Nyheter

Rekatochklart.com har genomfört en undersökning där vi tittat närmare på hur fördelningen av SHL spelare per län ser ut. Frågan om födelsestäder och moderklubbar är en ständigt diskuterad fråga i svensk ishockey, inte minst med tanke på den klassiska turneringen TV-pucken som går av stapeln varje år.

Undersökningen har givetvis tagit hänsyn till länets storlek och har därför räknat på antalet spelare per hundratusen invånare. I botten av listan hittar vi Kalmar Län som endast har två spelare och 0.8 spelare per hundratusen invånare. Strax ovanför Kalmar hittas Kronbergs län, Södermanlands län och Blekinge län som har 1.3 spelare per hundratusen.

Länet som toppar listan är Norrbottens län med 17 spelare och hela 6.8 spelare per hundratusen invånare. På en andra och tredjeplats kommer Västerbottens län med 5.5 spelare och Värmland med 4.9 spelare.

Det är därmed inte de stora ishockeydistrikten med många invånare som får fram flest talanger i Sverige, både Skåne och Stockholm ligger på den nedre halvan av tabellen. Länet som sticker ut mest är Västra Götaland som endast har 1.3 spelare per hundratusen invånare, vilket är lite förvånande med länets storlek och att man har storklubben Frölunda HC som en av de stora klubbarna i Göteborg.


I samband med Fotbolls-EM har Rekatochklart.com genomfört en undersökning där vi tittat på vilka hårfrisyrer som gör flest mål i mästerskapet. Vi har samtidigt också tagit fram statistik på vilken den vanligaste hårfärgen är bland spelarna som gjort mål.

Frisyrerna som Rekatochklart jämfört är kort, undercut, snaggat, mellanlångt och skalligt. En solklar vinnare hittade vi i den korta frisyren som gjort nästan 80 mål under mästerskapet vilket kan jämföras med undercut på andraplatsen som gjort drygt 25 mål. Strax bakom hittar vi snaggat och mellanlångt, följt av skalligt som endast mäktat med ett fåtal mål.

Den vanligaste hårfärgen som "gjort mål" är brun som gjort hela 58,9% av målen. Svart har stått för 21,7% av målen och på en tredjeplats finner vi blond som noterats för 14,7% av målen. Röd och svart/blond har endast stått för 0.8% av målen vardera.


Rekatochklart.com har under Fotbolls-EM genomfört en undersökning riktad mot svenska fotbollssupportrar som visar att svenskar är nöjda med det svenska landslaget. Hela 86% av supportrarna har röstat att man är nöjda eller väldigt nöjda med Sveriges prestation i mästerskapet.

Sverige tog poäng i premiären mot Spanien, vann mot Slovakien och slog Polen genom ett sent avgörande av inhopparen Viktor Claesson. Trots detta framgångsrika facit i gruppspelet så har kritiken inte låtit sig vänta mot Janne Anderssons laguttagning, något som varit flitigt diskuterat i såväl media som supporterforum. 

Rekatochklart.com's undersökning visar dock att svenskarna trots viss kritik mot laguttagningarna är väldigt nöjda med Sverige och 86% är alltså nöjda med Sveriges prestation. 

Riskfritt spel Sverige - Polen

23 Juni 2021 - 10:22

Inför Sveriges match i Fotbolls-EM 2021 mot Polen erbjuder LeoVegas ett riskfritt spel utan omsättningskrav. Läs mer nedan om hur du går tillväga för att ta del av kampanjen. 
Hämta riskfritt spel →

18+ | Spela ansvarsfullt | Nya kunder | Regler & villkor gäller

1. Signera med BankID genom knappen ovan och sätt in 100 kr. 

2. Satsa 100 kr på att Sverige ska vinna över Polen. 

3. Klart! Om Sverige inte vinner så får du tillbaka insatsen utan omsättningskrav. 

Hämta riskfritt spel →
18+ | Spela ansvarsfullt | Nya kunder | Regler & villkor gäller

Åttondelsfinal för Sverige och då ger Hajper ut ett riskfritt spel utan omsättningskrav. Läs mer nedan om hur du går tillväga för att ta del av kampanjen. 
 Hämta riskfritt spel →
18+ | Spela ansvarsfullt | Nya kunder | Regler & villkor gäller

1. Signera med BankID genom knappen ovan och sätt in 100 kr. 

2. Satsa 100 kr på valfritt spel för matchen Sverige-Ukraina. Klicka i "Betala med Ultrabet" på kupongen för att det riskfria spelet skall aktiveras. 

3. Klart! Om ditt spel sitter kan du ta ut pengarna direkt. Vid förlust får du tillbaka din insats direkt, som du sedan kan ta ut.

Hämta riskfritt spel →
18+ | Spela ansvarsfullt | Nya kunder | Regler & villkor gäller

Fler inlägg: