article-img
Foto: Bildbyrån

Intervju med Otto Wallin – "Jag var i Furys DMs"


Otto Wallin blev så less på att vänta på en fajt att han skickade ett DM med en utmaning till Tyson Fury men engelsmannen har än så länge inte gått med på en rematch med den svenske tungviktsboxaren.

”Han var lite upprörd”, säger Wallin med ett brett leende.

Sist de två träffades i ringen i september 2019 förlorade Wallin via domslut men det var en av de tuffaste matcherna i Furys karriär – engelsmannen behövde sy 42 stygn för att stänga ett jack över ögat efter matchen.

Sedan dess har Wallin velat ha antingen en rematch mot Fury eller en ny fajt mot någon av de topprankade boxarna i viktklassen, men alla undviker honom. Wallin håller på och förhandlar med en ny promoter och har hamnat lite utanför i diskussionerna om en ny stormatch. När det blev lite tjafs i sociala medier tog han tjuren vid hornen och messade Fury.

– Det var faktiskt för några månader sen, då postade jag på Instagram: "kom igen Fury, det är dags att möta mig igen". Då skrev han några meddelanden till mig, förklarar Wallin.

– Han var lite upprörd, och då gick vi fram och tillbaka i DMs.

Det ledde ingen värt vad det gäller att få till en ny match, men sen helt plötsligt hörde Fury av sig igen.

– Det var när han snackade om att möta (Oleksandr) Usyk – Fury hörde av sig och sa att jag borde komma över och sparras med honom i några veckor. Det var jag på väg att göra men det blev ingenting av den matchen med Usyk, säger Wallin.

Har siktet inställt på Ruiz och Wilder

Tungviktsklassen har präglats av en oförmåga att få till de stora matcherna på sistone med Anthony Joshua, Deontay Wilder och inte minst Fury som är väldigt försiktiga med vem de vill möta och under vilka omständigheter.

– Nu är inte jag med i de här förhandlingarna som han håller på med såklart, men kollar man in från utsidan så ser det ut som att Fury leker för mycket och försvårar allting, säger Wallin.

– Han (Fury) är säkert svår att jobba med, han säger emot sig själv hela tiden på Instagram och intervjuer. För mig verkar det som att Fury är den som är problemet. Usyk som han skulle möta, han har redan en match, han ska möta Danny Dubois i augusti, Fury har fortfarande inte boxats - han boxades i december mot Derek Chisora, han skulle lätt kunna ha haft minst en match redan och försvara sin titel.

Wallin har ställt in siktet på Andy Ruiz och Deontay Wilder men än är inget bokat där heller:

– Båda två skulle jag gärna möta, de är väldigt olika men jag tror att jag skulle kunna slå båda. De har lite olika stilar. Men jag tror att en kille som Ruiz passar mig ganska bra. Sen är Wilder väldigt farlig men han är ju inte den bästa boxaren tekniskt. Med en väldigt bra gameplan så skulle jag också kunna vinna mot honom.

"Det kan bli en match redan i slutet av sommaren"

Under tiden han går och väntar ligger Wallin på och tränar hårt i New York där han bor. Vardagarna börja med en cykelresa till gymmet och en uppvärmning innan han kör ett boxningspass på cirka 90 minuter med sin tränare. Efter mat och lite vila blir det oftast ett pass till på gymmet eller – som han kallar det – ett ”grisigt” pass på crosstrainer-maskinen.

– Jag tar det seriöst, jag jobbar hårt och försöker alltid bli bättre.

Anledning till att Wallin håller upp det höga träningstempot är att svensken vill vara redo när samtalet om en ny stormatch väl kommer.

– Det kan bli match redan i slutet av sommaren, början på hösten, det vet jag redan nu så det känns väldigt bra. Nu ser man ljuset i tunneln och nu är det verkligen på gång. Nu känns det ganska bra faktiskt, berättar Otto Wallin.

Se hela intervjun på Rekatochklarts Youtube-kanal eller i spelaren nedan:

Publicerad på 28 Jun - 12:47

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto