Spelbloggar

Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Topptipset Tips Torsdag 27/1

26 Januari 2022 - 15:39

Torsdagens Topptips rivstartar med en seriefinal från Jupiler League. Kan Royal Union Saint-Gilloise fortsätta skrälla? Därefter väntar ett lämpligt skrälläge i Portugal innan det är VM-kval för hela slanten. Syd- såväl som Nordamerika ska in i kvalvärmen. Notera att kupongen går i mål natten mot fredagen. Nu kör vi!


Spelstopp: 20:441. Club Brugge - Royal Union Saint-Gilloise 1

Royal Union Saint-Gilloise - farmarlag till Brighton för den som inte visste - håller på att göra något riktigt stort i Jupiler League. Gästerna toppar tabellen i egenskap av nykomlingar och det är inget annat än sensationellt. Poängspelare som Undav och Vanzeir kommer båda att vara hett villebråd på sommarens transfermarknad. Denna torsdag ställs anfallarna och deras kompanjoner med det sagt inför ett eldprov. Regerande mästarna Club Brugge väntar på Jan Breydel Stadion, en arena som normalt är rena rama fortet. De Ketelaere, Vanaken och Dost är bara några av stjärnorna som kan avgöra detta till de blåsvartas fördel. Gubben (etta-tvåa) är ett givet val i en på förhand böljande tillställning.


2. Estoril - Arouca X

Över till Portugal där Estoril stått för en kanonsäsong med deras mått mätt. Nykomlingarna har bara fem poäng upp till en Europaplats inför torsdagens drabbning med en annan nykomling, men det ska också sägas att Estoril haft marginalerna med sig sedan säsongen drog igång. Arouca kämpar i sin tur i bottenstriden på grund av en läckande defensiv, men här ska gästerna ändå inte räknas bort på det sätt de görs av tipparna. Större poängchans finns än vad streckningen visar och här garderas det med fördel tvärs över. Jobba in högersidan.


3. Ecuador - Brasilien 1

Ligaspelet lämnas därhän och istället riktas fokus mot det sydamerikanska VM-kvalet. Brasilien är minst sagt herre på täppan efter sanslöst starka 11-2-0 på 13 matcher. Biljetten till Qatar är redan säkrad vilket också innebär att brassarnas motivation inte lär vara på topp under återstoden av kvalet. Neymar är som bekant skadad och här finns heller inte Paquetá med då han är avstängd. Till råga på allt är Ecuador en tuff nöt att knäcka i deras egna borg. På hög höjd i Quito tar ecuadorianerna sällan stryk och är det någonstans tabelltrean ska säkra sin VM-plats är det på eget gräs. 5-1-1 hemmavid är en imponerande rad och med rådande förutsättningar dumpas den övervärderade tvåan i sjön. 1X spelas till magiskt värde.


4. Paraguay - Uruguay X

Ångestkantad drabbning från Asunción där kolossalt viktiga poäng står på spel mellan Paraguay och Uruguay. Båda aktörerna är inför drabbning utanför VM-platserna, men med bara fyra respektive en poäng från kvalplatsen är hoppet inte kört. Paraguay körde fast under Berizzo och har istället satt förhoppningarna till att Barros Schelotto ska leda landet till Qatar. För Uruguay råder samma melodi då legendaren Tabárez ersatts av Diego Alonso. Minimal fördel råder för gästerna i egenskap av en spetsigare trupp, men den överstreckade tvåan kan inte lämnas ensam. Gardera rikligt och gärna hela vägen.


5. Chile - Argentina 1

Argentina är tillsammans med Brasilien de enda två nationerna som hittills gått obesegrade genom VM-kvalet. Faktum är att Lionel Scalonis mannar inte förlorat en landskamp i något sammanhang sedan 2019, ett minst sagt starkt facit. Med det sagt är VM-biljetten redan bokad och då är det läge att blunda för en övervärderad högersida. Chile har inte avgörandet i egna händer, men hemma i Calama ska värdnationen inte uteslutas från att sätta press på framför allt Peru som innehar playoff-platsen. Alexis Sánchez visar fin form och är på egen hand kapabel att sänka ett Messi-löst Argentina. Ettan är en fin chansspik till trevligt värde.


6. Jamaica - Mexiko 2

Det är snuskigt jämnt i toppen av CONCACAF:s VM-kvalgrupp. Mellan gruppettan Kanada och fyran Panama skiljer bara två poäng och däremellan parkerar Mexiko in. De grönklädda har ett habilt manskap som släpper in väldigt få mål, men det finns mer att önska i offensiven. Gästerna ska definitivt gälla som favoriter mot ett i grunden svagare Jamaica, men tvåan kan inte köpas till vilken procent som helst. Jamaica är inga duvungar, står värdarna för en gedigen insats ska de kunna nå en poäng. Så länge tvåan överstiger 65 procent bör åtminstone krysset finnas med.


7. Honduras - Kanada 2

Som tidigare nämnts toppar Kanada CONCACAF-gruppen efter ett ruggigt starkt kval så här långt. Hockeynationen blomstrar även vad gäller fotbollen där spelare som Hutchinson, Larin och David sticker ut lite extra. Har de två sistnämnda en av sina bättre dagar denna afton får Honduras enorma problem med att hänga med i svängarna. Värdarna har släppt in 15 mål på åtta matcher och kommer givetvis inte att finnas med i VM i Qatar. Kanada lär däremot vara sugna på ett stort mästerskap och även tvåan streckas hårt anser vi den vara en befogad spik.


8. Costa Rica - Panama 1

Kupongen avrundas med en match som betyder allt för Costa Rica. Celso Borges och company är fem poäng efter Panama - som innehar playoff-platsen - och behöver givetvis gå för tre poäng för att drömmen om VM ska leva vidare. På nationalarenan i San José är costaricanerna normalt starka och detta blir en marig uppgift för Panama. Gästerna har blandat och gett på resande tass, något 2-0-2 vittnar om, en trend som vi ser fortsätta denna afton. Skillnaden är att denna gång räcker det bara till max en poäng. 1X ska räcka hela vägen till grön bock.


Kupongens kassaskåp

Kanada

Kanada har något stort på gång och mot ett betydligt svagare Honduras ska gästerna ses med toppchans. Tvåan gillas starkt.


Varningens finger!

Ecuador

Brasilien är redan klara för VM men streckas ändå upp som om detta vore liv och död. Ecuador har mer att spela för vilket gör den understreckade vänstersidan magisk.144 rader
1. Cl.Brugge - Union SG 12
2. Estoril - Arouca 1x2
3. Ecuador - Brasilien 1x
4. Paraguay - Uruguay 1x2
5. Chile - Argentina 1
6. Jamaica - Mexiko x2
7. Honduras - Kanada 2
8. Costa Rica - Panama 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Åby & Solvalla 26/1

26 Januari 2022 - 10:26

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 26/1
DD1: 3 Staro Leonardo
DD2: 12 Charming Kronos
1 rader x 200 kr = 200 kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 3 Staro Leonardo. Detta är en av få hästar i loppet som kommer med form och dessutom har han fått ett gynnsamt utgångsläge. Staro Leonardo har segrat i fyra av sina sex senaste framträdanden och besitter egenskapen att både ha stryk och speed. Man hade siktat på en start i Sylvesterloppet på nyårsafton men dit räckte inte startpoängen. Istället var man i den senaste starten ute i ett lopp där man startade med tillägg och blev dessvärre tempotorsk den gången och kom aldrig in i matchen. Ikväll kan kusk och tränare Joakim Lövgren välja lite när det gäller taktiken och oavsett hur upplägget blir för Staro Leonardo så är man ett givet segerbud i loppet och jag spikar.
Motbud
10 Valokaja Hindö är härdad på V75 och lever på sin speed som alltid biter bra tillslut. I ett lopp som detta kan man få ett lopp på rulle som passar Valokaja Hindö perfekt. Stämmer det bara med positionerna och tempot under loppet ikväll kommer man fälla många den sista biten.
Nämner även 7 Zenit Brick som nu har lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Formkurvan är framflyttad nu och för den som garderar loppet är detta en tänkbar skräll att betala för.
Min Vinnare: 3 Staro Leonardo
Spets efter 500m: 3 Staro Leonardo
Skrällen: 7 Zenit Brick
Ranking: A 3 B 10,7,12,5,4,2 C 6,9,8,11,1
Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
Vi avslutar med att ta ställning från bricka tolv över 1640m!? Jag kommer spika 12 Charming Kronos. Detta är ytterligare en individ som kommer från formstallet Roger Walmanns. Detta är en individ som visat upp kvaliteter som kommer räcka i de större loppen framöver. Det har blivit tre segrar på de fyra senaste starterna. För två starter vann man enkelt med krafter sparade i mål och i den senaste starten vann man från ledningen via 12,5 sista 800m. Charming Kronos kommer med formen på topp och trots att utgångsläget inte är det bästa så har man Örjan Kihlström i vagnen. Han kommer man kunna sätta in attacken i slutkurvan och sen bara måttar han in segern tillslut. Spik.
Motbud
5 Baula visade upp bra kunnande i en V75 start näst senast, då höll man starkt hela vägen in i mål trots en tuffare resa. Motståndarna hette Eight Hour, Alhambra Mail och Devs Daffodil. Senast gjorde man comeback efter ett uppehåll och satt då fastlåst med gott om krafter kvar i mål. Ikväll är motståndet lämpligare och från bricka fem bakom bilen är man den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är man också hästen att slå för övriga. Intressant också att det är anmält amerikansk vagn för första gången. Givna motbudet till min spik på förhand.
Nämner även 6 Chiclet som galopperade tidigt som betrodd på V75 i den senaste starten. Gången före vann man på bra sätt från ledningen. Med bibehållen form och felfri avgång så kommer man kunna utmana om ledningen initialt och därmed om segern också.
Min Vinnare: 12 Charming Kronos
Spets efter 500m: 5 Baula
Skrällen: 6 Chiclet
Ranking: A 12 B 5,6,3,7,1,4 C 10,9,11,2,8
Lycka till
DrTrav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V86 Tips Åby & Solvalla 26/1

25 Januari 2022 - 23:17

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS! (Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 3 Staro Leonardo i den sjunde avdelningen och 12 Charming Kronos i den åttonde avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla Onsdag 26/1
V86-1 2,5,6,8,9
V86-2 2,6,9,11,13
V86-3 2,3,4,10
V86-4 1,8
V86-5 2,3,4,6,8,9,10
V86-6 3,8,9
V86-7 3 Staro Leonardo
V86-8 12 Charming Kronos

5200 rader x 0,25 = 1050 kr

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 26/1
DD1: 3 Staro Leonardo
DD2: 12 Charming Kronos

1 rader x 200 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
2 Eddie The Eagle hade två raka segrar på kontot inför den senaste starten, då startade man som storfavorit men fick ge sig tillslut efter ett tufft upplägg på en krävande bana. Ikväll är utgångsläget passande och Thomas Uhrberg får chansen i sulkyn för första gången vilket är spännande. Eddie The Eagle är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. I den positionen är man hästen att slå.

8 Joker of Steel kommer med en färsk seger i bagaget, han vann från tredje invändigt senast och överraskande då med att speeda ner samtliga via open stretch. Joker of Steel är mer stark än snabb och att distansen är ett halvvarv kortare än senast är ett minus. Men Johan Untersteiners travare tål att göra en hel del grovjobbet själv och med endast är nio startande konkurrenter ska han inte nonchaleras ikväll.

Skrällen är 6 Alert Vendil som i den senaste starten var ute i monté och blev avslagen precis på linjen. Man meddelade även efteråt att Alert Vendil tappade en sko under loppet och inte kunde brukas för fullt. Prestationen var ändå ett formbesked och nu när man återgår till sulky igen är det många hästar som tänder till lite extra. Alert Vendil är kvick på speed och skulle man få smyga med i ryggarna ikväll längs vägen kommer man passera många tillslut. Endast 3% i skrivande stund.

Nämner även 5 Tour Eiffel som i den senaste starten galopperade när man skulle sätta in attacken. Det fanns gott om krafter obrukade när galoppen kom. Nu är det första starten på över en månad men Tour Eiffel har vunnit med liknande upplägg tidigare. Han tål att göra en hel del själv under loppen och med skickliga Peter Ingves i vagnen ska man inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Eddie The Eagle
Spets efter 500m: 2 Eddie The Eagle
Skrällen: 6 Alert Vendil / 5 Tour Eiffel
Ranking: A 2 B 8,6,5,9,7 C 1,4,3

V86-2 2140m volt
6 Edumette har på sina två starter i livet aldrig varit sämre än tvåa. I tävlingsdebuten vann hon efter att gjort jobbet utvändigt ledaren sista 1300m. Senast fick hon återigen göra grovjobbet sista 700m ute i tredjespår drog då med sig vinnaren i draget. Men Edumette visade bra inställning och krigade hela vägen in i mål, klockan stannade på 1.14 sista 700m. Med springspår på tillägg kan det mycket väl bli så att Edumette sitter i ledningen efter en bit och då är man hästen att slå för övriga. Men samtidigt tål Edumette att göra en del jobb själv och är därför inte beroende av den positionen för att vinna.

2 Deep Sea Fishing är precis som Edumette under fin utveckling och blir bara bättre och bättre för varje start. I den senaste starten travade Deep Sea Fishing nytt rekord och klockades sista 700m till 1,14. Deep Sea Fishing kan öppna bra från start och kommer utmana Edumette om ledningen initialt. Men oavsett är Deep Sea Fishing garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt här.

Nämner även 11 Hard Landing som har stått för flera rappa avslutningar på slutet och trivs när han får smyga med och spara speeden tillslut. Ikväll får man Örjan Kihlström i vagnen för första gången vilket är ett plus och det är även inte omöjligt att första segern för Hard Landing bergas ikväll. Gynnas om det blir tempo på loppet.

Min Vinnare: 6 Edumette
Spets efter 500m: 6 Edumette / 2 Deep Sea Fishing
Skrällen: 11 Hard Landing
Ranking: A 6,2,11 B 9,13,10,7,8,14,5 C 1,4,3,12

V86-3 2140m auto
4 Faith Trot är en spännande individ som i somras anslöt till Sybille Tinter träning. Väl där gjorde hon det bra men segrarna uteblev. Efter ett uppehåll gör nu Faith Trot comeback och debut för Per Nordström. Kapacitetsmässigt står Faith Trot sig bra för klassen och om hon bara är väl förberedd för kvällens uppgift kommer hon utmana om segern direkt. Motståndet skrämmer inte nämnvärt och är Per Nordström offensiv från start kommer han kunna sitta i ledningen efter en bit med Faith Trot. Väl i den positionen blir hon sen svår att plocka ner för övriga. Förstahäst.

10 Ingela K. kommer med formen på topp och har vunnit två av de fyra senaste starterna. Utgångsläget kanske inte är det bästa med detta är en dam som trivs när hon får följa med i ryggar och skara speeden in i det sista. Med rätt lopp ikväll är Ingela K. med och utmanar om segern här.

3 Aperol Broline har felfri aldrig missat pallen men har samtidigt galopperat i två av sina sju starter i livet. I den senaste starten stod hon för en rapp avslutning och nu med den genomköraren i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del tills ikväll. Aperol Broline är en rejäl sort som kommer mer och mer för varje start och skulle hon trava hela vägen ikväll utmanar hon om segern.

Nämner även 2 Haha Ha som efter tre raka andraplatser på kontot kunde ta en efterlängtad seger senast. Formkurvan pekar uppåt och utgångsläget är passande. Haha Ha är kvick iväg från start och är garanterad en fin resa ikväll. Adderar vi därtill Open-Stretch att tillgå på åby är hon i högsta grad segeraktuell ikväll.

Min Vinnare: 4 Faith Trot
Spets efter 500m:
Skrällen: 2 Haha Ha
Ranking: A 4,10,3,2 B 1,8,9 C 5,7,11,6

V86-4 1640m auto
1 Tale Of Jacks kommer till kvällens start med formen på topp. Men man ska komma ihåg att siktet för denna sjuåring är inställt på V75-finalerna den 5 februari. Vilket gör att man som favorit på V86 ikväll känns sårbar. I den senaste starten visade man toppform i en ruskigt kvick avslutning, 08,5 sista 400m och han var nära att ta sig förbi en så skicklig häst som Gooner den sista biten. Men även innerspåret ikväll kan bli en fälla, senast man startade med innerspår slutade det med startgalopp. Kapacitetsmässigt är man såklart ett givet segerbud i loppet men ikväll är jag inne på att man kommer vara passiva från start och istället bruka Tale Of Jacks tillslut och då är man såklart en sårbar favorit på V86 spelet. Givet att gardera.

8 Maverick Dream har fem raka topp-2 placeringar. I den senaste starten var man inblandad i en tuff öppning och blev sen något het på cupen, Maverick slösade med krafterna men krigade hela vägen in i mål och föll med flaggan i topp som tvåa i mål. För två starter sedan vann man på bra sätt och formen är på topp. Utgångsläget ikväll blev tufft, men Maverick Dream lär laddas iväg från start trots allt. Han trivs som bäst att få kriga på i hårt jämnt tempo och med en favorit som troligtvis ska brukas tillslut så ska man inte nonchalera Maverick Dream ikväll. Min förstahäst.

3 Fonda Boko är jämn och stabil i sina prestationer. Han vinner däremot inte på beställning och behöver numera sitt lopp på rulle. Men skulle Fonda Boko få smyga med här ikväll och spara speeden tillslut kommer han kunna fälla samtliga tillslut i ett litet startfällt.

Min Vinnare: 8 Maverick Dream
Spets efter 500m: 8 Maverick Dream
Skrällen: 3 Fonda Boko
Ranking: A 8,1 B 3,4,7,6 C 2,5

V86-5 3140m volt
3 Digital Indy är ett tydligt drag i loppet här. För två starter sedan skrällde man när Digital Indy besegrade både Pacific Face och Maestro Crowe. Efter detta testade man i den senaste starten på V75 och där visade man fortsatt form i en vass avslutning. Ikväll är utgångsläget bra och oavsett om man kan köra sig till ledningen tidigt eller inte så är man garanterad ett bra lopp. Motståndet skrämmer inte heller på förhand och till endast 8% är spelvärdet högt.

4 Cambria lever på sin styrka och trivs således över den långa distansen. Formen är uppåtgående, för två starter sedan var han tvåa i mål i ett V75-lopp där ncredible Wine satte nosen först, men diskades i efterhand för trängning. Senast var man tvåa bakom Kimi di Quattro och ikväll kommer man utmana om segern på nytt och skulle inte bli förvånad om man äntligen får full utdelning på formen.

2 Amore Passo V.W. står perfekt inne på start i loppet. Detta är en rejäl åttaåring som står sig bra för sin klass och hade imponerande fem raka segrar på kontot innan han nu på slutet varit struken i två tilltänkta starter. Detta gör såklart formen svårbedömd med har tränaren Lars Brindeborg förberett sin travare väl inför ikväll kan han bli svår att rå på.

Nämner även 6 Keegan Trot som utvecklats och blivit mer stabil på slutet. Distansen är ett plus för Keegan Trot och skulle han leva upp till sin fulla potential här ikväll kommer man vara långt framme.

Min Vinnare: 3 Digital Indy
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Appaloosa
Ranking: A 3,4 B 2,6,10,9,8 C 11,5,1,7

V86-6 2140m volt
8 Strong Heartbeat är numera sex år, men detta är en individ som inledde sin tävlingskarriär på ett imponerande sätt med sex segrar på sina sju första starter. Men efter det har karriären inte fortsatt i samma spikraka riktning och det kan förklaras med att Strong Heartbeat galopperat en hel del i sin karriär. Men att kapacitet finns har han visat flera gånger och ser man bara till fart och kunnande så är Strong Heartbeat hästen i gänget ikväll. Ikväll är det dock comeback efter ett längre uppehåll och formen är svårbedömd, men tränaren Jörgen Westholm har haft bra träningsförutsättningar hela vinter och jag räknar med att Jörgen försatt Strong Heartbeat i väl författning inför ikväll. Förstahäst.

9 S.G.Kingstone är inte helt att lita på, men han kommer från formstallet Roger Walmann där allt verkar gå på räls för tillfället. Han har varit ute i tuffa sammanhang på slutet och skulle S.G.Kingstone se till att hålla sig i trav hela vägen ikväll finns styrka som kommer räcka långt. Skulle det dessutom häxa lite för Strong Heartbeat är S.G.Kingstone given i segerstriden.

Nämner även 3 Wagger Zacker som är ett säkrare kort när det gäller att hålla sig till trav. I den senaste starten blev man tilldelad segern i efterhand då hästen som satte nosen först över linjen blev nedflyttad en placering. Formkurvan är i stigande och från ett bra utgångsläge är man hästen att slå för de två ovan nämnda initialt.

Min Vinnare: 8 Strong Heartbeat
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 S.G.Kingstone
Ranking: A 8,9,3 B 10,6,11,4,7,1 C 12,2,5

V86-7 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 3 Staro Leonardo. Detta är en av få hästar i loppet som kommer med form och dessutom har han fått ett gynnsamt utgångsläge. Staro Leonardo har segrat i fyra av sina sex senaste framträdanden och besitter egenskapen att både ha stryk och speed. Man hade siktat på en start i Sylvesterloppet på nyårsafton men dit räckte inte startpoängen. Istället var man i den senaste starten ute i ett lopp där man startade med tillägg och blev dessvärre tempotorsk den gången och kom aldrig in i matchen. Ikväll kan kusk och tränare Joakim Lövgren välja lite när det gäller taktiken och oavsett hur upplägget blir för Staro Leonardo så är man ett givet segerbud i loppet och jag spikar.

Motbud
10 Valokaja Hindö är härdad på V75 och lever på sin speed som alltid biter bra tillslut. I ett lopp som detta kan man få ett lopp på rulle som passar Valokaja Hindö perfekt. Stämmer det bara med positionerna och tempot under loppet ikväll kommer man fälla många den sista biten.

Nämner även 7 Zenit Brick som nu har lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Formkurvan är framflyttad nu och för den som garderar loppet är detta en tänkbar skräll att betala för.

Min Vinnare: 3 Staro Leonardo
Spets efter 500m: 3 Staro Leonardo
Skrällen: 7 Zenit Brick
Ranking: A 3 B 10,7,12,5,4,2 C 6,9,8,11,1

V86-8 1640m auto
Vi avslutar med att ta ställning från bricka tolv över 1640m!? Jag kommer spika 12 Charming Kronos. Detta är ytterligare en individ som kommer från formstallet Roger Walmanns. Detta är en individ som visat upp kvaliteter som kommer räcka i de större loppen framöver. Det har blivit tre segrar på de fyra senaste starterna. För två starter vann man enkelt med krafter sparade i mål och i den senaste starten vann man från ledningen via 12,5 sista 800m. Charming Kronos kommer med formen på topp och trots att utgångsläget inte är det bästa så har man Örjan Kihlström i vagnen. Han kommer man kunna sätta in attacken i slutkurvan och sen bara måttar han in segern tillslut. Spik.

Motbud
5 Baula visade upp bra kunnande i en V75 start näst senast, då höll man starkt hela vägen in i mål trots en tuffare resa. Motståndarna hette Eight Hour, Alhambra Mail och Devs Daffodil. Senast gjorde man comeback efter ett uppehåll och satt då fastlåst med gott om krafter kvar i mål. Ikväll är motståndet lämpligare och från bricka fem bakom bilen är man den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är man också hästen att slå för övriga. Intressant också att det är anmält amerikansk vagn för första gången. Givna motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 6 Chiclet som galopperade tidigt som betrodd på V75 i den senaste starten. Gången före vann man på bra sätt från ledningen. Med bibehållen form och felfri avgång så kommer man kunna utmana om ledningen initialt och därmed om segern också.

Min Vinnare: 12 Charming Kronos
Spets efter 500m: 5 Baula
Skrällen: 6 Chiclet
Ranking: A 12 B 5,6,3,7,1,4 C 10,9,11,2,8

Lycka till
DrTrav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Onsdag 26/1

25 Januari 2022 - 15:11

Fyra bataljer från Hockeyallsvenskan inleder kupongen denna onsdag, därefter hamnar både södra och norra Allettan i blickfånget. Ett överlägset HV71 spikas i Smålandsderbyt och när det kommer till skrällarna hittas dessa främst i Scaniarinken och NKT Arena. Mot full pott!


Spelstopp: 18:591. BIK Karlskoga - Björklöven 2

Toppmöte från Värmland där BIK Karlskoga och Björklöven brakar samman. Gästerna från Umeå körde över Kristianstad i måndags (7-2), främst tack vare bra leverans från andrakedjan med Liss, Olofsson och Bengtsson. Hans Wallsons mannar går nu för nästa skalp i Nobelhallen där ligafyran väntar. ”BIK:arna” föll tungt mot Södertälje i sin senaste hemmamatch (0-2). De blåklädda måste höja sig flera snäpp för att inte åka på en näsbränna mot ett stjärnspäckat ”Löven”. Till rådande streckprocent är tvåan en bra spik!


2. HV71 - Västervik 1

Vidare mot Jönköping där serieledande HV71 spås köra över ett Västervik som inte övertygat på sistone, särskilt inte på resande skridsko där de rödvita har tre raka förluster i ryggsäcken. Det råder inga tvivel om vilket lag som är lillebror i detta Smålandsderby. Kommer stjärnor som Vesel, Matson och Davidson-bröderna upp i normal nivå är en flermålsseger för de hemmahörande ”Tjurarna” högst trolig. Skrällarna letas på annat håll – ettan står stadig i Husqvarna Garden!


3. Södertälje - MODO 1

Södertälje har tre raka förluster i bagaget, men trots den svaga formen ska vi komma ihåg att de blågula sedan årsskiftet bland annat har besegrat BIK Karlskoga i Värmland samt pressade MODO till förlängning i Örnsköldsvik. De sistnämnda står ånyo för motståndet då detta är ett back to back-möte. Med tanke på att det var jämnt skägg senast är värdarna knappast chanslösa i Scaniarinken. De gästande ångermanlänningarna har varit ojämna på slutet då Modigs och company bland annat åkte på däng av jumbon Troja/Ljungby. Med tanke på allt detta påbörjas målandet från vänster. Gardera så långt stålarna räcker.


4. AIK - Vita Hästen 1

Kupongens sista hockeyallsvenska batalj utkämpas mellan AIK och Vita Hästen. Spåkulan skvallrar om en jämn tillställning då fyra av de fem senaste fajterna mellan sällskapen gått till förlängning. Bägge lagen kommer dessutom från varsin seger och bör således ha självförtroendet på topp. Värdarna är med det sagt tydliga oddsfavoriter på Hovet och ska så vara. Stjärnan Fredrik Weigl har producerat framåt i de två senaste matcherna och mycket kommer att handla om ifall 29-åringen kan upprätthålla den goda formen, i så fall kan gästerna från Norrköping få det tufft. Även fast ”Hästarna” har vad som krävs för störa Gnaget i huvudstaden lockar ettan till runt 50-55 procent.


5. Dalen - Nybro 1

Allettan Södra är nästa anhalt då ytterligare ett Smålandsderby hittar in på kupongen, denna gång mellan HC Dalen och serieledande Nybro. ”Vikingarna”, som gästerna kallas, har vacklat mot slutet då både Tyresö Hanviken och Karlskrona blivit för tuffa. Förstaplatsen är därmed hotad. Ett av lagen som utmanar om positionen som herre på täppan är just Dalen. Med SHL-meriterade gubbar som Martin Thörnberg och Adam Hirsch i spelartruppen finns det gott om kapacitet hos de svartklädda. Ettan agerar utgångstecken, men i ett svårtippat möte som detta blir rekommendationen ändå att rulla ut heltäckningsmattan om resurser finns.


6. Karlskrona - Mariestad 1

Karlskrona har gått bra mot slutet då Blekinge-gänget radat upp tre raka vinster, bland annat mot ettan Nybro. Trots detta går hemmalaget inte säkert i NKT Arena då ett annat av ligans hetaste sällskap, Mariestad, gästar. ”BoIS:arna” har verkligen imponerat den senaste tiden och kan till stor del tacka Oliver Kandergård för framgången då den 23-årige skarpskytten producerar poäng i match efter match. KHK kommer troligen att diktera villkoren i hemmaborgen, men den lågt betrodda tvåan är ett bra komplement i jakten på hög utdelning.


7. Tyresö Hanviken - Vimmerby 2

Bottenmöte från Allettan Södra där två av seriens formsvagaste sällskap ska göra upp om viktiga pinnar. Tyresö Hanviken är dock ett hemmalag av rang ska sägas då bland annat HC Dalen har tvingats kasta in handduken i Tyresö Ishall denna säsong. Vimmerby har inte alls övertygat i Allettan, men får ”Tigrarna” bara igång klasslirare som Hugo Ollila och trotjänaren Jakob Karlsson, en duo som inte levt upp till förväntningarna i de senaste fajterna, kan de svartgula absolut mäta sig med ”TH”. Även om samtliga tecken är att föredra så agerar tvåan utgång!


8. Strömsbro - Forshaga 1

Forshaga vann det vändande mötet mot Strömsbro med klara 3-0. Men utanför de värmländska skogarna är FIF inget lag att hålla i handen. Fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna vittnar om detta. Lägg därtill att SIF trivs hemma i Gästrikland där de orangeklädda bland annat lagt ettan Hudiksvall på rygg, samt tagit både Östersund och Surahammar till sudden. Snipern Viktor Ehn är en spelare som kan vinna matcher på egen hand. En troligtvis jämn fajt där garderingspennan åker fram i ett tidigt skede, men 1X räcker med det sagt vid mindre systembyggen.


Kupongens kassaskåp

HV71

Trots att ett stjärnspäckat HV71 ser ut att bli högt streckat på kupongen ska Västervik inte ha något att hämta i Husqvarna Garden. Skrällarna letas istället på annat håll – ettan lämnas allena!


Varningens finger!

Södertälje

SSK pressade MODO till sudden i Örnsköldsvik i söndags och ska därmed ses med god skrällchans hemma i Scaniarinken. Jobba in ettan till fint värde!162 rader
1. Karlskoga - Björklöven 2
2. HV71 - Västervik 1
3. Södertälje - MODO 1x2
4. AIK - Vita Hästen 1
5. Dalen - Nybro 1x2
6. Karlskrona - Mariestad 12
7. Tyresö Han. - Vimmerby 1x2
8. Strömsbro - Forshaga 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Topptipset Tips Onsdag 26/1

25 Januari 2022 - 15:08

Onsdagens Topptips inleds med en match från The Championship och därefter bär det av till Skottland. Inte mindre än fyra fighter från The Premiership ska analyseras. Därefter blir det Ligacup-semifinal från Portugal innan två kamper från Jupiler League tar kupongen i mål. Målet är som vanligt åtta gröna bockar!


Spelstopp: 20:441. West Bromwich - Preston 1

Äventyret har sin början i The Championship där West Bromwich går igenom en knackig period. Helgens 3-0-seger mot Peterborough satt långt inne och var faktiskt The Baggies första under detta kalenderår. Mycket talar dock för att ytterligare en trepoängare är att vänta denna afton. Johnstone och Mowatt är tillbaka från avstängning och dessutom har Dike fått välbehövlig speltid i kroppen. Hittar anfallaren upp i närheten av sin högstanivå får Preston enorma problem. The Lilywhites har stått för fina skalper under säsongens gång, men de flesta av dessa kommer hemma på Deepdale. Utanför hemtrakterna är besökarna inte mycket att hurra över. Ettan klarar sig på egna ben.


2. Hearts - Celtic X

Över till kiltbärarna i Skottland där The Premiership tar vid. Celtic skuggar Rangers i toppstriden - fyra poäng bakom - men får troligtvis svårt att lugga värsta rivalen på ytterligare en ligatitel. The Boys in Green agerar emellanåt stabbigt utanför Celtic Park och denna onsdag anar vi ugglor i mossen för Starfelt och company. Hearts är för tillfället ohotade på sin tredjeplats och hemma på Tynecastle Park är värdarna alltid att räkna med. Formen är dessutom god med fyra raka tävlingssegrar och bara ett insläppt mål under samma period. Celtic är en favorit i fara och alla tecken föredras.


3. St. Johnstone - Dundee FC 1

Jumbofinal från The Premiership mellan två aktörer som är cementerade längst ner i tabellen. Dundee FC har finrummets sämsta defensiv och darrar på manschetten så fort det vankas resor. Bara fyra inspelade poäng på resande tass är sämst i klassen och vi tror inte att gästerna bryter den dystra trenden här. St. Johnstone må befinna sig på jumboplats, men här ska värdarna ändå kunna bjuda upp till rejäl tango. Vid seger går St. Johnstone om Dundee FC i tabellen och när ettan ser ut att streckas sunt är vi benägna att plocka fram hammaren. Trevlig etta.


4. Dundee United - Ross County 1

Från ett Dundee-lag till ett annat då vi ska rikta fokus mot Dundee Uniteds drabbning med Ross County. De sistnämnda är bortsett topptrion det lag som gör flest mål i The Premiership, men det spelar ingen större roll då defensiven är direkt ihålig. Den totala målskillnaden 30-36 skvallrar högt om gästernas ojämnhet. Dundee United har inte samma offensiva spets men värdarna är samtidigt ett herrskap som inte ger bort något i onödan. På egen mark tas lejonparten av poängen och i en förmodat svängig tillställning gillas gubben (etta-tvåa) klart mest.


5. Motherwell - Hibernian 2

Den sista skotska fighten hittas på Fir Park där Motherwell ska mäta svärd med Hibernian. Gästerna har en ytterst slagkraftig offensiv till sitt förfogande där lirare som Boyle och Nisbet florerar. Duon hade ingen större lycka senast mot Celtic (0-2) men här ska anfallarna kunna fira betydligt större triumfer. En brasklapp ska samtidigt kastas in för Motherwells trivsel på eget gräs. 7-1-3 på elva hemmamatcher är starka papper och ska Hibernian åka härifrån med tre poäng behöver de åstadkomma något extra. Återigen faller valet på gubben.


6. Sporting - Santa Clara 1

Det är dags för semifinal i Ligacupen där Santa Clara fått en ruskigt tuff lott på förhand. Gästerna trivs som absolut bäst hemma på Azorerna och får finna sig i att slå ur rejält underläge i Leiria. Här väntar nämligen Sporting och under Amorims ledning är de grönvita rena rama odjuret. Segrar staplas på hög och när dessa aktörer drabbade samman i ligaspelet i januari vann Sporting med 3-2. Santa Clara stod då upp bra, men de ska vara väldigt nöjda om de lyckas lösa ett oavgjort resultat på neutral bana denna gång. 1X är värdesäkrat.


7. Anderlecht - Cercle Brugge X

Anderlecht tar sakta men säkert steg i rätt riktning under Vincent Kompanys ledning. Uppe i fornstora dagar är värdarna inte, men bara tre nederlag på 23 matcher är samtidigt väldigt starka papper. Verschaeren, Zirkzee och Kristoffer Olsson är lirare att hålla koll på hos Anderlecht, men här går de knappast så säkra som tipparna tycks tro. Cercle Brugge blandar högt med lågt, men när de hittar upp i ansenlig nivå går ingen opponent säker. Club Brugge besegrades med 2-0 strax innan nyår, en seger som vittnar om gästernas höga höjd. Plocka med alla tecken och jobba in den östliga rensarsidan.


8. Sérésien - Beerschot 1

Förmodat målrikt möte från Jupiler Leagues nedersta regioner. Sérésien har fyra poäng upp till säker mark och lyckas värdarna inte hitta formen kan de mycket väl trilla ur finrummet. Sju raka förluster är inget annat än katastrofala siffror, men denna onsdag ska Sérésien trots allt inte räknas bort från tre poäng. Beerschot läcker som ett såll, något som inte minst bevisats i de senaste matcherna. Tolv insläppta mål på 270 minuter fotboll är minst sagt illavarslande. Gästerna har i sin tur elva poäng upp till säker mark. Kontraktet blir således svårt att ordna, men här ska inte sida uteslutas. Gubben ramar in detta väl.


Kupongens kassaskåp

West Bromwich

West Bromwichs truppläge ljusnar denna onsdag och då ska The Baggies ses med god vinstchans hemma mot Preston. Gästerna kammar noll på The Hawthorns.


Varningens finger!

Hearts

Celtic har blandat och gett på resande tass och Hearts är inte lätta att brottas med på Tynecastle Park. Alla tecken behövs i detta toppmöte.144 rader
1. West Brom - Preston 1
2. Hearts - Celtic 1x2
3. St. Johnst. - Dundee FC 1
4. Dundee U - Ross County 12
5. Motherwell - Hibernian 12
6. Sporting - Santa Clara 1x
7. Anderlecht - Cer.Brugge 1x2
8. Sérésien - Beerschot 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Fler inlägg: