Spelbloggar

DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Rättvik 18/10

18 Oktober 2021 - 11:32

DD Tips Rättvik Måndag 18/10

DD1: 3,4,5,8
DD2: 8 Usain Tilly

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2640m volt
Tre starka ekipage hittar vi på mellanvolten där man kan tala sig varm för var och en av individerna och det är ovisst hur loppet ska bli kört på förhand.

5 Young da Vici fick gå utvändigt om ledaren senast och såg stark ut i sista sväng men fick ge sig till slut. Men prestationen och stilen var positiv och mersmakande och nu har denna sjuåring fått tre lopp i kroppen efter en längre vila vilket borde innebära att toppformen är nära. Per Lennartsson som sitter i vagnen kommer säkert vara aktiv från start och skulle man vara först framme av de tre hästarna på mellanvolten kommer man bli svårslagen från ledningen. Men samtidigt är Young da Vici inte beroende av den positionen för att vinna.

De andra två hästarna på mellanvolten tränas båda av Nicklas Westerholm. 3 On Track He’s Black och 4 Kalashnikov. Den förstnämnda en en rejäl individ som lever på sin styrka och från han bara sitt lopp där det är jämnt hårt tempo på loppet är On Track He’s Black en häst som ska ses med segerchans ikväll. 4 Kalashnikov var ute på V75 på Skellefteå senast men fick då ett tufft lopp och prestationen är inte mycket att säga om. För två starter sedan vann han på ett bra sätt och formen är ska var fortsatt bra menar tränaren Nicklas Westerholm.

Nämner även Dalarnas stolthet 8 On Track Piraten som kan vara den som profiterar på om de tre ovan nämnda kör för mycket emot varandra ikväll. Han gynnas även av att det är ett litet startfält ikväll och kommer som alltid stå för en vass avslutnign på hemmabanan Rättvik.

Min Vinnare: 5 Young da Vici
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 5,3,4,8 B 2,7 C 1,6

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
8 Usain Tilly besitter bra grundkapacitet för loppet och även om han bara startar sporadiskt så sticker hans kunnande ut i kvällens lopp. Per Lennartsson som sitter i vagnen är en mycket skicklig kusk och tränare som nu gett Usain Tilly två månaders vila där man kunnat slipa på detaljerna kring honom. Att man dessutom nu är nedstruken ett hack i banan ses som ett klart plus för denna startsnabba fyraåring. Jag är inne på att Usain Tilly kommer prestera bra direkt och ser ingen kunna stå emot honom i kvällens lopp. När vi dessutom får 25% på strecken känns det givet att ta ställning för min förstahäst i loppet. Spik.

Motbud
Skrällen är 4 First Date var ute i Amatör-SM i den senaste starten och räckte inte hela vägen då. Men hon visade fin form innan dess och är bara den bibehållen nu kommer First Date kunna stå för en bra prestation på nytt ikväll. Utgångsläget är bra och klaffar det bara någorlunda med positionerna under loppet är detta en skräll man inte ska nonchalera vid gardering.

Nämner även 2 The World Is Mine som varit ute i tuffa V75-lopp och på så sätt införskaffat sig hårdhet. Han har varit med i två klass-ll finaler i år. På Färjestad 3/7 gick man i mål med sparade krafter och för två starter sedan blev det en startgalopp som förstörde dagen. Men bara att kvala sig in till finalerna säger en del om hästens kapacitet. Nu är man dock nedskuren till ett innerspår vilket kan bli en fälla när man kommer till start med två raka galopper och man kanske inte vågar ladda med honom ordentligt. Riskerar därför att hamna långt bak vilket skulle försämra segerchanserna.

Min Vinnare: 8 Usain Tilly
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 First Date
Ranking: A 8 B 4,2,7,9,12 C 3,11,6,10,5

Lycka till
Dr Trav


0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V64 Tips Rättvik 18/10

18 Oktober 2021 - 11:29

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Dalatravet och närmare bestämt från Rättvik. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med två spikar, 5 Rio Alta Wine i den tredje avdelningen och 8 Usain Tilly i den avslutande och sjätte avdelningen.

V64 Tips Rättvik Måndag 18/10
V64-1 2,3,4,7,9
V64-2 3,4,5
V64-3 5 Rio Alta Wine
V64-4 1,2,3,5,6,7,8,10,11
V64-5 3,4,5,8
V64-6 8 Usain Tilly

540 rader x 1 = 540 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Rättvik Måndag 18/10
DD1: 3,4,5,8
DD2: 8 Usain Tilly

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
7 Kontur kommer med två raka segrar i bagaget till kvällen start och segrarna har näst intill tagits på samma sätt. Från sjätte ytter har Kontur gått till attack i tredjespår med 850m kvar till mål och via rappa avslutningar har han blåst ner samtliga. Klockan har stannat på 13,5 sista 800m. Ikväll möter liknande motstånd igen och ska ses med bra segerchans på nytt. Han är okej från start och trots bricka fyra på mellan volten skulle det inte ses som osannolikt om man hittar till ledningen efter en bit. Men Kontur är en individ som inte kan räknas bort här oavsett position.

9 Mr Southwind gör en spännande comeback ikväll och även om formen såklart är ett frågetecken efter över ett års frånvaro,. Men detta är en individ som ses med bra kunnande och kapacitet för klassen och jag vågar inte spela utan honom i comebacken. Får Ulf Ohlsson direkt i vagnen.

4 Awaited kommer med bra form och är van att möta tuffare motstånd än vad man ställs emot ikväll. Skulle bli spännande att se honom med en ryggresa ikväll och speeda tillslut.

Skrällen är 2 Alberto Ray som står inför en spännande uppgift ikväll. Detta är en fyraåring som visat upp bra kunnande och fart under året. Vaknar man på rätt sida ikväll blir jag inte förvånad om matchar samtliga här fältmässigt. Dessutom brukar en påställd tränaren och kusk Kajsa Frick sällan lägga några fingrar emellan om hon har att köra med. Skulle hon tidigt sitta i ledningen bakom Alberto Ray är jag inne på att man kör där och till endast 8% är Alberto Ray en skräll jag inte spelar utan ikväll.

Min Vinnare: 7 Kontur
Spets efter 500m: 7 Kontur / 2 Alberto Ray
Skrällen: 2 Alberto Ray
Ranking: A 7,9 B 4,2,3,1,11,8 C 10,6,5

V64-2 2140m auto
5 Filippa B.J. är en spännande treåring som redan visat upp fint kunnande nere har i Tyskland. I den senaste starten gick hon ut från rygg på ledaren med 700m kvar till mål för att sätta press på ledaren hela vägen in i mål. Segern blev sen tillslut enkel då ledaren galopperade med 150m kvar. För två starter sedan var hon inblandad i en rejäl körning från start och kunde först efter 600m pressa sig till ledningen, att man den gången fick ge sig emot smygkör konkurrent sista biten är inte mycket att säga om. Filippa B.J. kan öppna okej från start och ikväll talar mycket för att Jorma Kontio som sitter i vagnen tidigt kan sitta i ledningen och väl i den positionen kommer hon bli mycket svårslagen för sin nya tränare Sybille Tinter ikväll. Men 78%?

3 Bravo Unita kommer med formen på topp. Hon vann på bra sätt för två starter sedan och senast blev hon tvåa efter att stått för en bra avslutning. Från ett bra utgångsläge kommer hon kunna få ett bra lopp här ikväll och skulle det sen bli lite tempo på loppet kommer hennes avslutnign bita bra den sista biten.

Nämner även 4 L.A.Avanza som vann från ledningen senast, men motståndet var inte mycket att hurra för den gången. Tuffare emot nu och därför väljer man att rycka samtliga skor för första gången vilket känns spännande.

Min Vinnare: 5 Filippa B.J.
Spets efter 500m: 5 Filippa B.J.
Skrällen: 3 Bravo Unita / 4 L.A.Avanza
Ranking: A 5 B 3,4,8,10,1,7 C 12,6,11,2

V64-3 2140m volt
Här hittar vi kvällens första spik, 5 Rio Alta Wine. Detta är en rejäl häst som varit ute och mött betydligt tuffare hästar än vad man möter ikväll. Jag är inne på att skickliga Anders Eriksson som sitter i vagnen för första gången kommer se till att man löser fjärdespåret i volten och när man väl gjort det och hittat position kommer Rio Alta Wine köras offensivt och i min bok är detta en häst som besitter högre kunnande än samtliga i loppet. När han dessutom inte ser ut att bli favorit i loppet känns det självklart att ta ställning och spika. 28%!

Motbud
1 Karuso Boko är en fin häst som i den senaste starten galopperade omotiverat efter 500m, vilket såklart väcker en hel del frågetecken. Men samtidigt står man inför en passande uppgift ikväll. Han är ensam på start och är den troliga ledaren av loppet, väl i ledningen har en seger på ett försök och då gick man sista 800m via 13,1. Med en liknande prestation ikväll är man främsta motbudet till min spik ikväll.

Nämner även 7 Maharani R.J. som har ett spännande utgångsläge med springspår ikväll. Han presterar dock aningen ojämnt men skulle detta sjuåriga sto vakna på rätt sida idag finns kunnande för att utmana här.

Min Vinnare: 5 Rio Alta Wine
Spets efter 500m: 1 Karuso Boko
Skrällen: 7 Maharani R.J.
Ranking: A 5 B 1,7,12,10,6,2,3,4 C 8,11,9,13

V64-4 2140m auto
Ett öppet stolopp med spårtrappa.

2 Nikki Minaj gjorde debut för sin nya tränare Fredrik Wallin senast och det blev seger direkt. Då vann hon tilsllut enkelt efter att värsta konkurrenten galopperat tillslut. Ikväll har man ett bra utgångsläge och med en formkurva som pekar uppåt lär vi få se en minst lika bra prestation av Nikki Minaj ikväll.

6 Killer Queen Boko kommer även hon med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Olle Allsén som tränar låter positiv inför kvällens start och Killer Queen Boko har visat sig trivas bra med kusken Linnéa Allsén. Räknas tidigt här.

Skrällen är 11 Self Taught Beauty. Detta är ett sto som besitter bra grundkapacitet men som har en något diffus formkurva. För två starter sedan stumnade hon ordentligt och prestationen var ej godkänd och senast blev det galopp. Men hon är van att möta tuffare motstånd än vad hon ställs emot ikväll och ska därför till sina låga procent inte glömmas bort i detta öppna lopp. Har sju segrar på sina 30 starter i livet. 6% känns spännande.

Nämner även 7 Juneau Boko som är kvick iväg från start och som trots spår sju bakom bilen ska ha goda chanser på att hitta till ledningen. Skulle hon sen få bestämma i loppet en bit kommer Juneau Boko leda loppet länge.

Min Vinnare: 2 Nikki Minaj
Spets efter 500m: 7 Juneau Boko
Skrällen: 11 Self Taught Beauty
Ranking: A 2,6 B 11,7,1,8,3,5,10,9,4 C 12,13,14,15

V64-5 2640m volt
Tre starka ekipage hittar vi på mellanvolten där man kan tala sig varm för var och en av individerna och det är ovisst hur loppet ska bli kört på förhand.

5 Young da Vici fick gå utvändigt om ledaren senast och såg stark ut i sista sväng men fick ge sig till slut. Men prestationen och stilen var positiv och mersmakande och nu har denna sjuåring fått tre lopp i kroppen efter en längre vila vilket borde innebära att toppformen är nära. Per Lennartsson som sitter i vagnen kommer säkert vara aktiv från start och skulle man vara först framme av de tre hästarna på mellanvolten kommer man bli svårslagen från ledningen. Men samtidigt är Young da Vici inte beroende av den positionen för att vinna.

De andra två hästarna på mellanvolten tränas båda av Nicklas Westerholm. 3 On Track He’s Black och 4 Kalashnikov. Den förstnämnda en en rejäl individ som lever på sin styrka och från han bara sitt lopp där det är jämnt hårt tempo på loppet är On Track He’s Black en häst som ska ses med segerchans ikväll. 4 Kalashnikov var ute på V75 på Skellefteå senast men fick då ett tufft lopp och prestationen är inte mycket att säga om. För två starter sedan vann han på ett bra sätt och formen är ska var fortsatt bra menar tränaren Nicklas Westerholm.

Nämner även Dalarnas stolthet 8 On Track Piraten som kan vara den som profiterar på om de tre ovan nämnda kör för mycket emot varandra ikväll. Han gynnas även av att det är ett litet startfält ikväll och kommer som alltid stå för en vass avslutnign på hemmabanan Rättvik.

Min Vinnare: 5 Young da Vici
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 5,3,4,8 B 2,7 C 1,6

V64-6 2140m auto
I den avslutande och sjätte avdelningen väljer jag på nytt att ta ställning i ett jämnstreckat lopp.

8 Usain Tilly besitter bra grundkapacitet för loppet och även om han bara startar sporadiskt så sticker hans kunnande ut i kvällens lopp. Per Lennartsson som sitter i vagnen är en mycket skicklig kusk och tränare som nu gett Usain Tilly två månaders vila där man kunnat slipa på detaljerna kring honom. Att man dessutom nu är nedstruken ett hack i banan ses som ett klart plus för denna startsnabba fyraåring. Jag är inne på att Usain Tilly kommer prestera bra direkt och ser ingen kunna stå emot honom i kvällens lopp. När vi dessutom får 25% på strecken känns det givet att ta ställning för min förstahäst i loppet. Spik.

Motbud
Skrällen är 4 First Date var ute i Amatör-SM i den senaste starten och räckte inte hela vägen då. Men hon visade fin form innan dess och är bara den bibehållen nu kommer First Date kunna stå för en bra prestation på nytt ikväll. Utgångsläget är bra och klaffar det bara någorlunda med positionerna under loppet är detta en skräll man inte ska nonchalera vid gardering.

Nämner även 2 The World Is Mine som varit ute i tuffa V75-lopp och på så sätt införskaffat sig hårdhet. Han har varit med i två klass-ll finaler i år. På Färjestad 3/7 gick man i mål med sparade krafter och för två starter sedan blev det en startgalopp som förstörde dagen. Men bara att kvala sig in till finalerna säger en del om hästens kapacitet. Nu är man dock nedskuren till ett innerspår vilket kan bli en fälla när man kommer till start med två raka galopper och man kanske inte vågar ladda med honom ordentligt. Riskerar därför att hamna långt bak vilket skulle försämra segerchanserna.

Min Vinnare: 8 Usain Tilly
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 First Date
Ranking: A 8 B 4,2,7,9,12 C 3,11,6,10,5

Lycka till
Dr Trav
0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Topptipset Tips Måndag 18/10

18 Oktober 2021 - 08:15

250.000 extrakakor kantar ett redan magiskt Topptips denna måndag. Kupongen går i mål med enstaka besök i La Liga och Serie A, men dessförinnan stundar flera extremt viktiga fighter i såväl Allsvenskan som Superettan. Var vi inleder? Med ett Londonderby från Emirates!


Spelstopp: 18:591. Arsenal - Crystal Palace 1

Arsenal har stått för flera starka insatser i rad, men 0-0 mot Brighton var inte mycket att skryta med. The Gunners blev spelmässigt utmanövrerade av Fiskmåsarna, men här väntas Arteta och company kunna styra matchbilden. Saka, Smith Rowe och Aubameyang kommer alla att få gott om utrymme mot ett stundtals ihåligt försvar hos gästerna. För Patrick Vieira betyder denna match såklart extra mycket, men det råder inget tu tal om att fransmannens Palace slår ur klart underläge på Emirates. Ettan är spikbar upp till åtminstone 65 procent.


2. Djurgården - Elfsborg 1

Det lär gå undan på Tele2 Arena. Djurgården är i allra högsta grad inblandade i kampen om SM-guldet och efter AIK:s förlust mot Hammarby råder slagläge för Blåränderna. Kan Mange Eriksson och company resa sig efter förlusten mot just AIK senast är mycket vunnet på det egna plastgräset. Samtidigt ska gästande Elfsborg inte underskattas. Boråsarna har fortfarande chans på en Europaplats och vi kan räkna kallt med att en böljande tillställning är att vänta i huvudstaden. Ettan ska med, men det ska även den lågt streckade tvåan.


3. Häcken - IFK Norrköping 1

IFK Norrköping har gått oerhört starkt den senaste tiden och Rikard Norlings mannar ska inte räknas bort i kampen om tredjeplatsen. Offensiven med Björk, Adegbenro och Levi i spetsen ser vass ut, men här stöter Peking med det sagt på tufft motstånd. Häcken har betvingat måndagens kombattanter vid de fyra senaste inbördes mötena och kan mycket väl upprepa den bedriften här. Jeremejeff, Bengtsson och Wålemark har alla kapacitet för att kunna såra Norrköping och när ettan ser ut att erbjuda marginellt spelvärde utser vi densamma till en spännande spik.


4. GIF Sundsvall - Akropolis X

Allsvenskan lämnas därhän och istället kastar vi oss rakt in i tre heta matcher från Superettan. Akten på NP3 Arena är först ut där toppen mot botten gäller. GIF Sundsvall fick trots en sval insats mot Jönköpings Södra med sig en poäng och därmed skiljer fyra pinnar ner till Helsingborg på tredjeplatsen. Vi vill därför varna för att Giffarna riskerar att vaggas in i en falsk trygghet när Akropolis kommer på visit. Stockholmarna ska normalt inte ha mycket att hämta uppe i norr, men när ettan drar iväg alldeles för långt är det läge att dra öronen åt sig. Högersidans värde är iögonfallande och alla tecken rekommenderas då Akropolis har kontraktet att spela för.


5. Öster - Vasalund X

Öster har gått starkt under hösten och mycket talar för att smålänningarna endast har en transportsträcka framför sig till säsongens slut. Två raka kryss mot bottenlag - AFC Eskilstuna och Brage - skvallrar om att motivationen kan vara på väg att tryta för Denis Velic och company. Vasalund kommer i sin tur ordentligt motiverade till Visma Arena. Tabelljumbon norpade en pinne av IFK Värnamo senast och i jakten på nytt kontrakt ska högersidan inte glömmas bort i Småland. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


6. Örgryte - Trelleborg 2

Örgryte har visat sig svårslagna under en längre period, men med fyra raka utan seger är Sällskapet fortfarande inblandade i racet runt den negativa kvalplatsen. Ajdin Zeljkovic är en spelare som måste fortsätta hitta målet om återkval ska undvikas. Trelleborg krigar i sin tur runt det positiva kvalstrecket och även om gästerna fick nöja sig med en pinne (2-2) mot Landskrona var det inget större fel på insatsen. Kommer de upp i liknande nivå här är mycket vunnet. Tvåan går först, ettan följer med därefter.


7. Alavés - Real Betis 2

Bortsett 0-2-torsken senast mot Villarreal har Real Betis stått för flera imponerande insatser mot slutet. Tre segrar på de fyra senaste tävlingsmatcherna vittnar om detta och även om Sergio Canales dras med skadebekymmer ska de grönvita ses som favoriter borta mot Alavés. Baskerna har förlorat sex av de sju inledande matcherna och ser oerhört tama ut i båda riktningar av planen. Vi tror inte att John Guidetti och company står för en radikal förbättring denna måndag. X2 räcker gott och väl.


8. Venezia - Fiorentina 2

Venezia har som väntat fått en tuff inledning på sitt äventyr i Serie A. Segern i nykomlingsmötet mot Empoli är värdarnas hittills enda trepoängare och vi kan redan nu slå fast att Venezia kommer att spendera säsongen i det absoluta bottenskiktet. Fiorentina bör i sin tur kunna utmana om en Europaplats. Truppen ser mer spännande ut än på länge och med spelare som Vlahovic och González är Viola ständigt farliga i de främre leden. Tvåan streckas hårt, men den ska också ses som väldigt trolig. Krysset åker med på större system.


Kupongens kassaskåp

Arsenal

Arsenal är inne i en stark period och mot ett i grunden klart sämre Crystal Palace ska The Gunners ses med god segerchans. Stark etta.


Varningens finger!

Vasalund

Öster har så gott som ingenting att spela för medans Vasalund krigar för sitt liv i botten. Högersidan ska därför finnas med på samtliga kuponger.144 rader
1. Arsenal - Crystal P 1
2. Djurgården - Elfsborg 12
3. Häcken - Norrköping 1
4. Sundsvall - Akropolis 1x2
5. Öster - Vasalund 1x2
6. Örgryte - Trelleborg 12
7. Alavés - Real Betis x2
8. Venezia - Fiorentina x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Hagmyren 17/10

17 Oktober 2021 - 11:52

Dagens Dubbel Hagmyren 17/10

DD-1 8 Xanthis Delicious
DD-2 2.5.7.8

4 rader x 50 = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Volt
Här kommer min spik på Dagens Dubbel och jag tycker det ser ut som en väldigt lämplig uppgift för 8 Xanthis Delicious. Hon håller absolut toppform för dagen och kommer från en bra insats på V75 där hon gick 1.10.9 över kort distans.
Starten innan dess svarade hon för en rejäl skräll när hon vann till över hundra gånger pengarna efter ett snabbt upplopp och det finns ingenting som talar för att formen skulle vara sämre nu. Hon går dessutom ner i klass och trots att hon får bära ett stort favoritskap tycker jag att det är en sund spik att luta sig emot i omgången.

Motbud
9 Jaguar Hill kan vara en tänkbar utmanare om han tävlar på topp. Han är dock väldigt ojämn i sina prestationer och har inte glänst i de senaste starterna. Om han presterar på sin högsta nivå har han kunnandet för att utmana men voltstart är ett stort minus och det har inte fungerat vid de två senaste gångerna man har provat på voltstart.

6 Findus M såg formstark ut efter galopp senast och har fått ett passande smygläge. Motståndet känns mer överkomligt än vad det har gjort på slutet och skulle och får han spara på sin speed till upploppet brukar han alltid gå hela vägen in i mål. Om favoriten sviker är det en stark segerkandidat.

1 Domino Brick såg trög ut senast och tröttnade tidigt men är ursäktad efter ett tufft läkningsförlopp. Han har ett passande utgångsläge och står bra inne på pengarna och kommer säkerligen vara med och ta en framskjuten placering.

Min Vinnare: 8 Xanthis Delicious
Spets efter 500m: 1 Domino Brick / 8 Xanthis Delicious
Skrällen: 6 Findus M
Rankingen A: 8 B:9.6.1.12.11.2.7 C:5.10.4.3

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
8 Nårje är en segerstaplare som svek som betrodd på Leangen senast men han vann på V75 16/10 och när han startar nu igen får vi anta att det inte var några fel på hästen då. Läget blev uselt men han har respekt med sig och om han kör framåt är det ingen omöjlighet att han kan sitta i ledningen efter en bit.

9 Kalmar är svårbedömd för dagen och efter V75-vinsten i somras har han inte alls fått det att stämma och stilen har inte varit bra. Han måste visa bättring igen men på kunnande måste han räknas tidigt.

2 Tangen Frikk har fått ett perfekt spår bakom bilen och kommer få en bra resa härifrån. Han fick ett tufft lopp i sitt senaste lopp men var inte riktigt att känna igen och stallet tror att det var resan som tog ut sin rätt. Han har varit bra hemma i träning därefter och kommer säkerligen att vara bättre nu.

5 Valle Storm möter kanske några för bra men som helt ospelad tycker jag att det är ett roligt drag. Han kan öppna riktigt fort från start och kommer förmodligen att ta hand om ledningen initialt. Oavsett om man väljer att köra i den positionen eller inte så kommer han att få ett bra lopp även om han kanske är som allra mest effektiv över kort distans tycker jag det är ett rolig drag till låg spelprocent.

Min Vinnare: 8 Nårje
Spets efter 500m: 5 Valle Storm / 8 Nårje / 2 Tangen Frikk
Skrällen: 5 Valle Storm
Rankingen A: 8.9.2 B:3.5.7.4 C:1.10.6.11

Lycka till
Dr Trav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Europatipset Tips Söndag 17/10

17 Oktober 2021 - 08:18

Trevligt, trevligt. Europatipset trumfar som regel Stryktipset rent matchmässigt och så även denna gång. Jackpotten skrivs till 3,5 miljoner och vägen till stålarna går via högoktaniga höjdare så som Juventus mot Roma och Barca vs Valencia. Återstår bara att säga stort tack Svenska Spel och ge sig i kast med kupongen!

Få med i vårt succélag! Köp en del i vårt system för 150 kr – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 14:591. Everton - West Ham 2
Den levande Liverpool-legenden Rafa Benítez börjar vinna över de blåaste av de blå Evertonsupportrarna. Spanjornens inledning på Goodison Park har inte varit någonting annat än briljant och vem f*n är egentligen Carlo Ancelotti när allt kommer omkring. Här saknar dock vår spanske favoritservitör springpojkar som Digne, Delph, Richarlison och Calvert-Lewin vilket inte bådar gott när ett fulltaligt West Ham möter upp. Det ska inte hållas för omöjligt att Rafa ritar cirklar om Moyes på motståndarbänken ändå, men med pansarvagnen Michail Antonio i framkant bör man ändå blicka åt West Ham-håll till dessa vänstervridna steck. Tvåan först, ettan sen.

2. Newcastle - Tottenham 1
Kliv fram, Newcastle! Big Mike Ashley har lämnat över nycklarna till Saudiarabiens kronprins och nu ruvar skatorna på en riktig guldgruva. En boost för allt och alla i klubben som siktar på att vända den dystra trenden. Coutinho är så gott som klar (nåja) och en sådan som Kane sitter surt och tittar på. I Englands VM-kvalmatcher fick Spursanfallaren stå till sidan för en fågelskrämma på topp, även om vissa förstås pekar på lagupställningen och hävdar att det faktiskt var Harry himself som stod på gräset. Han har sett likadan ut även hos de liljevita, som i stort sett spelat en man kort efter den missade Man City-flytten. Gästernas form har speglat detta faktum väl och således är det med enorm förvåning vi konstaterar att tvåan streckas upp runt 65-70 procent denna söndag. Vänstersidan först, men helst alla tecken.

3. Juventus - Roma 1
Härnäst väntar ett stormöte på Juventus Stadium, i vilket Juve tar emot Roma. Som grädde på moset finner vi också coachkampen mellan Allegri och Mourinho, Serie A:s två tyngsta tränarnamn. Bägge två har liknande filosofier, det vill säga försvara först – anfall sen. Spännande men knappast sprudlande med andra ord och det är en förväntning som förstärks av att bland annat Morata fattas värdarna medan de tillresta får klara sig utan jätteinvesteringen Tammy Abraham samt viktige Spinazzola. Saknaden är troligen större i Roma-lägret och känslan är att de svartvita ska gälla som knapp favorit. Strecka från vänster.

4. Empoli - Atalanta 2
Nykomlingen Empoli har fått en hyggligt start. Spelschemat har med det sagt i mångt och mycket varit tacksamt och när så inte varit fallet, som mot Roma, har de förlorat klart (0-2). Atalanta är inte något lätt motstånd, tvärtom, och speciellt inte då känslan är att Gasperinis gubbar börjar växla upp efter en något lågintensiv inledning. Gästerna gör det framförallt bra på bortagräs där de är obesegrade i alla turneringar trots möten med bland annat Villarreal och Inter. Visst är 75 procent i absolut högsta laget, men tvåan är trots allt trolig och svår att argumentera mot på lilla lappen. På större åker rensarkrysset in.

5. Udinese - Bologna 2
Lurigt möte väntar i Udine där Udinese möter Bologna på Dacia Arena. Svanbergs gäster har fått ordning på grejerna och innan uppehållet genererade det en synnerligen respektingivande 3-0-seger mot Lazio. Anfallaren Barrow var inblandad i samtliga mål och ihop med Arnautovic bildar han en fruktad offensiv. Udinese har inte riktigt fått det att lossna på samma sätt. En poäng på de fyra senaste Serie A-matcherna är inte godkänt och sett till spel i egen borg är facit inte mycket bättre. Blott en seger på eget gräs finns att finna. Tvåan lockar klart mest både sett till procent och lagens potential. Spännande värdespik!

6. Hammarby - AIK X
Allsvenskan gånger tre är vad som står på tur. Först ut är Stockholmsderbyt mellan Bajen och Gnaget där de förstnämnda ska försöka sätta käppar i hjulet på stadsrivalens guldtåg. Med tanke på att Hammarby tappat en hel del onödiga pinnar under säsongen ligger däri också de grönvitas enda motivation under söndagen. Att ta ikapp tio poäng och gå om den sextett som finns ovan i tabellen är helt enkelt inte realistiskt även om HIF skulle kunna hållas som ett bättre fotbollslag än till exempel AIK. Tabelltvåan är som alla vet vid det här laget ett begränsat gäng, men med vissa spetsegenskaper framförallt på fasta situationer. Seb Larsson prickskjuter in både hörnor samt frisparkar vilket inte sällan ger tre poäng och även om tvåan är tveksam rent värdemässigt är den således svår att lämna utanför. Alla tecken blir lösningen.

7. IFK Göteborg - Örebro 1
När man talar om begränsade gäng kommer man osökt att tänka på IFK Göteborg, och som av en händelse är det just det laget som avhandlas härnäst. Klassikerklubben har inte fått den skjuts som förväntats av den hemvändande fika-ligan och just nu löper Real Blåvitt en reell risk att ryka ur Allsvenskan. Något som givetvis vore ett monumentalt fiasko, och man undrar vad Mackan Berg gör med sin nyinköpta 33-miljonerskåk på den västkustska gräddhyllan i Långedrag i sådant fall. Ett lag som Örebro bör man dock rå på, gästerna tillhör den lilla skara klubbar som faktiskt är sämre än göteborgarna och faktum är att ÖSK knappt ens gjort mål, än mindre tagit poäng, på resande fot denna säsong. Värdet är inget vidare, men ettan är en tänkbar singel hursomhaver.

8. Mjällby - Kalmar FF X
Henke Rydström ska hyllas, så är det bara. Kalmar hade tillhört bottenskiktet flera år i följd innan den förre mittfältsführern tog över och hux flux har man blivit ett lag som utmanar om Europa. Den bleka spelartruppen är inte anledningen, den saken är säker och således riktas pekfingret i Rydströms riktning. Hyllas ska inte Mjällby göras för sin säsong, men väl sina senaste insatser där Malmö och Elfsborg lagts på rygg samtidigt som AIK, Häcken och Djurgården fått nöja sig med delad pott. Ett kryss är inte otänkbart här heller, varpå X2 verkar vettigt.

9. Barcelona - Valencia X
¡Viva España! Kupongens höjdpunkt hämtas på den spanska östkusten där Barcelona tar emot Valencia. Två klubbar som fått se sitt löneutrymme krympa rejält och som kämpar sig igenom krisen genom att fokusera på egna talanger. Los Ché har även plockat in en kompetent tränare, José Bordalás, och får därför anses kommit ett steg längre än Barca som obegripligt nog sitter kvar i båten med den vresige, inkompetenta Koeman. Årets upplaga av Valencia är enormt svårslagen och det gäller för holländaren i hemmalaget att ta tillvara på de återvändande drömlirarna Agüero, Pedri och Fati här. Undviker managerfenomenet att sjösätta några nya “genidrag” från bänken har Blaugrana en bra chans att vinna, men det kommer inte bli lätt. Till dessa streck helgarderar vi helst.

10. Celta Vigo - Sevilla X
Sevilla är alltjämt ett mycket fint fotbollslag under Lopetegui, men samma svagheter som tidigare finns fortfarande kvar. Trubbigheten framför mål är den största och när dessutom förstestrikern En-Nesyri är skadad så har laget problem att punktera matcher. Inför mötet mot Celta finns också bekymmer i backlinjen vilket inte alls speglas av det faktum att tvåan i det närmaste lättat från marken i överstreckningens namn. “Lödde” Augustinson kanske äntligen får några minuter men han hade kunnat få en lättare uppgift än att tygla Celta Vigos offensiva armada bestående av bland andra Aspas, Mina och Denís Suarez. 1X testas först och främst.

11. Villarreal - Osasuna 2
Är det den goe, goe Chimy Ávila-effekten vi ser i Osasuna? Gästerna från Pamplona parkerar på femte plats inför detta möte och en av ligans absolut främsta anfallare har efter nära två års skadefrånvaro stor del i saken. Trots detta är det emellertid elfteplacerade Villarreal som får ett oproportionerligt stort förtroende i stugorna. Kanske är det Man United-matchen som sitter kvar på näthinnan, men då Moreno, Alcácer, Albiol med flera är out så är det inte annat än att man förvånas en aning. Visst finns fine ynglingen Pino att tillgå men i övrigt verkar Emerys gäng mest hoppas på att kortpassa oss alla till döds innan de når målet. Ett mer konkret Osasuna gillas, X2 går först!

12. Bayer Leverkusen - Bayern München 2
Tidig seriefinal i Bundesliga och givetvis är Bayern München ett av lagen. Gästerna har inte förtagit sig under inledningen men leder ändå vilket såklart vittnar om lagets makalösa dominans. Lewandowski och Müller levererar i vanlig ordning och nu verkar även en spelare som Sané sent omsider hittat rätt i en stort sätt fulltalig trupp. Avbräck hittas däremot hos Leverkusen som får klara sig utan viktige trion Baumgartlinger, Fosu-Mensah samt avstängde Andrich. Att Kusarna ska kunna stå upp mot ett Bayern, som visat att de höjer sig i toppmatcher (4-1 mot Leipzig, 3-0 mot Barcelona bland annat), är därför tveksamt. Tvåan spikas trots viss överstreckning.

13. Bordeaux - Nantes 2
Rivalmöte från vindistriktet. Bordeaux har inte blivit bättre med åren, den saken är säker. Den här säsongen har den för detta franska maktfaktorn bara vunnit en kamp. Det var givetvis mot sorgebarnet St. Etienne, vars senaste hopp om uppköp för övrigt rann ut i sanden i veckan, vilket knappast ändrar sentimentet om värdarnas uselhet. Det gör inte heller det faktum att att spelare som Josh Maja samt Koscielny saknas. Nantes ser, med tre trepoängare på de fyra senaste matcherna, desto trevligare ut för stunden. Ludovic Blas har hittat rätt fem gånger och om han fortsätter den trenden är tvåan en spännande avslutning.

Kupongens kassaskåp!
Bayern München
Det går inte att komma ifrån att Die Roten är ett makalöst fotbollslag när det väl gäller. Lewa är i kunglig form och den evigt unge Thomas Müller ålar sig alltid fram till avgörande lägen. Brandskattade kusar drar blankt, tvåan spikas!

Varningens finger!
Celta Vigo
Det är världens äldsta repiga skiva vid det här laget, men Celtas offensiv kan bräcka de flesta en bra dag. Sevilla är ett skickligt lag, men på Balaídos kan det bli tufft emot ändå. Vänstersidan testas.144 rader
1. Everton - West Ham 2
2. Newcastle - Tottenham 1x
3. Juventus - Roma 1
4. Empoli - Atalanta 2
5. Udinese - Bologna 2
6. Hammarby - AIK 1x2
7. IFK Göteborg - Örebro 1
8. Mjällby - Kalmar FF x2
9. Barcelona - Valencia 1x2
10. Celta Vigo - Sevilla 1x
11. Villarreal - Osasuna x2
12. Leverkusen - B.München 2
13. Bordeaux - Nantes 2

864 rader
1. Everton - West Ham 12
2. Newcastle - Tottenham 1x2
3. Juventus - Roma 1
4. Empoli - Atalanta x2
5. Udinese - Bologna 2
6. Hammarby - AIK 1x2
7. IFK Göteborg - Örebro 1
8. Mjällby - Kalmar FF x2
9. Barcelona - Valencia 1x2
10. Celta Vigo - Sevilla 1x
11. Villarreal - Osasuna x2
12. Leverkusen - B.München 2
13. Bordeaux - Nantes 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Fler inlägg: