min Vinnare: 4 Centanary
Spets efter 500m: 4 Centanary
Skrällen: 12 Teton Miss Lindy
Ranking: A 4,7,9 B 12,3,2,1 C 5,6,8,10
Spela på loppet hos Unibet

GS75-4
Ett lopp över 2140 meter och jag har streckat två hästar, 5 Fredric Palema har inlett karriären klart bra och kommer till denna start med två raka tredjeplatser och senast så höll han klart bra från dödens men var aldrig nära att utmana om segern bakom vinnande Farao Barsk men det troliga här är att offensive Mikael J Andersson kör till ledningen och från den positionen kan det vara läge för den första vinsten, 9 G.R.J.’S Wolverine är en knepig häst som har galopperat i många av sina starter hittills men när han skött sig har han visat bra fart och har ett snävt spår här så en viss galopprisk föreligger men det vankas lättare skor utan brodd nu och eventuellt en murphybländare på vänster sida och can’t see back på höger sida istället för öppet huvudlag som det var senast och felfri här så kan han utmana om en framskjuten placering, vid ytterligare gardering kan 1 Frank som kan nå rygg ledaren här vara tänkbar med en lucka till slut och eventuellt rycktussar för första gången kan ge en bra effekt men han får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 5 Fredric Palema
Spets efter 500m: 5 Fredric Palema
Skrällen: 1 Frank
Ranking: A 5,9 B 1,3,8,11 C 6,7,4,12,13,2,10
5000 kr startbonus hos Unibet

GS75-5
Ett lopp över 2100 meter och jag har streckat fem hästar, 10 Solkattens Chiron blev stum efter ett lopp i dödens senast och spåret nu är rätt bra för honom eftersom han inte behöver öppna bakom startbilen och med de rätta ryggarna under slutvarvet så fäller han många hästar till slut och ska räknas tidigt här, 7 Hurricane Boko gör debut i ny regi för Ulf Stenströmer och kommer troligen laddas rejält från start för att nå ledningen och skulle Ulf Ohlsson som kör hästen nå spets i ett tidigt skede så kan han bli svår att plocka ner från den positionen, 1 Hercules Boko har varit startsnabb med spår längre ut tidigare så innerspåret på Örebro är inte optimalt så det kan bli en fälla men om det löser sig med positionerna så kan han blanda sig i segerstriden här, 8 Head For Home var duktig vid överlägsen seger näst senast men gången efter det så blev det en tidig galopp men om han håller ordning på benen den här gången och kan slinka ner i ett vettigt slagläge så kan det räcka en bit här, 11 Kom Leia återkommer efter en paus och har varit struken för feber inför detta men är vass på speed och kan vara en trevlig skräll som inte är så mycket streckad.

Min Vinnare: 10 Solkattens Chiron
Spets efter 500m: 7 Hurricane Boko
Skrällen: 11 Kom Leia
Ranking: A 10,7 B 1,8,11,3,2,6,5 C 9,12,4
Spela på loppet hos Unibet

GS75-6
Ett lopp över 2140 meter och jag har streckat tre hästar, 6 Sato är kapabel men osäker och har galopperat i de två senaste loppen men sköter han sig så tror jag att det kan bli tidig ledning från springspåret här och då kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen, 12 Viking’s Topline kämpade sig till en knapp seger mot en duktig Expensive River senast och han kan runda till en ny vinst om Anders Svanstedt kan servera hästen en fin löpning, 11 Djorkaeff Sisu återkommer efter ett par månaders frånvaro men är härdad mot tufft motstånd och är stark och kan göra sig gällande direkt i comebacken.

Min Vinnare: 6 Sato
Spets efter 500m: 6 Sato
Skrällen: 13 Jack Bowler
Ranking: A 6 B 12,11,13,9,1 C 15,4,7,14,3,8
5000 kr startbonus hos Unibet

GS75-7
Vi avslutar GS75 med ett lopp över 2100 meter och jag har streckat fyra hästar, 6 Dream Lane var duktig vid vinsten från ledningen näst senast och vid starten efter det var han ute i ett lopp på Vincennes över lång distans men hade inget med utgången att göra från tredje invändigt men här tror jag att Carl Johan Jepson laddar mot ledningen och från den positionen så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen för från spets har han 5 vinster på 6 försök, 7 Rafiki Fri avslutade starkt fram till andraplatsen via 10,5 sista 800 meterna bakom vinnande Felix V.M. senast och om det blir lite tempo på tillställningen så fäller han många hästar till slut och ska räknas tidigt här, 9 Dulco Di Quattro kommer från en seger och om Dennis Spangenberg kan hitta de rätta ryggarna under slutrundan så kan han blanda sig i segerstriden på nytt, 2 Young Farmer gjorde första starten i ny regi senast men galopperade bort sina möjligheter men nu blir det lätta boots meddelar man från stallet och från ett passande utgångsläge så kan han duga mot det här gänget om han håller sig till rätt gångart.

Min Vinnare: 6 Dream Lane
Spets efter 500m: 6 Dream Lane
Skrällen: 9 Dulco Di Quattro
Ranking: A 6 B 7,9,2,5,1,8,4,3 C 11,10
Spela på loppet hos Unibet

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

0 Kommentarer
LelleSandahl

Serie A och B

20 Januari 2019 - 01:05

Glad söndag allesammans och här kommer ännu en söndagsblogg från min sida. 

Med vare sig svensk eller nordisk fotboll igång på tävlingsnivå så är den italienska fotbollen mitt huvudspår under vintern. 


Dagen till ära har jag ett spel i Serie A och ett i Serie B. 

Först ut har vi jojjolaget Hellas Verona som åker till Padova för att möta jumbon. Hellas har flera spelare med rutin från högstanivå och där den gamle skyttekungen Pazzini leder flaggskeppet vidare. Han finns med i laget imorgon och tabelläget är intressant. Hellas har absolut chans på en direktplats, men då gäller det att vinna matcher som denna. Minst playoff lär det bli i alla fall. 

Padova fick kryss precis före nyår men innan dess en serie förluster. Nykomlingen ligger sist av en anledning, truppen räcker inte riktigt till, och det skulle vara en skräll om man vann här. Jag tror Hellas har goda chanser att nöta ner dagens motstånd och krympa avståndet till andraplatsen till bara två pinnar. 

Läs mer om matchen och spelförslaget här:

  Speltips Odds
Padova - Hellas Verona
Serie B, Fotboll
1.71


20:30 vankas det en förmodat rätt så bra match mellan Napoli och Lazio. Två lag som brukar vara inblandade i målrika matcher. Men Napoli är favorit på pappret, dels på grund av tabelläget och dels på grund av hemmaplansfördel. Det man inte ska glömma här är dock att man saknar nästan en halv elva. 


Koulibaly, Allan och Insigne är alla tre avstängda. Dessutom är Hamsik skadad. Det blir upp till Mertens och Milik att leverera på topp, men Napoli ska ju ta sig till lägena också. Nej, jag tycker att ett ordinarie Lazio har ett bra läge att skrälla här. Immobile kommer vara taggad mot sin hemstads klubb och spelare som Parolo, Milinkovic-Savic, Leiva och Luis Alberto har både rutin och kvalitet för att steppa upp. Lazio älskar att kontra och mot ett Napoli med så många ordinarie borta kan jag se gästerna få med sig poäng här. 

  Speltips Odds
Napoli - Lazio
Serie A, Fotboll
1.97


Vad tror ni?


@lellesandahl på twitter


Lycka till med dagens spel!

0 Kommentarer
USandeback

Dubbla degen!

19 Januari 2019 - 10:23

3/3 rekar har trillat in i veckan.
Skönt att ha det i ryggen inför en härlig helg.
***
Dagens Bästa Spel?
Senaste missen kom för 7 dagar sedan.
Extremt kul när våra analyser stämmer så här bra.
***
Jag får många frågor om bettingbonusar.
Bästa sättet att få komplett överblick?
Klicka här!
Nu får nämligen såväl gamla som nya kunder bonus på dessa spelbolag.
***
Det är dubbel utdelning för alla med 13 rätt i dag.
Så Stryktipset är så klart helintressant!
***
Mina spikar:
Liverpool–Crystal Palace 1
Givetvis en fin bank. Blir inte sämre av att Palace tvingas kasta in en ringrostig 39-åring i kassen. Julian Speroni har inte spelat match sedan 2017 och var förstemålvakt i klubben för 4 säsonger sedan... Pool är helfokuserat och slarvar inte här. Åke Holmberg har en komplett rek på matcher här!

Manchester United–Brighton 1
Ole Gunnar Solskjaer-effekten är enorm. Plötsligt spelar Man United som en enhet, som ett lag och firma Pogba & Rashford går liksom inte att stoppa. Brighton har lite strul i truppen – saknar fem gubbar –  och väger för lätt här mot ett offensivt starkt OGS-lag. Jag tror på en bekväm seger. Spikar ettan men spelar även Man United -1.5 mål till 2.05 hos bet365.
Komplett rek här eller scrolla längre ned.
***
Dessa två spikar "hela Sverige". Men förra veckan vann lika stora favoriter i Chelsea och just Liverpool – då gav 13 rätt över en halv miljon kronor...
***
Jag spikar sedan även:
QPR–Preston 1.
Preston har mycket strul, och jag tror det kommer märkas här. Viktige mittbacken Ben Davies (21/0) saknas igen precis som offensive Louis Moult (18/4). Ny skada på ytterbacken Tom Clarke (20/0). Mittbacken Paul Huntington (21/0) utgick skadad senast i paus. Tveksam nu. Hans ersättare Josh Earl är avstängd (8/0), drog på sig rött kort senast...
Sedan tidigare saknas skyttekungen Callum Robinson (18/9) samt Josh Harrop (8/0) och Billy Bodin.
Ettan är lite hårt streckad, men jag spikar trots det.
Dock bra som singelspel till 2.20 hos bet365!
***
Trolig etta?
Middlesbrough hemma mot ett mycket bortasvagt Millwall.
Millwall har tung ny skada på stora targetforwarden Tom Elliott (23/3). En annan forward Tom Bradshaw (10/0) är skadad sedan tidigare. Elliots naturlige ersättare Steve Morison är nu 35 år och ingen 90-minutersspelare...
Dock är "Boro" för hårt streckat...
***
Bomberna?
Wigan!
Stoke!
Tycker man ska strecka båda lagen.
Stoke måste ta sig samman nu och möter ett Leeds som skadas av "Spy-Gate". Kan även vara lite mätta. Det är inte ett utskällt Stoke!
Wigan?
Körde fullkomligt över Aston Villa senast. Nu väntar ett Wednesday där det är oroligt. Managern Steve Bruce tar över först 1 februari och ekonomiskt ser det tufft ut.
Ett pånyttfött Wigan bör därmed streckas.
***
Här nedan kommer min rek på huvudspelet; Manchester United.
***
Ole Gunnar Solskjær!
Vilken OGS-effekt han har gett hela mäktiga Manchester United.
6 raka segrar och 17–3 i målskillnad.
Så klart väldigt, väldigt imponerande.
Och det är inte bara segersviten som imponerar, utan det är hela drivet i klubben. Plötsligt vill alla något, man vill framåt, man vill bli en maktfaktor igen.
Under Mourinho såg det helt annorlunda ut.
Då var Pogba på väg bort.
Nu är det den "gamle" Pogba vi ser igen, som utmanar och som slår assist och samtidigt själv är ett ständigt hot i boxen.
***
Visst hade United marginalerna med sig senast på Wembley, men samtidigt är David de Gea en världsmålvakt – och han kan också vinna matcher till det här laget.
Till idag förstärks United ytterligare när Eric Bailly är tillbaka från sin avstängning, och på bänken tar en sådan som Alexis Sánchez plats. Skulle inte förvåna mig om OGS även får en förvirrad Alexis att lyfta.
***
Jag tycker allt talar för att Ole Gunnar Solskjærs svegersvit blir ännu längre i dag.
Och det mesta tyder på att det blir samma startelva igen – samspelt och klassfyllt.
Lilla Brighton kommer på besök till Old Trafford.
Klubben gör det fullt OK med små resurser. Man har just nu hela 8 poäng ned till nedflyttningsstrecket och lever även i FA-cupen.
Man är alltså inte alls desperat.
***
Och man har ett småjobbigt truppläge.
Kan ej spela i dag:
På asiatiska mästerskapen:
Alireza Jahanbakhsh 10/0
Mathew Ryan 19/0

Skador:

Bernardo 11/0
Jose Izquierdo 9/0
Yves Bissouma 16/0
***
Mot ett oerhört formstarkt Man United där spelare som Pogba & Rashford glänser tror jag gästerna får det mycket, mycket tufft här.
3–0?
Mitt spel?
Manchester United -1.5 mål till 2.05 hos bet365.
Det innerbär vinst om Man United vinner med 2 bollar eller fler.
Troliga elvor:
Manchester United: 
De Gea; Young, Lindelof, Jones, Shaw; Herrera, Matic; Lingard, Pogba, Martial; Rashford
Brighton & Hove Albion: 
Button; Montoya, Duffy, Dunk, Bong; March, Gross, Stephens, Propper, Locadia; Murray

***
Obs!
bet365 ger full bonus - 1000 :- - till både gamla som nya kunder!
Passa på och nyp den bonusen.
***
Det här blir min lördag!
Nu hoppas vi på OGS-effekten snurrar vidare.
Och att vi får ta del av "dubbla degen"-kalaset.
Ha en härlig lördag!
///Ulrik.

0 Kommentarer
Tipsexperten

Europatipset sön 20/1

19 Januari 2019 - 08:57

Det är ett magiskt Europatips vi har framför oss. Rent krasst sticker inte speciellt många matcher ut men tittar vi till kupongen hittas skrällchanser så gott som överallt. En av dessa identifieras i Neapel där ett stukat hemmalag kommer till spel i det ljusblå mötet mot Lazio. Sitter denna rad kan det bli rejält klirr i kassan trots utebliven jackpot. Känslan är riktigt god inför denna söndag!


Spelstopp: 14.59


1. Fulham - Tottenham X
Först ut är ett Londonderby på Craven Cottage där botten ställs mot toppen. Detta möte kan dock bli betydligt jämnare än vad många förväntar sig. Fulham har mycket motstuds men prestationerna är överlag helt okej, särskilt på hemmaplan där endast en av fem ligamatcher under Claudio Ranieri förlorats. Här ser truppläget bra ut. Det gör det inte för Tottenham som förlorade mot United senast. Både Harry Kane och Moussa Sissoko blev skadade i den tillställningen och blir borta ett tag. Dessutom har Heung-Min Son nu åkt iväg på Asiatiska Mästerskapen och frågetecken finns för Lucas Moura. Spurs offensiv är kraftigt stukad. Då ska Fulham inte räknas bort. Alla tecken och hoppas på skrällen är rätt väg att gå.

2. Cagliari - Empoli 1
Överstreckad favorit när vi tar oss till Sardinien för ett möte från de nedre regionerna i Serie A. Cagliari har inför helgens matcher sju poäng ner till Bologna under strecket, främst tack vare ett starkt hemmaspel med endast en förlust på nio matcher den här säsongen. Här görs de ändå till för stora favoriter. Ceppitelli är avstängd och offensiven med 17 mål på 19 matcher imponerar knappast. Empoli saknar Krunic och Bennacer men har ett stort hot i Francesco Caputo. Nykomlingen har visat att de inte ska räknas bort och även här lär det bli jämnare än de flesta tror. Ettan först men gardera tidigt och helst med alla tecken.

3. Fiorentina - Sampdoria 1
På klassiska Artemio Franchi ska två lag som återfinns strax bakom Europaplatserna göra upp om poängen. Viola inledde 2019 genom att ta en stark triumf i Coppa Italia mot Torino. Talangen Federico Chiesa stod där för båda målen i 2-0 segern. För Sampdoria blev det däremot uttåg ur cupen när de föll efter förlängning mot Milan. Två talangfulla lag där Fiorentina dock känns snäppet hetare. I kraft av hemmaplan ska också de lila ha superchans att plocka en trea här. Raden 5-2-2 inför fansen i Florens imponerar och Sampdoria har bara vunnit här en gång sedan 2004. Ettan är kupongens mest tillförlitliga spik!

4. Napoli - Lazio 2
Vi fortsätter blicka uppåt i Serie A-tabellen när vi styr mot Neapel. På San Paolo väntar nämligen ett härligt toppmöte i omstarten av Serie A. Napoli gjorde en stark höstsäsong under Carlo Ancelotti och placerar sig på en ganska ohotad andraplats. Inför söndagens möte får dock hemmalaget klara sig utan flera nyckelspelare. Allan, Koulibaly och Insigne är alla avstängda samtidigt som Hamsik saknas på grund av skada. Det är lagets kanske fyra mest betydande spelare. Naturligtvis kommer det sätta sina spår och Lazio ska ses med en gyllene chans till att få med sig något från denna svåra bortamatch. Det svenska folket tycks inte ha koll på Napolis frånvaroläge och streckar upp hemmalaget till solklara favoriter. Här är det därför bara att gå emot. X2!

5. Levante - Valladolid X
La Liga härnäst och ett mittenmöte från Valencia. Båda dessa lag har stått för fullt godkända säsonger så här långt men nu pekar formkurvan åt helt fel håll. Levante har endast två poäng på de fem senaste ligamatcherna och Valladolid har bara en ligaseger sedan oktober. Räkna med ett hemmalag som trycker på och en nykomling som lägger sig lågt och satsar på kontringar. Det har passat de lilavita gästerna riktigt bra då de faktiskt tagit merparten av sina poäng på bortaplan. Med raden 3-5-2 på resande fot är Valladolid fjärde bäst i La Liga. Ingen omöjlig motståndare här och detta ska ses som relativt öppet. Med tanke på hur skevt strecken sitter blir X2 det givna spelet även här.

6. Rayo Vallecano - Real Sociedad 1
En nykomling hittas även i nästa fight i form av Rayo Vallecano. De rödvita var länge uträknade men har nu hittat storformen. Tre raka vinster och vips är det bara två poäng upp till säker mark inför helgens matcher. Hemma i Madrid är Rayo alltid att räkna med. 4-2 vinsten mot Celta Vigo var minst sagt imponerande. Där stod stjärnan Raúl de Tomás för tre strutar och han ser ut att ha prickat in formen. Real Sociedad gör det klart bättre under nya tränaren Imanol Alguacil och har två raka triumfer i La Liga. Baskerna slet dock hårt i onsdagens cupmatch mot Real Betis där det blev uttåg efter färre gjorda bortamål. Här är dessutom Mikel Merino avstängd. Fint värde att börja med ettan.

7. Villarreal - Athletic Bilbao 1
Villarreal och Athletic Bilbao snackades upp som två tänkbara lag att knipa Europaplatser inför säsongen. De båda klubbarna är dock tillsammans med Valencia de två stora besvikelserna i La Liga så här långt. Athletic har tagit sig upp från den värsta krisen genom fem raka utan förlust i ligaspelet. Det är dock alltjämt bara tre poäng ner till Rayo på nedflyttningsplats. Ännu ett hack ner, näst sist i tabellen, hittas ytterst förvånande Villarreal. Ingenting har stämt för den gula ubåten. Den senaste vinsten i ligaspelet kom för nästan två månader sedan. Här bör de ändå ha en bra chans att vända den negativa trenden. Med spelare som Bacca, Cazorla och Moreno hör laget hemma betydligt högre upp i tabellen. Chansspika ettan!

8. Nürnberg - Hertha Berlin 2
Bundesliga är tillbaka på Europatipset! Först ut är Mikael Ishaks Nürnberg som hade en tung avslutning på 2018. Fyra raka förluster och inte ett mål framåt gör att nykomlingen är jumbo. Hemma på Max-Morlock-Stadion ska de dock inte räknas bort. Hertha har en betydligt starkare trupp men rosar sällan marknaden på bortaplan. Samtidigt är det svårt att sia om exakt vart lagen står när de inte spelat någon tävlingsmatch på snart en månad. Utgå från tvåan men plocka med ettan omgående. Många mål skulle inte förvåna och då är gaffeln en smart lösning.

9. Schalke - Wolfsburg 1
Schalke slutade tvåa i Bundesliga i fjol. Någon sådan framskjuten placering kommer det inte bli för de blåvita denna säsong, det kan redan slås fast. Hemmalaget ligger nämligen på en svag 13:e plats halvvägs in, detta trots en väldigt namnstark trupp. Massvis med skador har varit en orsak men nu börjar det sakta men säkert se bättre ut på den fronten. Schalke kommer avancera i tabellen, var så säker. Gästande Wolfsburg ligger på en överraskande femteplats inför den 18:e omgången. De grönvita avslutade 2018 urstarkt med 16 poäng på sex matcher. Truppen är dock relativt anonym och de bör dala i tabellen ju längre säsongen lider. Trolig etta där krysset kan plockas med om lädret räcker till.

10. Caen - Marseille X
Över till Frankrike där storlaget Marseille fortsatt har enorma problem. Insatsen borta mot St Etienne i onsdags var det inget fel på men Rudi Garcias manskap fick likväl lämna utan poäng. Det var den nionde raka tävlingsmatchen utan seger. Överkomligt motstånd här i form av Caen. Hemmalaget huserar i botten och är inget märkvärdigt. De gör dock alltid jobbet, särskilt genom en solid defensiv, och är knappast ett lag man vill möta när självförtroendet är i botten. Marseille är inte att lita på och särskilt inte till 65-70 procent. Här krävs alla tecken.

11. Rennes - Montpellier X
På Roazhon Park ska betydelsefulla poäng fördelas i kampen om Europaplatserna. Både Rennes och Montpellier är två lag som mycket väl skulle kunna norpa en sådan. Hemmalaget visar bäst form men åkte på en snyting i veckan när det blev förlust borta mot jumbon Guingamp. Montpellier hade spelledigt men kommer från fyra raka utan seger. Målsnåla och jämna möten brukar det allt som oftast vara mellan dessa lag. Ser inte varför det skulle se annorlunda ut här. Krysset är en tänkbar spik.

12. St Etienne - Lyon 2
Derby du Rhone, en av Frankrikes hetaste matcher, ska även spelas denna söndag. Båda lagen finns med i kampen om andraplatsen bakom omöjliga PSG. Lyon är favoriter till att knipa den platsen då Les Gones har en oerhört stark trupp. Den senaste tiden har det låst sig med oavgjort såväl mot Reims som Toulouse. Dock har Bruno Génésios manskap varit det klart bättre laget i båda dessa matcher. St Etienne är otroligt starka hemma på Stade Geoffroy-Guichard och har faktiskt inte förlorat inför hemmapubliken den här säsongen. Lyon är dock utan tvekan det starkare laget i grunden och ska ses med betydligt större chanser till en seger än vad de streckas till. Tvåan är en spännande lågprocentsspik!

13. Trabzonspor - Istanbul Basaksehir 2
Turkiet får sista ordet med en seriefinal från kuststaden Trabzon. Hemmalaget har gjort det riktigt bra så här långt och placerar sig på en finfin andraplats efter halva säsongen spelad. Hugo Rodallega är ständigt ett hot framåt och hemma på Senol Günes Stadium är de svåra att tas med. Serieledande Istanbul Basaksehir är dock väldigt svårspelade. Endast fyra insläppta mål på nio bortamatcher imponerar stort. Nu har dessutom Emmanuel Adebayor fått en lekkamrat då Robinho värvats in under januari. Snacka om anfall! Trots bortaplan bör gästerna ses med bäst chans till tre poäng. Tvåan lockar till låg procent och lämnas ensam.

Kupongens kassaskåp


Fiorentina
Samp har generellt väldigt svårt utanför Genua och i Florens har de bara vunnit en gång sedan 2004. Fiorentina tycks vara på gång efter 2-0 vinsten mot Torino och bör plocka en trepoängare på Artemio Franchi.


Varningens finger!


Lazio
Napolis trupp är inte speciellt bred och nu saknas minst fyra nyckelspelare. Det kommer påverka utgången mot ett lag av Lazios kaliber. Huvudstadslaget har ett gyllene läge att plocka tre poäng på San Paolo, dessutom till sanslöst låg procent!


Lilla raden 144 rader
1. Fulham - Tottenham 1x2
2. Cagliari - Empoli 1x
3. Fiorentina - Sampd. 1
4. Napoli - Lazio x2
5. Levante - Valladolid x2
6. Vallecano - Sociedad 1
7. Villarreal - A.Bilbao 1
8. Nürnberg - H.Berlin 12
9. Schalke - Wolfsburg 1
10. Caen - Marseille 1x2
11. Rennes - Montpellier X
12. St Etienne - Lyon 2
13. Trabzons. - Basakseh. 2


Stora raden 864 rader
1. Fulham - Tottenham 1x2
2. Cagliari - Empoli 1x2
3. Fiorentina - Sampd. 1
4. Napoli - Lazio x2
5. Levante - Valladolid x2
6. Vallecano - Sociedad 1x
7. Villarreal - A.Bilbao 1
8. Nürnberg - H.Berlin 12
9. Schalke - Wolfsburg 1x
10. Caen - Marseille 1x2
11. Rennes - Montpellier X
12. St Etienne - Lyon 2
13. Trabzons. - Basakseh. 2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Fler inlägg: