Spelbloggar

DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Åby 5/8

5 Augusti 2021 - 10:00

Dagens Dubbel Åby Torsdag 5/8

DD-1 4.5.6.7.9.10
DD-2 4 Jane Hall

6 rader x 40 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
6 Grandfather Bill har visat vid flera tillfällen att han fungerar som bäst när han får trava på innerspåret och Johan Untersteiner lär göra ett allvarligt försök för att hitta till ledningen. Om han lyckas med det så brukar Grandfather Bill gå riktigt bra i spets och då är chanserna goda. Han har dock Tony Afrika med Adrian Kolgjini invändigt och Bo Westergaard med 7 Prapai R utvändigt och att det blir någon ledning är inte givet i min bok, och då är han sårbar.

10 Reddington är inte att lita på men är riktigt bra de dagar han fungerar fullt ut. Han tål att gå en rejäl slutrunda och om det skulle bli hård körning där framme kan han visa sig starkast över upploppet.

5 Bear Hope står på tur för en seger och känslan är att formen är nära max nu. Efter att ha suttit fast med gott om krafter över mål i två raka starter fick han tillslut fritt över upploppet senast med 200 kvar och avslutningen var klart bra som fyra i ett tufft V75-lopp. Det är enklare emot nu och från ett bra utgångsläge kan det vara dags för en seger.

7 Prapai R har kanske inte varit som bäst i Danmark på slutet men det här är en häst som jag verkligen gillar och när han har haft form så har han svarat för några ruggiga insatser på dansk mark. Han kan öppna fort från start och det är inte helt otänkbart att han kan hitta till ledningen här ifrån och då blir han inte lätt att tas med om han har vaknat på rätt sida. Skräll.

4 Tony Afrika har inte fått det att stämma på slutet men han kan öppna fort från start och vid ett felfritt lopp borde han kunna få en bra position och han är inte borta.

9 Arvid S.H sköt till riktigt fort när luckan kom senast. Han har varit struken därefter men om han är i ordning kan han vinna med överpace.

Min Vinnare: 6 Grandfather Bill
Spets efter 500m: 4 Tony Afrika / 6 Grandfather Bill / 7 Prapai R
Skrällen: 7 Prapai R
Rankingen A: 6.10.5 B:7.4.9 C:12.11.3.1.2.8

Dagens Dubbel 2 - 1640m Auto
Chansen till seger för 2 Hazyshadeofwinter ökade ytterligare när Flemming Jenssen strök startsnabba 5 Taste of Diamond och det mesta talar för att André Eklund kan köra sig till tät omgående. Hon var ute i ett försök till stochampionatet senast utan att räcka till men nu återgår hon till ett mer överkomligt motstånd igen och från ledningen är det förmodligen en bra chans att rinna undan till en seger.

4 Jane Of Hall kommer på besök från Danmark och det här är loppets bästa häst. Det är lite utav vinna eller försvinna med henne och hon har bara missat segern vid ett tillfälle när hon har varit felfri, och hon vann hela tio lopp under fjolåret. Hon har galopperat vid fyra av de sex senaste starterna men om hon får travet att flyta är hon bra nog att vinna den tunga vägen och jag tycker hon känns klart mer intressant rent spelmässigt och jag spikar inom DD-spelet.

3 Chumani har inte startat på tio månader och är svårbedömd inför den här starten. Jag hade först tänkt att lämna henne utanför systemet men när Taste Of Diamonds ströks fick hon tillslut plats på kupongen. Hon imponerade stort vid två raka segrar under hösten och skulle det bli ett hårt tempo där framme med Hazyshadesofwinter i ledningen och Jane Hall utvändigt så skulle hon kunna få ett passande lopp bakom dessa.

För den som letar skräll nämner jag 6 Elle Titation som är bättre än raden och är fartfylld, men det krävs maxklaff för att kunna utmana.

Min Vinnare: 4 Jane Of Hall
Spets efter 500m: 2 Hazyshadesofwinter
Skrällen: 6 Elle Titation
Rankingen A: 4.2 B:3.6.12.8.9 C: 10.1.7.11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V64 Tips Åby 5/8

5 Augusti 2021 - 09:56

Torsdagens V64 utspelar sig på Åbytravet och jag tycker det är öppna lopp på förhand och omgången ser intressant ut. Jag spelar med två spikar i omgången, 1 Dream Sensation i V64-1 samt 7 Zack Wind i V64-4 och jag tror att båda leder från start till mål.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Åby Torsdag 5/8
V64-1 1 Dream Sensation
V64-2 1.5.7.12.13
V64-3 1.3.5.7.8.9.10.11
V64-4 7 Zack Wind
V64-5 4.5.6.7.9.10
V64-6 2.3.4

720 rader x 1 kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby Torsdag 5/8
DD-1 4.5.6.7.9.10
DD-2 4 Jane Hall

6 rader x 40 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Volt
Omgången inleds med ett lopp för orutinerade treåringar och jag väljer att inleda omgången med en spik.
1 Dream Sensation var ute så sent som i söndags inom GS75 och gjorde en riktigt bra insats som tvåa efter en rejäl avslutning och han gick hela vägen in i mål. Han kunde dock inte hota ledande Michelot som var i mycket fint skick för dagen och vann kontrollerat.
Motståndet känns lättare nu och med ett perfekt startspår tror jag att Robert Berghs lyckas hålla upp ledningen och har en toppchans att leda från start till mål. Han ser ut att få bära ett väldigt stort favoritskap och det tar emot att spika en orutinerad treåring som dessutom återgår till att tävla med skor nu, men den tuffaste utmanaren kommer från en sämre insats och min känsla är att Bergh får styra och ställa i ledningen och rinner undan.

Motbud
6 Lincoln Abe Boko vann på ett rejält sätt vid segern 7/6 men var väldigt blek i starten efter och han har fått pusta ut och ladda om i en dryg månad nu.
Han har fått ett passande läge med ett springspår och Björn Goop kommer förmodligen att ladda iväg vad som går från början, men jag tror inte att han lyckas ta sig förbi Dream Sensation och får söka sig ner i ryggen på honom istället. Det finns open stretch att använda sig av på Åby och om han agerar förbättrat nu, finns kunnandet för att utmana. Han har tidigare tävlat med barfota bak men nu är det anmält med skor.

3 Godfather är efter Bold Eagle och han har visat fina fartresurser men är samtidigt osäker och det blir svårt att ladda iväg från början. Han galopperade från spår tre i volten senast. Intrycket efter galoppen var dock väldigt bra och han gick 1.13.6 i 1900 meter, vilket är mycket snabbt för sammanhanget. Vid ett felfritt lopp är det en utmanare och skulle det bli lite tempo på loppet så har han visat att han kan avsluta riktigt fort.

Dessa tre ovan sig en aning men om man letar en skräll så nämner jag Bo Westergaards 5 Gala Bella som har varit på pallen vid fyra av karriärens fem starter. Hon är såklart lite svår att sätta in i loppet nu och det är alltid tufft för ston att möta hingstar och valacker.

Min Vinnare: 1 Dream Sensation
Spets efter 500m: 1 Dream Sensation
Skrällen: 3 Godfather
Rankingen A:1 B:6.3 C:5.7.10.9.2.8.4

V64-2 2140m Auto
Den andra avdelningen är en öppen historia och även om jag tycker att två hästar höjer sig en aning på kapacitet så har dom samtidigt svåra utgångslägen och det skulle kunna hända något här.

13 Horizon Du Gers känns formstark för dagen och var rejäl vid andraplatsen näst senast efter ett tufft lopp utvändigt om ledaren. Senast var han ute i bra V75-lopp men var inte som bäst i stilen då. Han såg dock ut att ha mycket kvar när han kom farandes ute i spåren innan han gick över i en galopp och formen tror jag inte det är något fel på. Han tål att göra jobb under vägen och kommer förmodligen att gå en stark slutrunda även den här gången, och det är lättare emot nu.

12 Joker Of Steel är segervan och har vunnit 9 av karriärens 17 starter. Han såg otroligt smidig och fin ut vid segern 8/6 men det var inte samma tryck i starten efter och han har fått återhämta sig i några veckor nu. Det är bra träningsrapporter och normalt borde han räcka långt här, trots utgångsläget.

Spetsstriden är oviss och såväl 2 T.J, 4 Victory Highness samt 7 Olympic Tile kan öppna fort från start och det skulle kunna bli bra fart på loppet.
Jag är dock inne på att 5 Woudstra öppnar fortast från start och spetsar initialt. Jag vet dock att man inte tycker att hästen tar i som bäst utan ryggar och tidigare har man släppt ledningen. Det här är en häst som jag verkligen gillar och jag tycker att han förtjänar fler segrar på kontot. Han har varit ute på alldeles för djupt vatten i de senaste starterna och möter mer överkomligt motstånd nu. Skulle André Eklund hitta till ledningen för att sedan släppa över till någon annan, tror jag att han blir livsfarlig via open stretch och han är riktigt vass på speed korta sträckor.

7 Olympic Tile är efter Muscle Hill och har visat kunnande i Norge. Han har ännu inte vunnit i sin nya regi på fem försök men tidsmässigt står han sig väl och om Goop är offensiv från start, skulle han kunna få överta ledningen och från den positionen ska han räknas.

1 Pomeroy riskerar att bli över från start men det är en häst som är bättre än raden och han vann på 1.13.6 på Kalmartravet i maj. Han har varit ute bra lopp på slutet. Skulle det lösa sig från innerspåret blir han att han räkna med här.

Min Vinnare: 13 Horizon Du Gers
Spets efter 500m: 5 Woudstra/7 Olympic Tile
Skrällen: 5 Woudstra
Rankingen: A:13.12.5 B:7.1.4.11.2 C: 6.8.10.3.9

V64-3 2640m Auto
5 Flirting Diamond ska vara favorit i loppet och kommer han till ledningen utan att det kostar för mycket så är såklart mycket vunnet. Han var inte som bäst senast och det visade sig att han hade en halsinfektion och frågan är i vilket skick han är i för dagen? Han var otroligt fin under våren och om han är i den författningen är det en bra chans att vinna loppet. Han är ingen raket från start men kan öppna medel och över lång distans på åby tror jag att han får överta ledningen efter en bit och då är det hästen att besegra.

8 Bransbys Jukebox är en stark och rejäl häst och gav ett formbesked vid segern senast. Distansen är inga problem och han tål att göra jobbet utvändigt om hästar, vilket han förmodligen kommer få göra nu. Om Flirting Diamond inte är där formmässigt, kan han vinna den tunga vägen.

10 Yuvaraj gör debut över lång distans och känslan är att det borde passa alldeles utmärkt. Det är en häst som har varit ute i V75-finaler under året och samlat på sig hårdhet mot betydligt tuffare hästar än vad han ställs mot nu. Nu väljer man att testa barfota runt om för andra gången i karriären. Det fungerade inte fullt ut förra gången men normalt sätt är det såklart en intressant ändring.

7 Bugsy har blivit nedstruken ett spår nu och det känns klart intressant. Han är ojämnt startsnabb men har öppnat riktigt fort vid flera tillfällen i Danmark och jag tror att Ken Ecce laddar vad som går för att hitta till tät initialt. Jag blir inte förvånad om man testar att köra i ledningen om man kommer dit men det mest troliga är att man överlåter ledningen till Flirting Diamond och med en passande resa på innerspåret kan han bli farlig på speed till slut.

9 Mellby Ironman är toppstammad och besitter ett högt kunnande men har inte fått det att fungera fullt ut. Han har haft problem att hålla sig i trav på slutet och var inte som bäst efter paus senast. Räknas på grundkapacitet trots allt.

11 Iwan Boko är en häst som kommer mer och mer och han vann på ett otroligt rejält sätt senast när han plockade ner Joe Frazier Boko från dödens. Han satt fast med allt sparat senast bakom hästar senast och formen är det inget fel på. Kommer han igenom vettigt från sitt bakspår är han inte borta här.

1 Key To Happen har varit rejäl i Norge på slutet även om det inte har blivit någon seger på ett bra tag. Han kan få en passande resa och

Björn Goop har även 3 Shapes till start som jag tycker agerade förbättrat efter paus senast. Med ett lopp i kroppen och lättning i balansen är han inte helt avsågad nu om det klaffar.

1 Key To Happen har varit rejäl i Norge på slutet även om det inte har blivit någon seger på ett bra tag. Han kan få en passande resa och får sista platsen på kupongen.

Min Vinnare: 5 Flirting Diamond
Spets efter 500m: 5 Flirting Diamond / 7 Bugsy
Skrällen: 7 Bugsy
Rankingen A: 5.8.10 B:7.9.11..3.1 C: 12.4.2

V64-4 1640m Auto
7 Zack Wind blir min andra spik i omgången. Han inledde med två raka segrar i fin stil på svensk mark och senaste ställdes han inför ett riktigt tufft prov och orkade inte riktigt hela vägen från ledningen och fick se sig besegrad av bland annat Oxidizer. Nu är motståndet klart lättare igen och jag är inne på att han tar sig förbi startsnabba 6 Spinal Tap A.T från start och sittet i ledningen omgående.
Från ledningen får övriga vara mycket bra om de ska kunna besegra honom och även om han inte skulle kunna ta sig förbi Spinal Tap A.T från start så skulle han kunna söka sig ner i ryggen på honom och vinna via open stretch. Bra chans oavsett.

Motbud
6 Spinal Tap A.T kan öppna fort från start och kommer att få en passande resa. Senaste starten är bara att glömma när han mötte alldeles för tuffa hästar och blev dragen bak i fältet och man körde aldrig något på hästen till slut. Han vann från ledningen näst senast i ett enklare gäng och Peter Zadel lär göra ett försök att leda från start till mål.

5 Ola Islet börjar närma sig formen med några lopp i kroppen nu och gick en bra tid över distansen näst senast. Han vinner inte så ofta men med en passande resa kan han utmana.

8 Deborah S.H är en intressant treårig talang som än så länge aldrig har varit utanför pallen. Spår åtta bakom bilen är ett svårt utgångsläge och hon har bara tävlat med voltstart tidigare och det är såklart ett frågetecken för hur hon hanterar det. Hon möter dessutom äldre hästar och hingstar och valacker och normalt sätt bör det vara en övermäktig uppgift. Det blir barfota runt om för första gången i karriären och skulle det klaffa med positioner är hon åtminstone med en bit fram.

10 Blerta Cool har visat bra fart och skulle gynnas om det blir ett högt tempo på loppet men normalt sätt tror jag det blir för långt fram.


Min Vinnare: 7 Zack Wind
Spets efter 500m: 7 Zack Wind / 6 Spinal Tap A:T
Skrällen: 8 Deborah S.H
Rankingen: A:7 B: 6.5.8.10.1.3.2 C: 9.11.4

V64-5 2140m Auto
6 Grandfather Bill har visat vid flera tillfällen att han fungerar som bäst när han får trava på innerspåret och Johan Untersteiner lär göra ett allvarligt försök för att hitta till ledningen. Om han lyckas med det så brukar Grandfather Bill gå riktigt bra i spets och då är chanserna goda. Han har dock Tony Afrika med Adrian Kolgjini invändigt och Bo Westergaard med 7 Prapai R utvändigt och att det blir någon ledning är inte givet i min bok, och då är han sårbar.

10 Reddington är inte att lita på men är riktigt bra de dagar han fungerar fullt ut. Han tål att gå en rejäl slutrunda och om det skulle bli hård körning där framme kan han visa sig starkast över upploppet.

5 Bear Hope står på tur för en seger och känslan är att formen är nära max nu. Efter att ha suttit fast med gott om krafter över mål i två raka starter fick han tillslut fritt över upploppet senast med 200 kvar och avslutningen var klart bra som fyra i ett tufft V75-lopp. Det är enklare emot nu och från ett bra utgångsläge kan det vara dags för en seger.

7 Prapai R har kanske inte varit som bäst i Danmark på slutet men det här är en häst som jag verkligen gillar och när han har haft form så har han svarat för några ruggiga insatser på dansk mark. Han kan öppna fort från start och det är inte helt otänkbart att han kan hitta till ledningen här ifrån och då blir han inte lätt att tas med om han har vaknat på rätt sida. Skräll.

4 Tony Afrika har inte fått det att stämma på slutet men han kan öppna fort från start och vid ett felfritt lopp borde han kunna få en bra position och han är inte borta.

9 Arvid S.H sköt till riktigt fort när luckan kom senast. Han har varit struken därefter men om han är i ordning kan han vinna med överpace.

Min Vinnare: 6 Grandfather Bill
Spets efter 500m: 4 Tony Afrika / 6 Grandfather Bill / 7 Prapai R
Skrällen: 7 Prapai R
Rankingen A: 6.10.5 B:7.4.9 C:12.11.3.1.2.8

V64-6 1640m Auto
Chansen till seger för 2 Hazyshadeofwinter ökade ytterligare när Flemming Jenssen strök startsnabba 5 Taste of Diamond och det mesta talar för att André Eklund kan köra sig till tät omgående. Hon var ute i ett försök till stochampionatet senast utan att räcka till men nu återgår hon till ett mer överkomligt motstånd igen och från ledningen är det förmodligen en bra chans att rinna undan till en seger.

4 Jane Of Hall kommer på besök från Danmark och det här är loppets bästa häst. Det är lite utav vinna eller försvinna med henne och hon har bara missat segern vid ett tillfälle när hon har varit felfri, och hon vann hela tio lopp under fjolåret. Hon har galopperat vid fyra av de sex senaste starterna men om hon får travet att flyta är hon bra nog att vinna den tunga vägen och jag tycker hon känns klart mer intressant rent spelmässigt och jag spikar inom DD-spelet.

3 Chumani har inte startat på tio månader och är svårbedömd inför den här starten. Jag hade först tänkt att lämna henne utanför systemet men när Taste Of Diamonds ströks fick hon tillslut plats på kupongen. Hon imponerade stort vid två raka segrar under hösten och skulle det bli ett hårt tempo där framme med Hazyshadesofwinter i ledningen och Jane Hall utvändigt så skulle hon kunna få ett passande lopp bakom dessa.

För den som letar skräll nämner jag 6 Elle Titation som är bättre än raden och är fartfylld, men det krävs maxklaff för att kunna utmana.

Min Vinnare: 4 Jane Of Hall
Spets efter 500m: 2 Hazyshadesofwinter
Skrällen: 6 Elle Titation
Rankingen A: 4.2 B:3.6.12.8.9 C: 10.1.7.11

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Europatipset Tips Torsdag 5/8

4 Augusti 2021 - 20:17

Europatipset bjussar på europeiskt kvalspel från hela kontinenten. Galatasaray - St. Johnstone och Mura - Zalgiris ska kvala till Europa League, övriga elva matcher är kvalspel mot Europa Conference League där Rosenborg är laget med störst favoritskap. En hel del europeiska gäng på bongen är okända för den breda massan vilket gör spelvärdet lysande på flera håll. Så här lyder analysen.

Spelstopp: 18.59

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!1. Galatasaray - St. Johnstone 1
Först ut är bataljen från Miklagård. Statusen kring Galatasaray är oklar. Den turkiska ligan har ännu inte rullat igång och i Champions League-kvalet stod Gala för en märklig insats där det blev torsk med sammanlagt 2-7 mot PSV. Skotska St. Johnstone är rent spel- och rutinmässigt inte på samma nivå. Britterna lär dock vara högmotiverade vilket mycket väl kan räcka långt mot ett ålderstiget Galatasaray som knappast är i toppslag. Detta till trots så dalar ettan iväg i skyhög procent vilket lämnar plats åt åtminstone skrällkrysset.

2. Mura - Zalgiris 1
Den andra Europa League-fajten spelas i Slovenien där Mura ska ses som hyfsat klara favoriter. Litauisk fotboll står inte högt i kurs och Zalgiris är en klubb som sällan gör väsen av sig ute i Europa. I Champions League-kvalet torskade balterna både hemma och borta mot Ferencváros. Mer kräm finns det hos Mura som pressade Ludogorets i Champions League-kvalet. De regerande slovenska mästarna är generellt sett starka på Recreation Park Fazanerija och här kan ettan gladeligen singlas hela vägen upp till 50 prollar.

3. Luzern - Feyenoord 1
Vidare mot Schweiz där Europa Conference League-kvalet inleds. Det svenska folket streckar upp Feyenoord som en solklar favorit i Luzern vilket är helt snett. Fanbäraren Berghuis har lämnat och holländarna hade enorma problem med Drita i den förra omgången där Guus Tils stopptidsmål i returen räddade Feyenoord. Luzern har visat god offensiv kraft under säsongsinledningen och ska absolut kunna hävda sig på den här nivån. När allt värde finns på schweizarna är det inte alls fel att slopa tvåan helt och hållet.

4. Breidablik - Aberdeen 2
Den isländska ligatrean Breidablik stod för en sensationell skräll i den förra kvalomgången då Austria Wien besegrades med sammanlagt 3-2. Värdarna har även gjort det bra i ligan på slutet men här bör det bli tufft. Klassiska Aberdeen tillhör toppen av skotskt fotboll och mot Häcken visade britterna upp den höga kapaciteten. Hemmamötet vann The Dons med hela 5-1 vilket någonstans vittnar om vilken nivå skottarna håller. Visar sig Aberdeen från sin bästa sida lär Breidablik få det svårt. Tvåan tippas trots allt.

5. Rosenborg - Domzale 2
Rosenborg är stora favoriter och får ett skyhögt förtroende av det svenska folket, lite väl stort kan absolut tyckas. Norrmännen från Trondheim kommer till spel i gott slag men ligger inte bättre än på femte plats i Eliteserien. Att den gamla Malmö FF-anfallaren Molins varit skadad under de senaste veckorna har varit ett avbräck. Domzale är ett slovenskt gäng som prenumererat på topp 3-placeringar i den inhemska ligan under de senaste åren. Gästerna slog ut finskt motstånd i den förra kvalomgången där österrikaren Arnel Jakupovic, tidigare Empoli, blev matchvinnare. Känslan är att RBK inte ska ses som någon given segrare. Går man för miljonerna är Domzale draget!

6. Trabzonspor - Molde 1
Nästa norska bidrag kommer till spel vid Svarta Havets kust. Molde kommer hit som serieledare, men visst frågetecken går det dock att sätta kring formen. MFK har bara tagit en poäng på de två senaste bortamatcherna i Eliteserien och det ska även sägas att norrmännen förlorade bortamötet mot Servette i den förra kvalomgången. Trabzonspor ska vara numret större. “Svarta Havets storm” tillhör toppskiktet av den turkiska ligan och inför säsongen har turkarna fått in flera tunga namn, bland annat Hamsik och Gervinho. Om ettan kvarstår runt 50-strecket är det en tänkbar spik.

7. Ujpest - Basel 2
Den schweiziska storklubben Basel slaktade Sion i helgen med hela 6-1, trots att tunga namn som Fabian Frei och Taulant Xhaka bänkades. Överlag är truppen talangfylld och all kompetens finns för att göra processen kort med ungerskt motstånd. Ujpest är en klassisk klubb från Budapest som inte firat några större triumfer på senare år. Ungrarna har 20 ligatitlar på kontot, senaste var dock under 90-talet. UFC besitter i grunden inte alls samma kompetens som Basel vilket lär komma att visa sig. Spikad tvåa.

8. CSKA Sofia - Osijek 2
I den bulgariska huvudstaden ser det svenska folket ut att strecka upp fel favorit. Både det bulgariska landslaget och den inhemska ligafotbollen har varit på nedgång under flera års tid. CSKA Sofia hade faktiskt stora problem med lettiska Liepaja förra veckan men lyckades till sist vinna efter straffar. Kroatisk fotboll är klart bättre och Osijek är ett etablerat topplag som slutade på andra plats bakom Dinamo Zagreb förra säsongen. Nu när Osijek lutar åt att streckas som underdogs i Sofia blir tvåan en riktigt fräck spik!

9. Hibernian - Rijeka X
I Edinburgh lär det bli tajt. Hibernian brukar vara starka hemma i den skotska huvudstaden och säsongsinledningen har varit lovande. Det finns dock vissa frågetecken i truppen. Cadden, Hallberg och Mackie är skadade, dessutom väntas Josh Doig säljas. Lägg därtill att Joe Newell är avstängd. Knappast optimalt. Rijeka har också inlett säsongen på ett bra sätt, framförallt Josip Drmic som har ett förflutet i bland annat Mönchengladbach. På skotsk mark ska Hibs hållas som knappa favoriter men med tanke på avbräcken hos britterna bör inget lämnas åt slumpen. Fram med garderingspennan.

10. AEL Limassol - Qarabag 2
Precis som i match 8 ser det ut som att fel favorit streckas upp. Qarabag har varit Azerbajdzjans klart bästa lag under hela 2010-talet men i fjol slutade QFK på andra plats i ligaspelet. Dagens trupp håller rätt hög klass där det finns gott om spännande importer. Spanjoren Jaime Romero som har ett förflutet i både Serie A och La Liga är tveklöst ett starkt namn på den här nivån. Värdarna från Cypern trivs bra hemma på semesterön och övertygade inte nämnvärt mot Vllaznia Shkodër i den förra omgången. Given utgång från höger till dessa procent.

11. The New Saints - Viktoria Plzen X
Viktoria Plzen har fått en fin start på säsongen men håller inte samma nivå som för ett par år sedan. I fjol slutade inte tjeckerna bättre än på femte plats i den inhemska ligan, hela 28 poäng bakom Slavia Prag. Walesiska The New Saints är inte av samma kraft men känslan är att britterna underskattas här. I Liverpool-födde Louis Robles har TNS en stark anfallare, han gjorde dock bara ett av målen i dubbelmötet mot Kauno Zalgiris i den förra omgången som sammanlagt slutade 10-1(!) till walesarna. Detta måste garderas, helst hela vägen.

12. Vojvodina - LASK Linz 2
LASK Linz är ett starkt lag från Österrike som gjorde en hel del fina prestationer under förra säsongen i Europa League då de bland annat kryssade mot Tottenham. Österrikarna har inlett den här säsongen lovande och kliver in som tydliga och rättmätiga favoriter i Serbien. Serbisk fotboll brukar kunna stå sig helt okej i europeiska sammanhang men Vojvodina är långt ifrån på samma nivå som Crvena Zvezda och Partizan. För att kunna störa ett av Österrikes bästa lag kommer det att krävas något alldeles extra. Trolig tvåa.

13. Rakow - Rubin Kazan 2
Vi avslutar i Polen. Rakow har aldrig tidigare spelat Europaspel och faktum är att den polska klubben från Czestochowa tillhörde den polska andraligan så sent som 2018/19. Ryssarna håller helt klart högre standard. Rubin Kazan har stor erfarenhet från europeiskt cupspel och det blir sannerligen spännande att se vad Sead Haksabanovic kan uträtta i björnriket. Säsongsinledningen från Rubin har varit felfri med segrar mot både Spartak Moskva och Arsenal Tula. Utgå från tvåan, krysset kan tas med på större lappar.

Kupongens kassaskåp
Basel
Ujpest torskade ligapremiären där anfallaren Giorgi Beridze ådrog sig en skada. Knappast optimalt för ungrarna som nu ställs mot Basel som rivstartat säsongen. Väldigt trolig tvåa.

Varningens finger!
Domzale
Domzale är knappast några duvungar. I skrivande stund streckas RBK runt 90 procent vilket inte går att köpa. Strävar man efter miljonutdelning är det läge att sätta sig i den slovenska båten.

144 rader
1. Galatasaray - Johnstone 1x
2. Mura - Zalgiris 1
3. Luzern - Feyenoord 1x
4. Breidablik - Aberdeen 2
5. Rosenborg - Domzale 1x2
6. Trabzonspor - Molde 1
7. Ujpest - Basel 2
8. CSKA Sofia - Osijek 2
9. Hibernian - Rijeka 1x2
10. AEL Limassol - Qarabag x2
11. TNS - Viktoria Plzen x2
12. Vojvodina - LASK Linz 2
13. Rakow - Rubin Kazan 2

864 rader
1. Galatasaray - Johnstone 1x
2. Mura - Zalgiris 1
3. Luzern - Feyenoord 1x
4. Breidablik - Aberdeen 2
5. Rosenborg - Domzale 1x2
6. Trabzonspor - Molde 1x
7. Ujpest - Basel 2
8. CSKA Sofia - Osijek 2
9. Hibernian - Rijeka 1x2
10. AEL Limassol - Qarabag x2
11. TNS - Viktoria Plzen 1x2
12. Vojvodina - LASK Linz 2
13. Rakow - Rubin Kazan x2

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Östersund 4/8

4 Augusti 2021 - 08:56

Dagens Dubbel Östersund 4/8

DD-1 7 Månlykke A.M.
DD-2 2,3,10

3 rader x 70 kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi omgångens spik på Dagens Dubbel, 7 Månlykke A.M. Detta är ett lopp som på förhand ser ut att stå mellan stjärnorna Månlykke A.M och Odd Herakles. Spiken Månlykke A.M vann årets första möte mellan hästarna med ett oförglömligt lopp där han bröt Odd Herakles 20 starter långa segersvit genom att besegra honom från dödens.
Jag tar ställning för Månlykke A.M. ikväll. Öppnar man lika bra som i den senaste starten hittar man till ledningen direkt och väl i den positionen är man hästen att slå. Distansen är en fördel och formen är klart bra. I den senaste starten vann man i fin stil efter att avslutat sista 800m via 20,6. Jag väljer att ta ställning och spikar då procenten inte tilltalar för att dubbla upp.

Motbud
10 Odd Herakles har bara förlorat en gång sedan 2019 och det var mot Månlykke A.M tidigare i år. Då hade han skor på hovarna vilket är ett minus, ikväll är det anmält barfota runt om vilket är positivt. Man kommer behöva göra en del jobb själv under loppet ikväll från sitt utgångsläge och att man ska besegra Månlykke A.M utvändigt finns såklart på kartan, men det känns tufft. När strecken inte heller skiljer mer än vad de gör i nuläget så måste jag ta ställning och därför lämnar jag Odd Herakles utanför kvällens kupong.

Ska man nämna någon där bakom så håller 4 Tangen Haap toppform för dagen och är en given skräll för den som vill gardera bredare.

Min Vinnare: 7 Månlykke A.M.
Spets efter 500m: 7 Månlykke A.M.
Skrällen: 4 Tangen Haap
Ranking: A 7 B 10,4 C 5,3,2,1,8,12,9,6,11

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
2 Borea Del Circeo var klart positiv i den senaste starten. Då vann man på fint sätt från ledningen, och prestationen vat mersmakande. Ikväll har man ett intressant utgångsläge och tränaren och kusken Jomar Blekkan meddelar att det blir full laddning från start här. Väl i ledning är segerchansen bra och Jomar meddelar även att tillgången till körspö som man får ha i Sverige ska vara ett plus för Borea Del Circeo. Förstahäst.

3 Claude P.Hill kommer även han med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Senast avgjorde han säkert efter att ha körts till ledningen med 1475m kvar till mål. Även Claude P.Hill kan öppna kvickt bakom bilen men jag tror inte det räcker för att ta en längd sida vid sida om Borea Del Circeo inledningsvis. Men oavsett sitter han bra till och ska ses som ett givet segerbud i loppet.

Skrällen är 10 Zerozerorosette. Detta är en sexåring som kommer med fin form till kvällens start. På det senaste tre starterna har man inkasserat två segrar och en andraplats. I den senaste starten vann man dessutom på bra sätt från dödens. Zerozerorosette kan göra en hel del jobb på egen hand och till endast 10% är man ett intressant streck i omgången.

Min Vinnare: 2 Borea Del Circeo
Spets efter 500m: 2 Borea Del Circeo
Skrällen: 10 Zerozerorosette.
Ranking: A 2,3,10 B 7,4,5,1,9 C 8,6,11,12

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V86 Tips Östersund 4/8

4 Augusti 2021 - 08:51

På onsdag är det dags för V86 igen, denna gången arrangeras omgången av Östersund. Spelstopp redan 19.20.

Jag spelar med två spikar, 3 Tangen Bork i den femte avdelningen och 7 Månlykke A.M. i den sjunde avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Östersund Onsdag 4/8
V86-1 5,7,8
V86-2 2,3,4,7,12
V86-3 2,3,4,6,9
V86-4 3,4,6
V86-5 3 Tangen Bork
V86-6 1,2,5,6,9,11,14,15
V86-7 7 Månlykke A.M.
V86-8 2,3,10

5400 rader x 0,25kr = 1350 kr

Dagens Dubbel Östersund 4/8
DD-1 7 Månlykke A.M.
DD-2 2,3,10

3 rader x 70 kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m volt
5 Naheed är en häst med högt kunnande, han har aldrig varit sämre än tvåa felfri. I Sverige har Naheed aldrig heller förlorat felfri och han har alldeles för lite pengar på kontot sett till sin kapacitet. Nu har han fått ett lopp i kroppen efter lång vila, då vann han enkelt på lätta ben. Vaknar denna sexåring på rätt sida och travar hela vägen så är detta en bra segerchans ikväll.

8 Wilmer Gel är en bra häst som nu återkommer efter ett litet uppehåll, vilket gör formen svårbedömd. Men kunnande och kapacitet finns. Det är såklart tufft att plocka in 20 meter tillägg på 5 Naheed men övriga borde han ha goda chanser att slå. Så skulle Naheed ha en sämre dag ikväll är Wilmer Gel en man inte får nonchalera vid gardering. Man ligger aningen lågt från stallet och tror att hästen behöver lopp i kroppen innan toppformen sitter där. Men vid gardering är detta ett givet streck.

7 Showtimejackflower kan en del, men behöver lite tur för att vinna. Man slår inte en felfri Naheed men ska räknas tidigt där bakom. Showtimejackflower besitter bra fartresurser för att vara med i den främre träffen. Formen är god, i den senaste starten sprutade man bra på V75.

Min Vinnare: 5 Naheed
Spets efter 500m: 5 Naheed
Skrällen: 8 Wilmer Gel
Ranking: A 5 B 8,7,1,3 C 2,6,4,9

V86-2 1640m auto
4 Grislefaksen G.L har nu två lopp i kroppen och kan öppna okej bakom bilen. Att det är kort distans ikväll är kanske ingen fördel, men hittar man till ledningen inledningsvis kommer man såklart bli svår att slå. I den senaste starten avslutade man bra och med en uppåtgående formkurva är detta mitt första streck i loppet.

Skrällen är 2 Vimse Lars som ikväll fått ett fint utgångsläge och kan nog hamna vettigt på det från start. Vimse Lars kan även han kliva iväg bra men kan nog inte svara ut 3 Backegubben. Men man vill troligtvis köra snällt med Backegubben men oavsett så sitter Vimse Lars troligtvis bra på det ändå. Han möter ett par tuffa konkurrenter ikväll men han kommer med bra form och trivs över kort distans. I den senaste starten avslutade man vasst via 23,2 sista 800m. Streckas tidigt på systemet.

3 Backegubben är kvick iväg från start och detta är den troliga ledaren av loppet initialt, men med tanke på att Backegubben endast har ett kvallopp innanför västen ikväll så är det troligt att man gärna släpper ledningen och nöjer sig med positionen i rygg på ledaren. Men tränaren Björn Karlsson låter nöjd med sin häst och kort distans är nog ett plus. Man kör med optimal balans direkt och han ska inte nonchaleras på kupongen trots allt.

Min Vinnare: 4 Grislefaksen G.L
Spets efter 500m: 3 Backegubben / 4 Grislefaksen G.L
Skrällen: 2 Vimse Lars
Ranking: A 4,2 B 3,12,7,5,9,6 C 11,1,8,10

V86-3 2140m auto
Derbystoet för 4-åriga kallblodiga ston med 450.000kr i förstapris.

6 Föynland Anna avslutade förra säsongen med en överlägsen seger i Oaks, där hon trots ett tufft lopp enkelt kunde vinna emot flertalet av konkurrenterna man ställs emot ikväll. Hon var dock inte som bäst i försöket senast, men med tanke på att det var första starten sedan i oktober kommer man troligtvis ta flera steg framåt med det loppet i kroppen. Förstahäst i en öppen upplaga av Derbystoet.

2 Hopp Karoline vann sitt uttagningslopp på ren styrka, hon vann loppet från dödens och med tanke på att det var hennes årsdebut så kan man inte mer än imponeras. Hon borde normalt sett gått framåt en hel del med det loppet innanför västen nu och tills ikväll väntas intressanta ändringar dessutom. Det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn vilket känns intressant. Från ett perfekt utgångsläge måste man räknas tidigt här.

Nämner även 3 April Faxa som är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Även om man ikväll i Derbyt troligtvis inte kommer få sitta ifred i den positionen så är man ändå ett segerbud i loppet. Hon vann just från ledningen i sitt uttagningslopp och man siktar nog mot en repris ikväll igen. Möter några riktigt tuffa konkurrenter men ska med på systemet.

Nämner även 4 Malifika som årsdebuterade i den senaste starten och man tror på en förbättrad insats nu i finalen. Bättre spår och det faktum att Öystein Tjomsland kör hästen själv ikväll känns som ett plus. Dessutom är det anmält barfota runt om vilket är spännande.

Min Vinnare: 6 Föynland Anna
Spets efter 500m: 3 April Faxa
Skrällen: 4 Malifika
Ranking: A 6,2,3 B 4,9,5,1 C 8,10,11,12,7

V86-4 2140m volt
3 Jazmine B.R. gör ikväll en spännande debut på Svensk mark. Detta är ett fyraårigt sto som hittills visat väldigt bra inställning och kunnande. Läget är bra och hon kan öppna bra, vilket gör henne till den troliga ledaren av loppet. Jazmine B.R. är både stark och snabb och väl i ledningen är detta hästen att slå för övriga. Formen är bra, för två starter sedan satt man fast bakom ledaren och i den senaste starten vann man säkert. Förstahäst.

Skrällen är 4 Strangerinthenight som har visat bra kunnande och även om resultatraden inte ser lovande ut så besitter Strangerinthenight höga toppar. Ikväll är det debut för tränaren Daniel Wäjersten, vilket känns spännande. Har ett okej utgångsläge för att komma iväg stabilt och skulle det klaffa med positionerna längs vägen är detta en tänkbar skräll jag vill betala för.

Plockar även med 6 Global Brexit som var ute i ett tufft StoChampionatskval i den senaste starten, då räckte man inte riktigt till. Men ikväll är motståndet enklare och det är anmält barfota runt om igen, vilket är ett plus. Kommer blanda sig i segerstriden här med en normal prestation.

Min Vinnare: 3 Jazmine B.R.
Spets efter 500m: 3 Jazmine B.R.
Skrällen: 4 Strangerinthenight
Ranking: A 3 B 4,6,5,12,13,8,11 C 10,2,1,9,7

V86-5 2140m auto
Svenskt Kallblodsderby med 700.000kr i förstapris.

Här hittar vi omgångens första spik, 3 Tangen Bork. Hann vann Norskt Travkriterium för kallblod under förra säsongen och kommer till kvällens start med hela nio raka segrar. Han är klar favorit ikväll och det med all rätt. I försöket körde han sig till ledningen i första sväng och kontrollerade sen loppet till 110%. Det troliga är att vi får se ett liknande scenario ikväll, väl i ledningen kommer konkurrenterna få svårt att slå Tangen Bork och jag spikar.

Motbud
2 Brenne Bas är främsta motbudet på förhand. Detta är vinnaren av Kriteriet under förra året. I årsdebuten för två starter sedan såg man inte som bäst ut men i loppet efter visade Brenne Bas sitt fina kunnande när han vann från utvändigt om ledaren. Från bricka två kommer man kunna få ett bra lopp och för den som väljer att gardera denna avdelningen är detta ett givet streck.

Nämner även 1 Langlands Hövding som är stallkamrat med Tangen Bork och Brenne Bas och är garanterad en fin resa från bricka ett. Han har aldrig varit sämre än tvåa i lopp och är anmäld barfota runt om ikväll. Kommer smyga med på innerspåret ikväll och utmanar om de framskjutna placeringarna.

Min Vinnare: 3 Tangen Bork
Spets efter 500m: 3 Tangen Bork
Skrällen: 1 Langlands Hövding
Ranking: A 3 B 2,1,5,4,10,11,9 C 7,8,12,6

V86-6 2140m auto
9 Emperor har tagit tre segrar på fem starter för sin tränare Daniel Wäjersten. I den senaste starten lättades han i balansen och det slutade med galopp 150m kvar till mål och det var segern som rök. Nu återgår man till normal balans igen och sett till kapacitet och form ska man ses med högst segerchans i loppet.

1 Constant Caviar har två raka segrar på kontot inför kvällens start, båda segrarna är tagna ifrån ledningen. En position man kommer göra allt man kan för att nå ikväll igen. Lyckas man hålla upp innerspåret från start ökar såklart segerchansen även om man är garanterad en fin löpning oavsett. Givet streck vid gardering på systemet.

15 Money Smile har ikväll fått ett tufft utgångsläge vilket man var väl medvetna om när man anmälde till den spårtrappa som är stängt vid 200.000kr inkört. Fart finns för att runda samtliga och blir det dessutom lite körning från start kan Money Smile profitera på det. Även om kusk och tränare Per Linderoth meddelar att man ska köra lite passivt ikväll så kommer man fälla många över tillsut. Streckas.

Nämner även 2 Ess Joculus som är intressant ikväll. Han är väldigt kvick iväg från start och med ett nytt huvudlag till ikväll kan man mycket väl ta sig till ledningen. Väl i den positionen ska det bli spännande att se hur långt det räcker för Oskar-Kylin Bloms travare. Tränaren låter påställd och det är anmält amerikansk sulky för första gången vilket är spännande. Ska inte nonchaleras.

Min Vinnare: 9 Emperor
Spets efter 500m: 1 Constant Caviar / 2 Ess Joculus
Skrällen: 2 Ess Joculus
Ranking: A 9 B 3,15,2,6,5,11,14,7,3 C 4,10,8,13,12

V86-7 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 7 Månlykke A.M. Detta är ett lopp som på förhand ser ut att stå mellan stjärnorna Månlykke A.M och Odd Herakles. Spiken Månlykke A.M vann årets första möte mellan hästarna med ett oförglömligt lopp där han bröt Odd Herakles 20 starter långa segersvit genom att besegra honom från dödens.
Jag tar ställning för Månlykke A.M. ikväll. Öppnar man lika bra som i den senaste starten hittar man till ledningen direkt och väl i den positionen är man hästen att slå. Distansen är en fördel och formen är klart bra. I den senaste starten vann man i fin stil efter att avslutat sista 800m via 20,6. Jag väljer att ta ställning och spikar då procenten inte tilltalar för att dubbla upp.

Motbud
10 Odd Herakles har bara förlorat en gång sedan 2019 och det var mot Månlykke A.M tidigare i år. Då hade han skor på hovarna vilket är ett minus, ikväll är det anmält barfota runt om vilket är positivt. Man kommer behöva göra en del jobb själv under loppet ikväll från sitt utgångsläge och att man ska besegra Månlykke A.M utvändigt finns såklart på kartan, men det känns tufft. När strecken inte heller skiljer mer än vad de gör i nuläget så måste jag ta ställning och därför lämnar jag Odd Herakles utanför kvällens kupong.

Ska man nämna någon där bakom så håller 4 Tangen Haap toppform för dagen och är en given skräll för den som vill gardera bredare.

Min Vinnare: 7 Månlykke A.M.
Spets efter 500m: 7 Månlykke A.M.
Skrällen: 4 Tangen Haap
Ranking: A 7 B 10,4 C 5,3,2,1,8,12,9,6,11

V86-8 1640m auto
2 Borea Del Circeo var klart positiv i den senaste starten. Då vann man på fint sätt från ledningen, och prestationen vat mersmakande. Ikväll har man ett intressant utgångsläge och tränaren och kusken Jomar Blekkan meddelar att det blir full laddning från start här. Väl i ledning är segerchansen bra och Jomar meddelar även att tillgången till körspö som man får ha i Sverige ska vara ett plus för Borea Del Circeo. Förstahäst.

3 Claude P.Hill kommer även han med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Senast avgjorde han säkert efter att ha körts till ledningen med 1475m kvar till mål. Även Claude P.Hill kan öppna kvickt bakom bilen men jag tror inte det räcker för att ta en längd sida vid sida om Borea Del Circeo inledningsvis. Men oavsett sitter han bra till och ska ses som ett givet segerbud i loppet.

Skrällen är 10 Zerozerorosette. Detta är en sexåring som kommer med fin form till kvällens start. På det senaste tre starterna har man inkasserat två segrar och en andraplats. I den senaste starten vann man dessutom på bra sätt från dödens. Zerozerorosette kan göra en hel del jobb på egen hand och till endast 10% är man ett intressant streck i omgången.

Min Vinnare: 2 Borea Del Circeo
Spets efter 500m: 2 Borea Del Circeo
Skrällen: 10 Zerozerorosette.
Ranking: A 2,3,10 B 7,4,5,1,9 C 8,6,11,12

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Fler inlägg: